reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku Fifka Dziewczyny Wy to niezłe gigantki jesteście tyle co urodziły a tu już planują kiedy następne :-) ja mojemu powiedziałam ze teraz dość, że nie wiem kiedy postaramy się o 2 a jeszcze jestem przed porodem przed wstawaniem karmieniem itp.

Kaczuszka Akuku ach te teściowe... dziwić się że tyle jest o nich kawałów... Mojej się imie nie podobało ( już kiedyś o tym pisałam) tak mi się wtedy przykro zrobiło bo tak zareagowała i minę miała jakbym nie wiem jakieś obraźliwe imię z mężem wybrała)

Mój A to już nie może się doczekać kiedy na porodówkę pojedziemy, powiedział mi że już nie może słuchać moich wieczornych stękań:-D

reklama
Iwusia, no takie sa te tesciowe, zapewne imie po dziadku dac powinnam.

Olich zdrowka dla synka, no ja wariatka ake ja mowe za lekko mi sie rodzi , az przyjemnie , zapewne jakbym pocierpiala bardziej to wybilabym sobie szybko z glowy.hehe

Vinga prosze sie nie dolowac zagladaj do nas tu wesolo.
Wiem ze malo czasu masz ale chwilke dla siebie musisz znalesc, nawet jakby dzieci mialy poplakac chwile.

Ikasia ja wogle nie kremuje malego, uzywam oilatum do wanienki i ponoc po tym nie trzeba balsamowac, ale kupie moze oliwkei co drugie mycie balsamowac bede moze. A w ciagu dnia to tylko przy przewijaniu pupcie smaruj, nie mozna calego cialka smarowac tyle razy dziennie bo zatykaja sie pory i skpra nie oddycha. Zreszta zameczylabys malenstwo tak rozbierac calego .
I zadne pytanie o pielegnacje nie jest glupie, lepiej dopytac i robic dobrze niz na odwrot.

Chlopcy wykapani , cala 3 spi. Bosssko.

Posprzatalam i teraz odpoczywam sobie, czekam az Emis sie obudzi zje i spac idziemy.

Ciekawe czy maly juz przybral troche , i ile.. dzis przed kapiela narobil kupke, umylismy go czysta pielucha i co ?? Znowu kupka !!! Ahh pieluchy ida jak swieze buleczki, dobrze ze mam zapas, jeszcze.

Jestem ;)

Kasia po kapieli wystarczy i jak ma sucha skore to ja tylko mym smarowala , np. moja luska nie byla nigdy niczym smarowana :)

dziewczyny wspolczuje tesciowych co druga to lepsza :O

i wgl to dobre dobre z tymi kolejnymi ciazami ;D jestem ciekawa ile z was zajdzie niedlugo w ciaze i bedziemy suwaczki podziwiac wasze ciazowe ;D

a u mnie ten czop odlecial i co? i dizs znów sie ciagnie caly dzien z krwia a skurczy brak , nawet złamanego skurczyka na ktg nie bylo ;OOlekarz po dzisiaj po ktg i badaniu powiedzial ze to moze byc uhuhuu i jeszcze dalej no ale na szczescie w poniedzialek kazali mi przyjechac na ok.8.00 na wywolanie i sie okaze jesli bedzie dla mnei miejsce to beda wywolywac odrazu a jesli beda kobiety rodzace bez wywolywania bo te oczywiscie maja kolejnosc pierwsza ;DD to wywolaja po poludniu albo na drugi dzien :)
takze jutro jedziemy do babci na obiad , pozneij male sprzatanko zrobie to co m nie zrobi tak jak bym chciala, w niedziele odpoczynek kąpiel , dopiesic sie trzeba :) wczesnei isc spac, pozegnac sie na bb i poniedzialek rano jedziemy wykurzac krecika ;D tzn Wojtusia ;D no a bede pisac do fifki co tam sie w szpitalu dowiem i jak urodze to tez oczywiscie napisze smska ;):-Dale jestem podkrecona i mam pytanei jak wywoluja to mozna chodzic i cwiczyc czy lezec kaza???:-(

Blue nie wiem dokladnie jak jest orzy wywolywaniu, napewno piczatkowo podlacza do ktg zeby kontrolowac jak maluszek reaguje na oxy, tak mi sie wydaje .. a jak bedzie ok to moze pozwola chodzic i np beda co jakis czas podlaczac i sprawdzac jak maly...albo samym dooplerem serduszko..tu w uk mi dooplerem sprawdzalu, ale ja bez wywolywania..zreszta ja Ci mowie ze Ty do poniedzialku urodzisz hehe

