reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

;**
dzieki dziewczyny za ten tormentiol wiem wiem niby nie mozna stosowac ale moje biedactwo to juz tyłek jak piekarnik rozgrzany czerwony mialo ;O zdecydowalam sie w tym nagłym przypadku pomóc mu ta mascia i widze oprawe juz po 1 posmarowaniu idzie ku lepszemu przeprasza znow nic nei napisze bo ide zmywac farbe z wlosów dzieci spia mam chwile dla siebie ale tylko chwile ;((( ..eh

reklama
Hope ja dzis zjadlam dopiero obiad ale to dla tego ze spalam do 13. Co ro ciuszkow to fajnie ze wieksze podostawalas, ja wszystko malutki I w sumie dopierk teraz wpadlam na pomysl by isc do sklepu I wymieniac rozmiary.

Dzis Viki dostal spozniony prezent urodzinowy, wczoraj jej synek tez mial wyprawiane urodzinu I zawiezlismy mu prezent... w kazdym razue dostal pistolet taki z gumowymy strzalkami strzela na 20 m wiec mocni strzela I z bliska moze zabolec...zabawka od 8 lat a on ma 4. Jutro pojade do sklepu z nim I niech wybierze sobie cos innego...zreszta taki pistolet jhz jeden mamy..schowany bo alex dostal I raczej nie chcemy by bawili sie w strzelanie...

Hope moj tez zasypia przy cycu..tak samo dzieci zasypiaja przy butli. Mi w sumie kazdy zasypial przy piersi I nie mialam pozniej z tym problemu.

Fifka gratuluje wynikow I gratulacje dla Konradka, super ze zaczal mowic. Mowilam Ci ze wszystko z nim dibrze jazde dziecko ma swoj czas, a do logopedy za wczesnie moim zdaniem ;) niektore dzie maa 3 latka I dopiero zaczynaja mowic.
A co do dluzszego spedzania czasu z Konradkiem to co moge Ci poleci to np. Szykowanie obiadu wieczorem jak dzieci spia...tak samo pranie, prasowanie, sprzatnie tego co sie da jak spia. Bardziej meczae moze dla Ciebie ale bedziesz miala wiecej czasu dla Konradka. Ja np bralam Victorka do pokoju Alexa w bujaczku siadalam na podlodze I z aalexem budowalam I np. Liczylam auta ,klocki... a Viki sluchal I patrzyl na nas. Robilam zabaee w skladanie prania...Wlex mi szukal skarpetek do pary..albo po swojemu skladal ubrania... nie wiem jak robisz obiad to moze dac mu garnek lyzke drewniana I niech tez gotuje... albo nalac do miski w wody I wstaeic do zlewu malego na krzeselku I niech myje wszyetkie plastikowe talezyki itd.. mozecie piec ciastka..niech kreci mikserem. Nie wiem co jeszcze ale w wiele zeczy mozesz o wdrazyc teraz to nie jest trudne..dopiero jak adrian podrosnie I ogarnac dwojke w kuchni to juz wyzwanie...ja mam dwa miksery I jeden miksuje bialka a drugi zoltka z cukrem hehe. Ale mam bramke w kuchni I raczej mi do kuchni nie wchodza...
A ja mam pytanie do Ciebie jako przedszkolanki. Viki ma 4 latka I ciezko mu zapamietac cyferki, kolory...raz mowi po oslku raz o angielsku choc nie ukrywam ze teraz mi zalezy zeby po ang sie nauczyl bo inaczej przedszkolanka go do szkoly w sierpniu nie pusci. No I na red o red, blue to blue, ale green to yellow, a yellow to green, reszty wogle nie pamieta... mam ksiazeczke z kolorami..pokazuje mowie a on za sekunde nie pamieta..nie chce.. liczenie to raz ladnie policzy a raz jakby wogle nie wiedzial co to... I jak polecasz uzyc takiego 4 latka? Bo Alex mial 3 lata I liczyl troszke kolory znal o polsku I angielsku..

Ja dzis zjadlam pierwszy raz od porodu a nawet dalej bo nie pamietam kiedy w ciazy jadlam smazonego kotleta. Ciekawa jestem jaka bedzie noc.

Emis wlasnie lezy u tatusia na raczkach..co chwile mu sie oczka zamykaja a potem wybudza go mim zdaniem kupka bo wlasnie taj osttnio wieczrami jest dopuki kupki nie zrobi...a potem juz ladnie spi.

Ide o kawalek ciasta marchewkowego.

Milej nocki zycze.

Mi działa cuda sudocrem BLUE ja miałam to samo z pupa i no cudownie mi ozdrowiala :)

Wróciłam z ip szok na katar nic na wzdęcia nic osluchala go niby ok a biegunka jak jest tylko trochę to nic sie nie dzieje ... No mowię ze ma katar !!!!! Ze charczy zielone gluty ma !!! Nic zero
Mowię pani mi da receptę na krople na wzdęcia !!! Ona że nie dawać kropli ! No ale maz mówi ze dajemy bo pomaga aaaaaa ona kur**** ze A No to pan daje !!!! Mowię dziecko nie śpi wcale ni i tez nic ze łzami w oczach wyszłam zła jak cholera !!! Robie zaraz listę jutro podam mamie niech mi wyślę paczkę leków bo tu nic sie nie dostanie nic !!!!!!! Mam dosyć dziecko mi od 15 nie śpi ... Eeeh

Przepraszam ze o sobie jutro będę bardziej bieżąca
Kolorowych snów

Fifka gratuluje, zdolna bestia z Ciebie. Co do posiwecania czasu dwojce dzieci , ja mam to samo ,chyba wszystkie tak mamy, juz nieraz plakalam, jak Dawid stal w kacie albo dostal klapsa za zle zachowanie , czesto z zazdrosci o maluszka a ja poprostu albo nie mam sil albo czasu zeby zajac sie nim jak dawniej..dlatego maz stara sie mu dostarczyc jakis atrakcji, zajmuje sie nim , zeby nie czul sie calkiem odrzucony.

