reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej :-)

Dzis uśmiech na mej twarzy :) a czemu?????
Sama niewiem niewiem co sie stało Oliwia ładnie spała poprzednia noc dzien tez nieźle i pierdziochy ja tak nie męczą mimo ze nic nie zrobiłam nie podałam nic nowego !!!
Pnie bede krakac narazie zachwalać tez nie bede odczekam jeszcze kilka dni :)

napisze jednak ze kupiłam te rurki wczoraj wieczorem próbowałam nie pomogły !!!! Dopiero masaże herbata z kopru i infacol przyniosły ulgę ale mało pampersa nie rozerwało takie torpedy szły !!! Takze je tego nie polecam mimo ze wierzyłam ze zdziałam tym cuda :(

Wiecie jeszcze cos zaobserwowałam moje dziecko bardzo źle reaguje na espumisan !!! Po podaniu tego jest straszny krzyk prezenie wyginanie a baki nie wychodzą !!! Po infacolu jest chwila pręzenia troszkę pomarudzi potem zasypia i puszcza bąki seryjnie !!!! Niewiem czy to możliwe ale u nas tak jest i od wczoraj nie daJe jej espumisanu wiec zastanawiam sie czy to nie dzięki temu jest lepiej ??

reklama
Hej.
Starszaki w lozkach, mlodszego wlasnie umylismy i ssie cyca.

Dzis Emilek baaardzo grzeczny. Wiec te 2 dni to skok rozwojowy. No i chyba problemy z gazami mijaja, maly ladnie w foteliku spal... a normalnie max godzine, a przewaznie po pol godz. Bylo darcie i nie bylo mowy by tam siedzial.. na rekach do domu nosilam..
Interesuja go juz grzechotki, patrzy, slucha..

My na pupcie sudocrem, a jak odparzona to metanium.

Serniczek teczowy gotowy, ciasto marchewkowe tez. Teraz ide piec biszkopta do torta. I nawet poprasowac zdazylam... jeszcze tylko lazienka, a jutro odkurzanie i wspolnie z m dekorujemy torta.

no to teraz chyba u nas skok rozwojowy.:-p.. dzis tylko na rekach jest spokojny synek,a tak jest placz. Na rekach spi, rozglada sie,ale nie ma mowy o lezeniu, nie wchodzi w gre ani łóżeczko, ani nasze łóżko, ani fotelik, ani wozek, ani nawet bujaczek...

Kasia mozliwe ze skok rozwojowy, u nas bylo podobnie, malomspal. Chcial na rece a najbardziej do mnie ...a raczej do cyca... za 2 , 3 dni minie.

Akuku faktycznie używalam tych rurek przy pierwszym dziecku, gdzies na necie znalazlam o nich inforamcje i jak maz pojechal do naszej wiejskej apteki to panie zrobily wielkie oczy i szukaly w hurtowni czy cos takiego jest, bylam w szoku ze wiecej wiedzialam od nich. ale jak jest problem to czlowiek go zglebia. u mnie pomogly minimalnie, tzn robilam masaz brzuszka taki konkretny a pozniej nozki do brzuszka, rurka do pupki i raz pamietam ze az z kupka poszly gazy a moze jeszcze z kilka razy tak odeszly same, ale jezeli chodzi o stan brzuszka to niewiele sie zmienilo. tak wiec u mnie zbytnio sie nie sprawdzily. po drugie one dzialaja na zasadzie wkladanego dziekcu termometra - niektorzy tak robia i dziecko tez sie odgazowuje, ja termometrem nie probowalam bo balabym sie ze za mocno wsadze albo zrobie krzywde a ta rurka ma blokadke. moze waszym dzieciaczkom pomoze. antka tez musze sprobowac przed noca tak odgazowac i zobacze czy tym razem bedzei to skuteczniejsza metoda

Nisiao co do zaparc to u mnie sa notoryczne i czopki glicerynowe nie pomagaja, moze dlatego ze ja ma wydluzona pętle esiscy cokolwiek to znaczy jakas taka przypadlosc i nie wiem czy ona ma wplyw na mozliwosc wyprozniania. ale ja co jakis czas gdy juz jest bardzo bardzo zle to ide do apteki i zakupuje sobie lewatywe, to jest taka buteleczka z preparatem, taka sama jak robili ci w szpitlau przed porodem, przynajmniej u mnie stosuja te same. klade sie wprowadzam i wyciskam a za chwile zalatwiam sie i jestem znowu szczescliwa

nie mam dzisiaj sily, maly prawie nie spal, co chwile plakal, albo brzuszek go bolal albo nie chcial spac w lozeczku, wkoncu o 6 rano wzielam a czuwalam go do lozka i polozylam na brzuch jego i tak przespal do 7 a ja czuwalam, zreszta nie spalam prawei cala noc bo on przez pol nocy lezal mi na brzuchu a wtedy nie zasne bo boje sie ze mi spadnie. a dzisiaj znowu mam gosci wiec zaraz biore sie za sprzatanie i musze zrobic cos do jedzenia na wieczor, oczywiscie jak antek pozoli bo znowu steka ze chce na rece

Ostatnia edycja:
Aaaa zaraz nasza wielka chwila... rozstanie z Adrianem... ja pierdziele jak ja się stresuję... :no: Teściowie zwraci i gotowi zeby w razie czego wieźć go do mnie do szkoły jakby nie dało się go uspokoić - a z jego temperamentem nie będzie to dziwne... tylko u mnie się uspokaja... Ah... najgorszy zawsze jest ten pierwszy raz...

Dzisiaj aż 3 egzaminy... i to z taką babą że "o jezu"... Trzymajcie kciuki za wyniki! I

Fifka - w takim razie &&& za wasza dwójkę :)

Ach co bym dała zeby cofnąć sie do czasów studiów ... Znowu Pracować ... Być w pl ... Eh

Witam
Mowilam, ze juz po kolkach a tu wczoraj bach i mala plakala bez przyczyny. Po calym dniu bezsennosci zasnela o 24 obudzila sie po 3 na cyca i po 6 pozniej juz o 7, 8, 9 i pospala pol godzinki i nie spi. Zobaczymy jak dzisiejszy dzien
MAGSUS a jaki sklad ma Infacol? Moze w Espumisanie cos uzyli co malej nie pasuje
KASIA AKUKU ja mam nadzieje, ze u Laury to tez skok rozwojowy i ze bedzie wiecej spala
DONA wspolczuje ciezkiej nocy
FIFKA trzymam kciuki
PUSTISZI oj ja tez bym chciala na studia

reklama
Do góry