Ugh...
Nie czytam nic, bo nie mam siły.
Jutro.
Spadek nastroju totalny. Rano płakałam bez powodu - albo raczej powodem jest mała ilość mleka. Źle się dwa dni odżywiałam, trochę stresu i masz!
No i zmęczona jestem. Tak po prostu gdzieś mi się siły skończyły.
Jutro Mariusz w pracy - obiad na jutro mam, więc zamierzam cały dzień z młodym przeleżeć i się zrelaksować.
Panowie od wyciekającej wszędzie wody - w kuchni i w łazience - jutro będą działać. Mam nadzieję, że coś zdziałają bo mam dosyć ciągłego wycierania łazienki.

No... Pomarudziłam.

Dziewczyny mecze sie strasznie, wpadlam tu na sekunde chociaz, bo byc moze nie bedzie mnie tu przez pare dni. A co sie stalo? Otoz nie moge wogole siedziec,straszny mi hemoroid wyskoczyl,poza tym chyba rozejscie kosci lonowej i dosc czeste bolesne skurcze z odchodzeniem czopa.przed chwila z boli myslalam,ze sie zes...poryczalam sie, wzielam 2 panadole,troche pomogly ale nie chce sie przesadnie faszerowac tym. Ale jest tak zle, po prostu boli mnie caly dol, ze nie zasnelabym, a musze sie w koncu wyspac bo juz ktoras nocke zarwana mialam.
jakbym jechala na porodowke to napewno dam znac i sms do Vingi, gdybym urodzila.czop mi taki jak tez blue opisywala odchodzi b.obficie wiec nie wiem, ile jeszcze mi zostalo...
Milej nocy wszystkim:-)

siva
ale żeś palnęlA 34 i dinozaur ,dobre.Ja w tym rku będę mieć 30 tkę.

Nie wiem jak to jest z tymi szwami,ale u nas w szpitalu daja te rozuszczalne,jedynie przy cc normalne.

Justynaj wspólczuje bolu zwiazanego z hemoroidami,jak cos to ksiuki kto wie jak sytuacja sie rozwinie i pewnie niebawem będziesz z maleństwem.

BLUELOVI KURCZE jak już tak odchodzi to nie może byc inaczej niż tak,że urodzisz w weekend.A ile jesteś po terminie??

Anisen Akuku z tymi teściowymi i czasem mamami naszymi jest ciężko czasami,ręce opadają....
Miejski Bandyta chwilowy kryzys,wiadomo zmęczenie i inne sprawy sie nałożą,jutro będziesz miala bardziej lajtowy dzien,choćby nawet bez tego gotowania obiadu...

Wieice ja to już opadam totalnie,ja wiem że nie ma co panikować,w sumie 4 dni po terminie,ale w glowie tyle się juz kotłuje....

Dziś czulam sie ok,rano oslabiona,czulam że mną trzęslo jakoś,ale potem ok.Zjadlam obiadek potem fundnelam sobie mleko z czekoladą,nastroj fajny.Potem rozmawialam z kolezanką ona też coś niecoś opowiadala o porodzie,nie czulam stresu a jak zmierzylam te swoje cisnienie,to mnie to zmartwilo.No 160 na 90......

Znowu plątanina w glowie jechać do szpitala czy dzwonic do mojego ginekologa,noż kurde nie wiem.
Potem żeby nie myśleć,choc glowa bolala zabralam się za sprzatanie calej lazienki,podlogi,ciężko mi już strasznie.ale padlam potem do lozka odpocząć,troszke podrzemalam wstaje cisnienie 140 na 89 puls 99 ....
Myślę,że jak spadło to chyba ok i może to być juz na tle emocjonalnym,ale z drugiej strony w tym stnie czyli po terminie,takie cisnienie czy to nie podejrzane......

NIE Chce panikować,ale kurcze sama juz nie wiem co o tym mysleć.

Męczy mnie że malo co zwiastuje na porod,teraz co jakiś czas bol w krzyżu no i pobrzusze,ale to raczej nic na skurcze zeby cos mialo się rozkrecić to nie wygląda mi na to.

reklama
Nisiao z takim ciśnieniem nie ma żartów, jak się powtórzy marsz na IP!!! Mam koleżankę z nieupilnowana gestoza.. dostała trzesawki, cudem małego zdążyli przez cc na pełnej narkozie wyciągnąć... nie ma co ryzykować!! A na pewno nie wyśmieja,to zbyt ważna sprawa!

Do góry