reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Tak was czytam to zamowie chyba ta elastyczna chuste Pentelka. Z tych elastycznych Spodobal mi sie kolor sliwka wegierka i ta rozowo turkusiwa w paski. Cieszy mnie wizja mozliwosci robienia porzadkow z dzieckiem :)
A mam jeszcze pytanie, czy faceci nosza dzieci w tych chustach? Nue wiem, czy brac pod uwage kolor unisex. Czy facet nie wygladalby obciachowo z rozowa, lub fioletowa?

reklama
Marika moj nosil ale wolal ciemno zielona niz pomaranczowa ;) A mialam taka i taka ... a najbardziej w nosidelku mam jasnozielone

Em-ka u nas smoczek byl bleee ale jest swiatelko w tunelu ... ale kupilismy trzy smoczki dwa mielismy z paczek ze szpitala ... podszedl dopiero lateksowy zasen silikonowy nie chciala bo pewie za twardy (te lateksowe mieksze sa) ... mamy kulke z canpola ale chce jeszcze zobaczyc ortodontyczny lateksowy czy nie podejdzie bo ten wolalabym na przyszlosc

Ostatnia edycja:
Marika ja mam czerwoną i pomarańczowo brązową i mój mąż czasem nosił malucha :-D

Jeśli chodzi o chowanie
to ja tak samo jak Milusia... Adrian i po galeriach z nami śmiga, i był u lekarzy nie raz z Konradem i w sklepach... oj wszędzie... Konrada też tak ciągałam i nic... nawet katarku nie miał do pół roku.

Dona
ja wiąże tak samo. I powiem ci ze to na razie jedyny dobry węzeł... maluszki do innych muszą podrosnąć - no chyba ze kołyska ale ja tego wiązania nie lubię bo dziecko może z niego wypaść...

Marika
chyba nie ma rzeczy której nie zrobie w chuście... nawet odkurzę i podłogę umyję :-D Aczy gorąco... jest... dlatego ja chodzę całą zimę w lekkiej koszulce na ramionkach :-D

Pustiszi
mój ma i powieki czerwone i miedzy oczami ale nic mu się tam nie łuszczy. To są takie bruzdy - krwiaczki - one same się wybarwią do roku czasu, Konrad też takie miał.

Em-ka
czasem dziecko łapie smoczka dopiero później... mój dopiero koło miesiąca polubił smoczka - choć wcale go aż tak nie kocha/.... I nic źle nie robisz. Maluch ma dużą potrzebe ssania.. i dlatego mała tak wisi na tobie... tu potrzebny jest czas... samo minie.

Vinga
faktycznie przyjemne!! Ah! My ruszamy z małym remontem na wakację i choć wiem ze ten bród przy dzieciach będzie nieznośny aż cieszę się na samą myśl~ :-D

Oj ja bez chusty chyba bym oszalała... dzięki niej choć Adrian śpi w dzień... No i ogólnie dziecko spokojniejsze, nie chce wisieć na cyckach - bo do cycek przytulony.... A i mam wtedy czas dla Konrada....

W ogóle to dzisiaj czuję się podle... tak mnie dzisiaj Konrad wkurzył swoim jęczeniem.... ja muszę nauczyć się jakoś wyciszać, bo to nie sposób się wydzierać na 2 latka :-( a i nie raz w tyłek mu dam kiedy jestem na skraju... straszne to jest bo potem czuję się jak nie wiem kto... :-(

Ja kupiłam kolor : dzikie wino, ale też sie zatanawiałam nad ślwką ;)

Nie mogę sie doczekać na dostawę ;)

A moja dzieci dzis poszalały na śniegu i wrłóciły głodne :) i oboje zjedli po całym udku pieczonym :) takie dni mogą być co dzień. Naswet moja córcia która notorycznie nie lubi mięsa zjadła ze smakiem. Ale swoją drogą to mama poszalała z przyprawami i mi wyszło trochę pikantne ;)

Dzis pieczemy ciastka z marmoladą i ciastka z galaretką :)) Ciekawe czy nam sie uda :))

dziewczyny zamówiłam wczoraj w aptece Biogaję, mąż dziś zajechał odebrać i nie ma!!W hurtowniach już jej nawet nie ma...jak jest w aptece to tylko ze starych zapasów:szok::szok::szok: teraz lata po aptekach co żeby znaleźć gdzieś ostatki...
czy to tylko u nas????Ale przecież hurtownie farmaceutyczne sa na cały kraj...

