reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam wieczorkiem dziewczyny! Ale mi sie malec roztanczyl!

Aniu a czym jest spowodowana ta padaczka? Moj kuzyn mial tez w wieku chyba 2 latek, pojawila sie jakis czas po polknieciu zbyt duzej ilosci witamin w syropie. byl kiedys taki smaczny plyn co sie nazywal Biovital.Prez przypadek sie napil za duzo i po paru tygodniach padaczka. Ale wyszedl z tego zupelnie, nie pamietam ile to trwalo,rok, dwa? wszystko zalezy jakie sa przyczyny. Pamietam ze oni jezdzili do terapeuty no i oczywiscie bral leki dlugi czas.
Czy ta padaczka pojawila sie tak z nienacka?jesli nie ma powodow to napewno beda jej robic wszelkie badania glowy. Trzymam kciuki, sprobuj jeszcze nie myslec zle na zapas, czesto jest to wyleczalne zupelnie.

Aj, on mi brzuch rozsadzi normalnie...

Elama Blue, fanie ze juz w domku...ale Wam zazdroszcze:-)

Czy wogole jeszcze ktos oprocz mnie i Delewarre nie urodzil?

Milych snow:-)o ile jeszcze wogole ktos tu wchodzi;-)

reklama
Justynaj ja nie urodzlam ... zreszta jedziey na tym samym wozku ... nawet jesli chodzi o rozkladajace chorobsko ... w domu szpital a mnie boli wszystko ... wszystkie miesnie ,,, i st an podgoraczkowy 37,9 ... nie wiem czy do szpitala nie jechac

justynaj- nie wiem czy lekarze mówili siostrze o przyczynie, jedyne co wiem, to to, że jak mała miała niecałe dwa latka to mocno uderzyła się w głowę, tak, że aż straciła na chwilę świadomość i siostra myśli, że to po tym, bo padaczka może się ujawnić nawet kilka lat po urazie. Dzisiaj mieli rezonans magnetyczny, mała była pod narkozą, żeby lepiej zniosła. Stwierdzili padaczkę, bo ma widoczne zmiany ogniskowe w mózgu. Jutro wychodzą do domu, ma zalecone konsultacje neurologiczne no i oczywiście leki. Objawiało się to u niej tak, że nagle zaczęła tracić równowagę, przewracała się, miała zaniki pamięci, i momentami się wyłączała, po czym nagle zaczynała szaleć.

Dziewczyny, ile czasu ja mogę ze skurczami przeczekac w domu zanim pojade do szpitala? Od dwoch godzin chodze po scianach, ale wody nie odeszly i nie chce za szybko jechac :/ kurcze, tak to jest jak pierwszy porod byl wywolywany to ja jak pierworodka normalnie nic nie wiem.. A bol jak jasna cholera!

ja w domu od 6 rano do 15 przesiedziałam ze skurczami więc dłuuuugo, pojechałam dopiero jak odeszły mi wody i skurcze były co 6-7 minut, urodziłam o 17 :)

Trzymam kciuki za poród! :):-)

Monika, ja najpierw przez godzine mialam skurcze co 5 minut-teraz mam zadsze ale bolsne bardzo :( moze do rana wytrzymam

Justynaj ja jeszcze nie urodziłam a termin mam na 31,z tego dnia już chyba wszyskie urodziły więc nie martw się, pewnie ja będę ostatnia. A na razie zero skurczy.

Siva ja bym za długo nie czekała, ale niby poród liczy się od skurczy co 10 min więc wtedy to już na pewno powinnaś być w szpitalu.

Siva powinny być długie conajmniej minutowe i przynajmniej co 5min.. chyba e wczesniej czujesz popieranie, to smigaj od razu!! :

My próbujemy zasnąć.. dobranoc :)

siva, a jak nie wytrzymasz?? Weź jedź lepiej, bo w samochodzie urodzisz:) A daleko masz do szpitala? Ja po moim wywołaniu też nie mam pojęcia jak to jest naturalnie rodzić. Wtedy szybko poszło, ale kto wie jakby było normalnie.

A nam dzisiaj drzwi zamarzły w samochodzie i się nie dało otworzyć. Jeszcze opieprzyłam Ł, że nie pilnuje takich spraw, bo jakby mnie złapało w nocy, a on by się bawił w rozmrażanie zamka - faceci, cały czas trzeba myśleć za nich :wściekła/y:

reklama
Delewere o tej porze to 15 min i jestem w szpitalu. Kurcze, sama nie wiem co mam robic.. Poczekam do polnocy jeszcze

Do góry