A dzisiaj w Lidlu, Tydzien Maluszka,ciuszki, i inne rzeczy , warto isc zobaczyc, ja ide na pewno po proszek lovella i wkladki laktacyjne:-) Nasza oferta - od poniedziałku, 10.02. - Lidl Polska

Olich no własnie tu jest problem że Konrad to straszna przytulanka... ja go tulę albo się przewracamy a tu Adrian już woła... Idę do młodszego a starszy płacze... no a mi serce pęka bo się nie rozdwoję...

Hope dzięki... no właśnie ja też taką osobą jestem... A do tego i mąż potrafi marudzić ze za mało mu czas poświęcam, a ja wtedyczuję się taka sfrustrowana... kurde no! Jestem sama jedna! Nie rozdwoję się... Ale niby wiem ze tak jest, ale wiadomo. Kocham tych moich chłopaków i serce mi pęka jak widzę ze ten starszy płacze - młodszy też - wiadomo...

Blue cieszę się ze pomogło :-) ja niby wiem ze nie powinno się go używać... ale nasi rodzice też smarowali nam tym tyłki i żyjemy. A to naprawdę pięknie goi pupkę..

Akuku
ja też tak robie, każde sprzątanie jest organizowane w formie zabawy, zeby Konrad mógł mi pomóc, Wiele razy zostawiam mężowi ten bajzel a sama idę na dłużej z dziemi na dwór żeby ich zająć... itp Niby jak Adrian będzie starszy będzie ciężej z organizacją ale myślę że Konrad wtedy będzie mniej poszkodowany...
Co do kolorów... nie wiem co za bardzo poradzić... ćwicz, baw się w kolory... np. Mów kolor a on będzie musiał podejść do przedmiotu w domu z takim kolorem i go dotknąć. Dzieci najlepiej uczą się przez zabawę. Ale 4 lata i takie pomyłki to nic strasznego.. Zdarza się najlepszym :-) a takie uczenie go nudzi, dlatego się nie skupia. Wymyślaj zabawy ruchowe, bo one są bardziej atrakcyjne... liczcie drzewa przy drodze... gołębie na chodniku. Książki są strasznie nudne dla 4 latka...

Sylka
u nas podobnie... też już nie raz płakałam z tych samych powodów... Mąż też zajmuje się więcej starszym ale... no właśnie ciągle te "ale"

Dobra idę do dzieciaków...

Fifka dzieki sprobuje tych zabaw. Widzisz Alex wlasnie zvtych ksiazeczek z obrazkami sie nauczyl, zreszta ja mu powiedzialam kilka razy on pamietam a Victorek jakby niezainteresowany tym kompletnie... ja wiem ze on ma czas i nic na sile bo kazdego interesuje co innego..ale tu chodzi o to ze w sierpniu ma isc do szkoly a przedszkolanki beda na rzesach stawac by zostal w przedszkolu bo to rok wiecej pieniedzy bo my tylko 2, 5 g darmowe mamy a za reszte placimy i za lunche obowiazkowo...ehh a teraz m nie pracuje..

Chyba kotlet malemu nie sluzyl... ale w sumie pewnosci nie mam bo torta kawalek tez zjadlam wczoraj i sernika i moze na to zareagowal.. pierdzial okropnie ... zaraz sprobuje z nim pospac ... m dzieci doszkoly szykuje i zawiezie.

Milego dnia

Dziewczyny powiedzcie mi czy istnieje cos jeszcze na katar dla małych oprócz nasivin nie mogę nic znaleść same sole morskie :/ a musza mi leki w pl kupić bo znowu nas odeslali z kwitkiem ...

Pustiszi chyba nic nie ma za bardzo... teraz reklamują jakąś wode morską z jakimś składkiniem nawilżającym śluzówkę ale nie wiem czy to coś więcej pomaga. W PL jest aspirator "Katarek" ktory podłącza się do odkurzacza. Dziwnie brzmi ale podobno ściąga fluczki świetnie!

Akuku
bo Viki jest widocznie inny. Nie każde dziecko lubi pracować z książkami, ale na pewno każde dziecko lubie uczyć się poprzez zabawę. :-) Ja na placu zabaw swoje dzieci uczyłam tak koloroów. Jedna osoba mówiła kolory a reszta bawiła się w berka. Berek nie mógł dotknąć dziecka które dotykało takiego koloru jaki powiedziało dziecko wymieniające kolory. itp. To najlepsza nauka :-D

Ale u nas dziwne są ostatnio nocki... Adrian niby śpi ale budzi się po 10 razy... rano czuję się niby wyspana ale też tak jakbym dostała bejsbolem w łeb..

Eh ja mu psikam marimerem i sopelkiem ciągnę (przelamalam sie) chciałam cos zeby rozrzedZalo ta wydzielinę bo jak je to charczy krztusić sie w gardle wszystko stoi nic poczekam na ten nasivin :(

reklama
Fifka- mam ten sam problem z Amelką a ona jeszcze się zrobiła taka zazdrosna i złośliwa.. Ja zmęczona też często krzyknę a potem mam wyrzuty sumienia. Moja znajoma powiedziała mi ostatnio coś takiego" Amelka miała Cię na wyłączność przez 3 lata, Jaś tego nigdy nie dostanie.." coś w tym jest..chociaż staram się jak mogę zebynie czula sie odtrącona.

Do góry