reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć laski ;*

wlasnei troche podczytałam ;) troche :O masakryczny dizne ciagle dzis sprzatalam z przerwami na karmienie ..a no i na spacerze bylam z malym w miedzy czasie jestem styrana zero kondycji po ciazy :O ! a propo spacerków to mnie polozna wygonila jak mialy mial 10 dni tylko ze u nas to tak teraz przewaznei plus 4stopnie a u was jak ze spacerami mówily polozne???

agasm no to ja tez dolaczam do tych zakochanych ;) hehe tylko przy m tak malego nie obsciskuje bo mi sie chlop odzucony poczuje jeszcze ;D wiadomo stare a wszyscy chca uwagi jak mali chlopcy ;D ale ja to wgl z córa mialam to samo zakochana po uszy w niej jak taka malutka te stópki , to wszyskto takie doskonale ;D

wgl to jestem dumna z mojej córki wgl nie zauwazylam u niej objawu zazdrosci zadnego! ;O ona tego malucha tak kocha obcym dotykac nei pozwala sama go ciagle głaszcze noski noski robi buzi daje i w kapieli pomaga go myc ;DD po swojemu ;D buzke mu wyciera pieluszka jak mu sie uleje troszke ;D
jak wasze dzieci reaguja na rodzenstwo??

nisia a mala dobrze przybiera?? moze nie potrzebuje wiecej , wszyskto sie unormuje ;**

reklama
Dzis oboje z mezem, bo soboty wolne. Mozna bylo cos zrobic, bo na zmiane zajmowalismy sie Laura. Lepiej spala ale bez rewelacji. Terax kolki miala. Zasnela na brzuszku na jasku lezacym na moim kolanie
ANISEN ja jakos nie wiem, jak takiego malca podmyc w zlewie. Musialabym to zobaczyc ;)
HOPE Laura przewaznie musi miec cyca. Jak zasysa smoka to jest z tym lepiej
AGAGSM wlasnie mam pozyczyc od siostry chuste i zobaczymy. Jak spodoba sue to zamowie swoja. Nie mam pojecia dlaczego ona nie spi i jak zbudzi sie to 3 min i placz
VINGA moze troche odpoczniesz u rodzicow
NISIAO spokojnie rozciagniesz zoladeczek. Nie obraz sie ale po tym co piszesz to masz pediatre do bani. Ja bym pomyslala o zmianie. To on o wszystkim powinien decydowac i cie informowac. Na butli koniecznie trzeba dopajac. A co do spacerow to ja po 14 dniach zaczelam wychodzic na krociotkie spacerki. A ze smoczkiem 2 sprobuj, jak bedzie umiala pic to ok
MIRKA wspolczuje ciezkich czasow, oby minelo
FIFKA super, ze jakos poszlo. Chlopcy byli grzeczni i egzaminy poszly. W tej szkole to tak maja ze wszystko na raz ;)
BLULOVI u nas to mowili po 14 dniach krotkie spacerki i lepiej zeby byl przymrozek tak do -5. Czekalismy az temp spadnie ponizej 0. A jak byly wiatry syberyjskie to werandowalam w domu

fifka gratuluje egzaminów ;**
marika no ja tez malego biore i myjepod kranem nad wanna pupe bo ma strasznei odparzona nei wiem czego uzywac, mam sudocrem nie bardzo ..linomag..hm...krem na odparzenia nivea....puder nivea...kurde ile tego kupie jeszcze ...kupilam dzis mydelko bialy jelen i bede malego podmywac tak jak anisen pisala bo kurde straszna ma ta pupe kolo odbyciku ma takei male krostki ktore az pekly od krewki ;( polozna podziwia ze maly nie placze bo musi to go bolec ;( za kazdymm razem go podmywam co zmiane pieluszki i wycieram pieluszka fllanelowo , klade malego na brzuszku w lozeczku na podkladzie i susze mu pupcie suszarka o najmniejszej mocy z daleka zweby nei popazyc polozna mówi ze powinno pomóc(kazala nawet tak robic.. macie jakeis rady ?? macie takie problemy ;((??tak mi go szkoda :(

fifka adrian robi raz dziennie kupke?? to suuper ja tez juz chce ;D mlody by sie mniej odparzal ;(

no wlansie bylismy 5 lutego w przychodni u pediatry na wizycie kontrolnej pierwszej maly malutko przybral ;( urodzil sie 4200 przy wypisie mial 4045 a 5lutego jak mial 15 dni to przybral tylko 230 gram ;( kazala nam przyjsc sie zwazyc 19 lutego ;( kurde córa duzo przybierala na moim mleku ;( cycki te same o co chodzi ;(((

Ostatnia edycja:
Witam sie pourodzinowo.

