reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

BLUE na takie ciezkie odparzenia polecam Tormentiol. Koszt ok 7 zl. W jeden dzien to wyleczysz. Dobrze ze myjesz za kazdym razem. I nie stosuj chusteczek nawilzanych poki nie wyleczysz. Ten tormentiol mnie nigdy nie zawiodl. Dziwne ze polozna nie podpowiedxiala
AKUKU ja to podmywac bede chyba jak mala bedzie sztywno sie trzymac. Zajefajny ten tort

reklama
Blue Adrian robi kupę raz na kilka dni. :D Współczuję odparzeń... Adrian nie miał ani razu jeszcze, Też polecam Tormentiol! Goi pupę w dosłownie jeden dzień!
Co do przybierania może przystawaj częściej? Mleko może być ale mały po prostu nie ssie efektywnie i ciumka zamiast jeść. Zresztą duże dzieci wolniej rosną...

Akuku
jaka ty dolna! :-D
Wiesz... ja się już tego doczekać nie mogę... nawet jak będą się kłócić będę widziała ich relację ze sobą,,, Zresztą Konrad ma złoty charakter... jest bardzo ugodowy - np. jak rozwale jego budowle to się śmieje i sam ją rozwala dalej. nie płacze ze coś "jego" ruszyłam. Koleżanka też czasem z córką przychodzi i ona zapiera mi jego zabawki. Ale ten nie płacze tylko zajmuję się czymś innym. Nie wiem, może dorośnie to się zmieni.

Ależ dzisiaj miałam zarwaną noc... Adrian odchorował jednak te moje zrazy w szkole mimo że wyciągnełam cały ten farsz ze środka... MASAKRA... Dobrze ze egzaminy były wczoraj bo dzisiaj po takiej nocy nie myślałabym wcale...

Idę sobie kaweczkę zaparzyć - NAPÓJ BOGÓW!!! - normalnie to pierwsza rzecz która cieszy mnie z rana już na samą myśl :-)

Fifja dzieki ;);)

A ha sie balam nocy bo wczkraj zjadlam kawalek torta, sernika, marchewkowego ciasta i troche chipsow ala prazynki krewetkowe... i maly spal pieknie, lepej niz wczoraj... az w cycach zatory sie porobily i wlasnie sciagnelam 130... z tym ze jeden cycek wyjedzony przez Emusia a i tak jezzczev50 ml z niego zeszlo. A zanim udalo mu sie zlapac cycka to pol mleka w pieluche poszlo ehh...

Dobra sciabnelam ide dalej spac.

hej, hej,

W koncu chwilke czasu, wlasiciwie, zaraz obudzi sie moj glodomorek, wiec tylko na chwilke ;-)
MAluszek grzeczny jak zwykle, ma prawdziwy spust zjada 140 na raz. Wysypka z buzi prawie znikla, chociaz wczoraj zjadlam kawalek torta truskawkowego , mam nadzieje ze nie bedzie teraz tego efektu.
Pije tez kawke jedna dziennie, tak jak pisalyscie, slaba nie szkodzi mu.
Wczoraj bylam w pracy..fajnie tak sie wyrwac,dobrze mi to zrobilo. Ale pozniej gnalam do domu jak szalona, myslalam ze zaculuje baczka tak sie stesknilam za nim, pytam meza czy on za m,na tez...stwierdzil ze nie bo spal:eek:

Pogode mamy caly czas super, wiec codziennie spacerujemy..dzieki czemu waga leci w dol , jeszcze 7 kg mi zostalo..zupelnie inaczej niz po pierwszej ciazy..wtedy dlugo sie zmagalam z kilogramami.

No to o nas tyle..poczytam co u Was i naszych grudniowo-styczniowych bączków.

Marika tormentiol nie można stosować u dzieci do 3 rż bo zawiera kwas borowy.
Akuku fajny tort - a z czego robisz ozdoby i czerwony kolor?
Metanium na allegro jest po 33 zł z wysyłką.
Ja raczej torciki takie tradycyjne np z galaretką i owocami.
Fifka trzymam kciuki za wyniki... Mój m wczoraj ostatnie wpisy i wyniki miał... Kurcze zabrakło mu tylko 0,18 do stypendium, a tu klops... Ale i tak super mu poszło jak na semestr pełen zmian w życiu... :-D

Ostatnia edycja:
Fifka mam nadzieje ze Adrianek dał radę a Twoje egzaminy do przodu

Anisen ja wlasnie mam taka chuste do noszenia, na razie nie mam wyrobionego zdania bo zbyt krotko nosze i wlasciwie to sie dopiero ucze

Pustiszi jakie krople dajesz? bo u mnie wczoraj byla taka jatka od godziny 18 ze razem z malym prawie ja plakalam , darl sie jak oszalaly przez 1.5 godziny nonstop i az glos stracil, purpura na twarzy, prezenie, normalnie istny koszmar, jak masowalam brzuch i podkurczalam nozki i kilka bakow poszko. nie wiem czy u mnie zaczely sie koszmarne kolki czy to jednorazowy epizod. az cierpne jak pomysle ze dzisaj sie to powtorzy.