MILUSIA to dziwne, ze nie ma. Ja podaje 4lakti Baby. Wiem, ze jeszcze Dicoflor polecaja
FIFKA MILUSIA ja to sue boje tych bakteri od ludzi. Moj syn bardzo duzo chorowal. Przezylam z nim 2 tyg koszmar w szpitalu jak mial 6 mscy. 0 odwiedzin itp. Pozniej non stop byl chory. Nawet latem mial antybiotyki. Nie raz po dwa bo nie pomagaly. Zawsze zaczynalo sie od gardla. Ponoc to refluks byl, ale tego nikt teraz nie zgadnie. Teraz jest na lekach a bez nich w kolko niebezpieczne zapalenie krtani. A jest bardzo niebezpieczne bo moze sie dziecko udusic bez sterydow. Po tym wszystkim co z nim przeszlam to ciezko mi teraz podjac taki tok myslenia, ze a tam, bedzie co bedzie.
Juz teraz Laura ma zatkany nos, ulewa strasznie a ja juz sie boje. Jutro szczepienie i chyba nie pozwole zaszczepic z katarkiem

Coraz bardziej do chusty sie przekonuje. M powiedzial, ze taka chuste bez wzgledu na kolor to tylko w domu by nosil

Hmm ja chyba chusty bym nie mogla miec bo ja mam biodra rozwalone i mam nie dzwigac... mam nosidelko... najwyzej jak maly juz nie da nic zrobic to w nosidelko wsadze. Ale moze nie bedzie trzeba bo puki co jest grzeczny. Teraz spi juz ponad 3 godziny, casem zasteka zabujam kolyska i spi dalej.

Pustiszi to dzis juz przed kapiela na godzinke naloz oliwke na glowke czulko i brwi, a potem w kompieli wacikie. Mu to zetrzyj.

Ja do lekarza nie szlam bo nic maly nie ma, tzn troszke pod brwiami blizej oczu i nosa... ale dzis tez mu zrobie i tak orzez kilka dni, moze minie szybko. Mam tez szampon na ciemieniuche dentox chyba...tutaj jedyny. Ale chyba poprosze mame by mi wyslala ten szampon jak bedzie sie nawracac.

M zrobil dzis obiad, a ja od rana tylko sniadanie zjadlam..jakos malo zorganizowana dzis jestem hehe.

Do nastepnego.

Milusia wlasnie ciagle to samo używam eeeh no nie oszczędza mnie mały a zobacz w internecie nazwę bioGaia bez O BiGaia bo ja mam to drugie

Akuku a można tą olejuszke na czoło czy zwykła oliwka ?? Już mu sie rozchodzi pod skronie taki liszajek

Była przed chwila Polożna u mnie i akurat młody sie wybudzac zaczął i ona mówi ze to na bank nie jest typowa kolka... No to ja go wyjmuje kładę i biorę nóżki do góry i idą tony baków i mowię ze tak za każdym razem jest to uwierzyć nie mogła ze go tak meczy kazała powiedzieć pediatrze zeby dała skierowanie bo może byc ucisk gdzieś w odcinku lędźwiowym ... Kurde ale co maja do tego wzdecia ?? :( a no i mówi ze BiGaie dawać bez kropli na wzdecia ( tyle to wiedziałam ) i ze jak jednak to kolka to mówi ze miesiąc już za mną jeszcze dwa i może przejdzie ha! A młody wazy 5 kg

U nas dziś kolejny ciężki dzień. Młodego strasznie ten brzuch męczy, zasnąć nie może, jak zaśnie to po chwili budzi się z krzykiem. I tylko cycuś uspokaja na jakiś czas.
Marika, mój M. to samo, w chuście nie wyjdzie. Nawet po domu nie wiem czy da się skusić. Nosidełko też nie przemawia do niego, ale może z czasem.

reklama
Do góry