Viki przeszczesliwy imprezka sie udala. Emis nie chcial wspolpracowac ale dalismy rade..jakos.

Niasio jak mala djada czeciej to tak rob..rozciagniesz zoladeczek a poniej sama bedzie sie wiecej domagac.

Fifka super ze sie udalo. Wiesz bo z mlekim w ccochach jest tak ze leci pozniej troche przestaje I poznoek snowu mocno leci... no I dziecko lepiek ssie jak laktator heh. Ja ostatnio 100 z jednej sciagnelam.
Wczoraj wieczorek sciagnelam 80 I Emis to zjadl dzisiaj po oprosnieni 2 cycow.. tzn. Wisial na mnie..wiem ze byl najedzony bo z butli nie chcial zbytnio, zjadl 40 ml otek cycek przysnal I obudzil sie wypil drugie 40 ml I snowu cycek.. a nwjlepsze ze zasysal I jak poczul mlko to wypluwal cycka hehe. No smoczka chcial.
Ojj delektuj sie tym ze Adrianek maly..wiem co mowie.
Troszke podrosnie to I adrian I Konrad beda chcieli ta sama zabawke...poczatkowo bedziesz podmieniac I dawac Konradowi bo Adrian co bedzie mial w rece to bedzie szczesliwy hehe.. ojj duuzo moglabym wymiec tych dobrych chwil rowniez.

Marika zalezy jaki bombelek duzy..mozna posadzic lekko na zlewie tak ze nozki wisza poza zlewem..ty trzymasz podpachami przedramieniem a druga reka myjesz pupcie. Ja uzywam tylko husteczek.. czasami podmywam wacikami..jakos odpoarzen nie mamy..raz sie trafilo ale to dla tego ze nie slyszalam I nie czulam kupki w nocy.

Agagsm u nas nie ma konkretnego podzialu obowiazkow..ale np. M codziennie rano szykuje sm dzieci do szkoly I przedszkola. Robi sniadanie I jak np. Na obiad rosol to kuz z rana wstawia. Ibiady szykujemy na zmiane a jak ja nie moge to on I tak zrobi. Wspolnie kompiemy dzieci, odkurza tez..ale przewaznie jest tak ze ja sie zabiore sama za robote uwazajac ze zrobie to lepiej ?? Nie wiem. Laziekne sprzatm glownie ja.

A tu zdjecie torta.. sprostalam zachciance mojego synka ?? Ojjj ja same chlopiece torty bede robic..a twk barzo chcialam laki.zamki hehe

Załączniki

• 1391894676003.jpg
    1391894676003.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 40
Blue jest was masc metanium ?? Taka zolta smierdzaca ale super szybko leczy. Mozesz mu podsypac maka ziemniaczana tez super leczy!!

akuku dzieki spróbuje ta mąka ;) a masc m spyta w aptece bede probowac wszyskto bo dziecko mis ei wykonczy ;( sama bym nie mogla z takim tylkiem wytrzymac ;(
podziwiam cie super torty robicie tez mi sie mazy zrobic torta dla lusi na 2 urodzinki sama jakis ładny , powiedz kto cie nauczyl ;D ??

http://www.bobasom.pl/metanium--na-ciezkie-odparzenia-pieluszkowe-pupy-cat-142-id-564.aspx

Blue to jest ta masc. Ona jest super ja przy mojej trojce uzywalam I teraz tez raz uzylam. Ta masc troche smierdzi jest zolta I gesta. Nie zmywa sie latwo z tylka wiec nawet jak maluch srobi kupke to go nie odparzy bo masc trzyma. W uk daja ja tez na recepte jak np. Pojde z odparzeniem do lekarza. Polecam ... tylko drogo w pl bo 25 zl a u nas niecale 3 funty..

mam nadzieje ze ja dostaniemy bo przeczytalam teraz duzo pozytywnych opini i bardoz wieze ze nam pomoze jesli uda sie kupic ;( wkoncu tego nei daje sie bog wie ile i starczyc powinna na troche :tak:

reklama
Blue sama sie nauczylam ;) ja sobie powiedzialam kiedys ze bede sama torty robic I pierwszy tort doa synka bl w krztalcie auta...to kwestia przyciecia biszkoptu. A dla dziewczynki marzy mi sie zrobic tort lalke...albo zamek ajajaj... a z ta mascia ti zobacz czy na allegro taniej nie ma. A jak nie to miglabym Ci wyslac.

Do góry