Fifka moze jakies zajecia w Domu Kultury oragnizuja dla dzieci. ja tez juz marze zeby moja wyzdorwaila i poszla do przedskzola bo caly czas chce przebywac u babci a wiadomo ze ta instytuacja jest super ale rozpieszcza dziecko i nie potrafi niczego odmowic i przez to oliwka staje sie niegrzeczna, a jak zabronic kontakow z babica? nie moge , zreszta jestem jej wdzieczna ze pomaga mi w opiece nad dziecmi, bo kiedy nie poprosze to zawsze jest chetna, cudowna osoba.

Blue ja tez szybko chodzilam na spacery jak tylko pogoda nie byla zbyt wietrzna i zbyt zimna dla takiego maluszka. teraz tez spedzamy od 1-2 godzin na spacerze, przy okazji pies sobie pobiera, bo jak kiedys polecila mi Marika zakupilam smycz rozsuwana i uzde dla mojego niewybieganego psa i jest super. Moja cora niby nie jest zazdrosna, stale caluje i dotyka, mowi ze go kocha ale musze bardzo pilnowac bo ona nieobliczalna i malo delikatna i jak chce w raczke pocalowac to tak nia szarpnie ze boje sei ze ze stawow powyrywa. Blue a moze zmien pieluszki, moze to w nich cos malemu nie pasuje. a mnie osobiscie ta suszarka troszke dziwni czy takie powietrze nie przesusza mu pupki. ja jak mi sie cos pojawia to po prostu wietrze pupke bez pieluszki lezy sobie maly w pokoju na podkladzie bo oczywiscie sika co chwila i smaruje sudokremem, u mnie pomaga

Anisen a ja idac za twoim przykaladem wlasnie umylam pupke pod zlewem:)

Nisiao mi sie wydaje ze moze ze smoczka 2 za szybko leciec. wprawdzie ja mam cycowe dzieci ale z tego co sie orientuje to dziecko karmione mm musi byc pojone woda

Akuku spoznione zyczenia dla Vikiego. supre ze impreza udana, a jaki tort. sama robilas?

Dziwczyny a jeszcze wam powiem cos strasznego, nie wiem czy przychodzac od lekarza sprawdzacie leki ktore przepisal dzieciom , bo ja jakos nie mialam w zwyczaju i ostatno po 2 dniach od podawania syropu 3x1 lyzeczke mojej oliwce, w nocy mnie olsnilo i jakos spojrzalam na opakowanie a tam napisane ze plyn do plukania jamy ustnej dla dzieci powyzej 12 lat. matko az mnie scielo jak to zobaczylam. oczywiscie przestalam podawac. w piatek bylam znowu u tej lekarki z dziecmi i pokazuje jej co mi przepisala , ona do karty i mowi ze inny lek ma zapisany w karcie - syrop dla dzeici i widocznie kobieta w aptece sie pomylila, matko przeciez gdyby mnie nie olsnilo to moglabym zatruc dziecko. i tak cud ze nie wymiotowala po tym albo co jej nie bolalo. od dzisiaj uwaznie sprawdzam czy przepisany lek to ten co aptekarz mi wydal.

milej niedzieli

Jak bedzie mąz to go poproszę żeby zdjęcioe zrobił ;) bo cięzko wyjaśnić jak trzymam go na jednej tylko ręce, zgjętej . dłoń pod pupę, leży na przeramieniu, główka w zięciu ręki. dzięki temu mam drugą rękę całkowicie wolną i mogę odkręcić kran, umyć, zawinąć w pieluszkę itp ;)

Tormentiolu też nie polecam. Na ulotce jest ze nie używać do 7 roku życia. Kwas borny sie kumuluje w organiźmie dziecka. O wiele lepszym wyjściem jest jak nie działają maści bez recepty typu sudocerm czy bephanten iśc do pediatry po maśc robioną.
Jak mi sie Kinga odparzała bardzo to stosowaliśmy maśc robioną na zmianę z diprobase . Można też wykąpać maluszka w nadmanganianie potasu. Robimy leciutko różowy roztwór do wanienki i moczymy chwilkę szczególnie pupę malca. To nam poleciła dermatolog.

