reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ikasia wszystko zalezy od rozciagliwosci skoru, ja np. Nie wrocilam do stanu z przed ciazy po Alexie...zaszlam w ciaze z Vikim to schudlam mocno i brzuszek ladny sie zrobil..po Vikim brzuch byl w miare, ale jak przestalam karmic to przytylam i sie brzydki brzuch zrobil, wlasnie workowaty... a teraz tez taki worek mam, jem malo ..ale nie wiem ile schudlam po ciazy bo nie wazylam sie w ciazy wiec i teraz sensu nie ma.
Ja teraz postaram sie chodzic na spacery ale szybkim krokiem, mam taki pas wibrujacy to bede na brzuchol zakladac , no i balsamowac i jakies brzuszki bedzie trzeba zaczac...choc chce mi sie jak psu kija gryzc..hehe.

Mi dzis Emis sie dosc czesto budzi, mam wrazenie ze mniej mleka mam, pewnie stres swoje zrobil...no i jak bylam u Alexa to mama dala Emilkowi 50 ml mm, a ja przyszlam 10 min. Pozniej z prlnymi cycami...a nie bylo mnie tylko 2 godzinki , a z tego co mama mowi nie plakal ale szukal cyca... ehh myslalam ze dryndnie do mnie zanim mu ewentualnie poda zeby sie upewnic ze ja nie zdaze czy cos... no i myslalam ze Emis pospi wiec sciagnelam z obydwu piersi, a ten za chwile sie obudzil i tak jakby czesciej go musze przystawiac bo nie zdazy sie napelnic i nie dojada, a tamta porcje juz zamrozilam. Nie chce podac mm bo moze on je zle trawi i moze dla tago czesciej sie budzi, zreszta to zamkniete kolo...dodatkowo on ma problem z tym zalapaniem cycka na poczatku karmienia i dajac butle pogorsze sytuacje...

Jeszce rozwolnienia dostalam, takiego konkretnego, jejkh mam nadzieje ze to ze stresu a nie jakas jelitowka, bo az slysze jak mi w brzuchu jezdzi..wrr

Wogle jak ja np. Sprzatm i emis zasteka w kolysce to mama go zaraz wyciaga, a ja np. Dluzej czekam bo czesto sobie spokojnie lezy albo zasypia dalej, a ona mi go wyciaga i ze on szuka cyca...ehh

Dobra biore malego do mnie do lozka i ide spac bo rano musze wstac i duzo zeczy do wyszykowania, a zapewne moja mama zajmie sie glownie soba.
Dobranoc

Trzymam kciuki za wszystkie rodzace.

reklama
Blue, Kaha, Nisiao trzymam mocno kciuki za jutro i czekam na wiesci :-) niech szybko pojdzie :-)

Akuku zdrowka dla synka!

Natalia miala dzis mini sesje :-) przyszla znajoma, ktora sie uczy fach fotograficznego i porobila malej kilka fotek :-) czekam na obrobke, bo te co wstawilam to jeszcze stan surowy :-)

Kurcze a ja sie zastanawiam na ktora do tego szpitala jechać,ginekolog nic mi nie mowil czy na 8 czy jak?
Ja chcialam na 9 jechać a tu może być zonk...

Rano ciśnienie tak super a teraz mierze znowu 156 na 86 puls 115 no i mega sie stresuje,przed mierzeniem i po i jeszcze wczesniej,cala chodze z nerwow,glowa mnie boli........cala drże

Zrobiłam sobie wolną i baaaardzo leniwą niedzielę :tak::-) Oby to była ostatnia niedziela byczenia się :-)

Diablica, cieszymy się, że wszystko w porządku :-)

Akuku, trzymam kciuki za Alexa, żeby szybciutko wracał do zdrowia, no i do domu oczywiście. Biedny malutki ..

Milusia, współczucia, bliźniaki też się muszą dostosować do nowej sytuacji. Sama jestem ciekawa jak to u mnie będzie wyglądać. Chociaż Mikołaj to już taki trochę duży jest, ale nigdy nie musiał się niczym dzielić a już w ogole mną (bo on to trochę taki mamusiowy jest ;-)). Ale przekonam się dopiero jak się mały urodzi :)

blue, nisiao, kaha, tina- to czekamy na wieści ze szpitala :-)

Wszystkie, nawet najmniejsze oznaki zbliżającego się porodu u mnie ustały :baffled: Kurcze blade, lutówki się rozpakowują w najlepsze a u mnie nic się nie rusza do przodu, nic a nic .... :no:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja chyba pobije rekordy bezsennosci. Nie wiem,albo zaczne na jakies dlugie spacery chodzic,albo juz nie wiem co,ale nie jestem wogole spiaca. I gdybym miala swiadomosc,ze moge sobie do 10 pospac to nie ma problemu.ale ja musze wstac o 6.45 zrobic sniadanie do szkoly i odprawic corke do szkoly, i jak juz sie rozbudze to nie zasne,wiec wesolo jest ogolnie,bede jutro padnieta chodzila.
w poprzednich ciazach tez tak mialam,ze moglabym na nocki pracowac.wszystko sie zmienia u mnie po porodzie.chyba to dzidzia pochlania tyle energii,ze w nocy to wykorzystujemy kazda chwile przespana przez malenstwo na nasz sen;-)
No nic, zaraz kolejna proba polozenia sie spac, mam nadzieje,ze udana:tak:

o kurde anisen ale zaskoczenie trzymam kciuki super ;****

dziewczyny za waas kciuki ;**

ja gotowa m je sniadanie budzimy mala ogarniamy zawozimy i jedziemy ;D to narazie ;D ciesze sie ze weszlam z rana na bb bo tu takei wiesci od anisen ;D

reklama
Anisen​ trzymam kciuki zebyscie zdarzyli na spokojnie !!! i za lekki porod !!!

Tina Nisiao
no i za Wasze dzisiejsze wywolywanie :)

Ostatnia edycja:
Do góry