reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

No nic pozostaje czkeac i wierzyc ze nic nie zalapal.
Marika a jak Twoj starszy synek reaguje na Laure, bo jest w wieku mojego tak jak Alex Akuku, u nas jest roznie ogolnie dla malego jest kochanym braciszkiem ale na mnie sie obraza, jak cos chce a nie moge tego zrobic bo akurat zajmuje sie małym, zlosci a nieraz nawet placze, probuje zwrocic na siebie uwage.

Ja wiem jak ciezko jest samemu z dwojka , ja moze nie jestem caly czas sama, bo o 16-17 wraca maz ale zanim wszystko ogarne , ugotuje obiad, zrobie pranie, Dawid i Wiktorek to wieczorem jestem padnieta. Nie moge sie doczekac kiedy starszy pojdzie do szkoly, to wiem , ze juz inaczej bedzie..na pewno lzej.

U mnie Alan specjalnie nie interesuje sie siostra. Na mnie sie nie obraza. Czasami pilnuje jak ja ide siku czy dzidzia nie placze, to biega do niej zaglada. Pokoj nasz jest troche tak z boku, wchodzi sie od saloniku.
Syn od 8 do 15 jest w przedszkolu. Poki moze to wozi go dziadek. O 14 konczy maz. Syn jest zadowolony, ze ma tata dla siebie. Ja caly czas karmie mala, bo to cycoholik. Syn chyba to rozumie. Moja siostra ma corke 10 msc starsza i jak miala pol roczku to bylismy u niej na wakacjach, syn widzial ze takie dziecko pochlania caly czas.
Moze to wydawac sie glupie ale syn taka zazdrosc przechodzil jak kupilismy psa 1,5 roku temu. Plakal do mnie, obrazal sie itp. Pozniej zrozumial ze musimy sie pieskiem razem opiekowac. Wiec mysle, ze ta przelomowa zazdrosc byla przy tym piesku.

U mnie obiady sa proste takie typu cos wrzucic do piekarnika plus ziemniaki i kupna surowka dla mnie, maz je kiszone a synek surowe, ogorek, papryka pomidor

reklama
Przeziebienie mnie lapie co moge brac?? Czosnek cebula odpada w trakcie karmienia...
Wczoraj maly wyjadl meko z cyca do dna i bolal mnie caly cycek w srodku alllaaaa
Nie wiem czy to jakis kryzys ?...ehhh chyba mnie deprecha dopads, poklocilam sie z m...m, Alex zaczal sie zle odzywac... do bani...ja spocona po sorzataniu sie nawet umyc nie mogd bo ssak wisi...

Dona nie wiem bolalo jak malego odlozylam jakby mi ktos szpilki wbijaj od srodka.. wogle jakies puste cycki sie wydaja I maly wisi na mnie ..

Ja też mam takie uczucie wbijania szpilek i to w różnych momentach, jak je, jak się naje albo jak ma jeść za jakiś czas. Puste cycki to i mi się czasem wydają, szczególnie prawy, a potem jak karmie Małego to widzę, że pokarmu tam sporo jest bo czasem z buzi mu boczkiem leci a jakoś szybciej się z niego najada niż z lewego (którego mam większego i częściej mnie rwie od nadmiaru pokarmu).

Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wy też się tak strasznie na spaniu w nocy pocicie? Budzę się gdzieś od 4 doby po porodzie zlana potem, do tego łózko mokre jakby ktoś wylał wodę i strasznie telepie mnie wtedy zimno. Niemal każdą noc muszę się przebierać.

Ostatnia edycja:
Kaja ja naplywanie pokarmu czuje inaczej niz ten bol... czuje taki mrowienie no I to mija po chwili..a ten bol czulam dluzej.

Ja tez sie poce w nocy.. mokrego lozka nie mam I nie telepie mnie wrecz mi goraco.

Kaja ja tak sie pocilam przed porodem jakis czas, i tez musialam nawet po 3 razy w nocy sie przebierac, a teraz nie.

Akuku moje cycki tez wydaja mi sei puste i maly tez czesciej je, chociaz slysze ze lyka i widze tak jak pisala Kaja czasem malemu mleczko z buzi wylatuje.

reklama
Kaja ja sie tak poce jestem dosłownie mokra i trzęsie mnie z zimna :( dzis w dzien mała wcale spać nie chciała tylko drzemki takze nie miałam czasu sie po głowie podarapac :(

Do góry