A śmieszne ale ja i Kuba jesteśmy uczuleni na zwykły krochmal ;) wiec u mnie mąka ziemniaczana nie wchodzi w grę ,ale mojemu bratu teraz uratowało to pupę dziecka :)

Witam sie :-)
Dzidzi spi, rosol wstawiony wiec mam chwilke na kawke.
Natalia rosnie jak na drozdzach, smieje sie, czasem az na glos. Idzie ja juz czyms przez chwile zabawic. Zmienia sie z dnia na dzien, to nie samowite jezt hihi.

Fifi trzymam kciuki za same 5 :-D
Blue wietrz malemu dupcie, zeby byl dostep powietrzs. u nas zaradzil sudocrem, ale mala miala tylko zaczerwienienie. Moze pieluszki inne?
Akuku sto lat dla Synka. Tort wyszedl ekstra!
Nieskromnie powiem, ze kurde PIEKNE TE NASZE MALUSZKI SA WSIE!!!

Witam
Dziś odprawiłam chłopców do kina, a że u nas nie ma to musieli pojechać do Biełegostoku. Wrócą wieczorem.
Odkryłam, że Laura dłużej śpi, jak jest na brzuszku. Tylko to dobry wyczyn, żeby ją tak uspać ;)
FIFKA współczuje nocki. U nas sąsiedzi kłócili się całą noc i spać się nie dało. Krzyczeli, rzucali czymś po domu, trzaskali drzwiami na klatce. O 5:30 jeszcze się kłócili
Kawa, hmm jak ja bym się napiła. LAura prawie nie śpi to wolę nie ryzykować
AKUKU super, że Emikowi nic nie było, po tym co zjadłaś. Współczuje tych zatorów
SYLKA to fajnie, że wysypka z twarzy znikneła. LAura ma na policzkach i nie wiem od czego. Obstawiam nabial bo troche jem
KACZUSZKA ANISEN, wiem że na ten Tormentiol zrobiła się nagonka. ALe kiedyś tego używano i jakoś żyjemy i nic nam nie jest. Nie stosuje się tego codziennie tylko w razie odparzeń, 2-3 razy. Każdy robi co uważa. Tormentiol błyskawicznie pomaga i nie ma konieczności długiego stosowania. U nas w szpitalu nawet tego używali, położna też radziła.
DONA współczuje tych kolek. My tez przez to przechodzimy :-(.
A co do ulotek, to ja czytam, mam coś takiego, że lubię czytać ulotki. Czytam nawet innych bliskich. Kiedys synkowi z powodu żółtaczki przepisali Luminalum. Ja do ulotki a to silny psychotrop. Zmniejsza żółtaczkę ale jednak jak dla mnie korzyści przewyższają ryzyko i natychmiast to odstawiłam. Albo syn przyjmował Gasprid na refluks a lekarz przepisał antybiotyk i sama sie doczytałam, że absolutnie ich dwóch nie można podawać. Dobrze, że ty też się doczytałaś

reklama
Dona tak sama robilam ;)

Kaczuszka czerwona masa na torcie jest z masla z cukrem pudrem, ona twardnieje w lodowce i trzyma tort w ksztalcie. Do masy maslanej dalam czerwony barwnik spozywczy. Do innych ozdob wyklejanych uzywam masy cukrowe z tego mozna lepic jak z plasteliny no i barwnik spozywczy do zabarwienia bo to biale jest.

A tort robi sie dosyc latwo, a zdobienie to sama przyjemnosc. A biszkopt upieklam w kolorze niebieskim hehe.

Marika juz zatorow nie mam... maly i laktator dali rade a ja zamrozilam kolejna porcje mleka.

Poszlam sie dospac z malym i wstalismy o 13 !!! Coprawda karmilam go ze 3 razy ale jednak spalam i sie wyspalam. Swoja droga w nocy jak sie budzi jestem bardziej przytomna...

Fifka i jak wyniki w szkole ?

Niasiao moj Emil jak pije mleczko to ze smoczka 2 bo dopiero jak mu raz dalam to zwrocilam uwage ze taki smoczek ma avent. Zreszta z cyca mu czest leci strukieniem z 4 dziurek albo wiecej... i jakos daje rade. Moze onaza bardzo sie meczy tym jedzeniem, moze jej za wolno i zasypia, bo sygnal do mozgu dojdzie ze najedzona.. nie wiem.
Z jakiegos powodudu z cyca leci strumieniami przez jskis czas.

Wiecie co dostalam od kol. Taki zestaw ciuszkow na wyjscie ze szpitala z Emilkiem i byl lekko luzny... odlozylam go do szafy i zapomnialam, dzis chcialam ubrac i za male...ahh czemu zapomnialam...buu on to mial ze dwie hodziny ubrane, bo przyduze i przebralam w spioszki..ahh

Ostatnia edycja:
Do góry