reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

ania acisnienie to ja wczoraj mialam 145 na 89 dzis rano ciśnienie 128 na 79 czyli ok,opuchlizna po nocy lekko zelżała,ale w sumie jest jeszcze delikatnie no i rece opuchniete jak ściskam palce to mnie bolą lekko_Opuchlizne taką to mam może od tygodnia wyraźniejszą...skoro to ciśnienie mam nższe to chyba nie ma co panikować.....a te ciśnienie z wieczora to takie stresowe
Pustiszi ju niedługo,kciuki stale&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
milusia
za Ciebie równiez kciuki

To dziś pjawią się kolejne dzidziusie,ja dziś rano miałam takie miesiaczkowe bole,ale minely,dziś męża wezme w obroty,ale serducho mi wali .....

reklama
czesc dziewczyny przepraszam ze tak tylko o sobie ale okropnie sie czuje i prosze o rade ;(
zmierzyla mi tesciowa cisnienie wykazuje 120 na 85 wydaje mi sie ze troche za duze jak na mnie bo zawsze mialam maks na 70 a boli mnie od nocy syrasznie glowa mam jakies zimne poty a pozniej sie poce w nocy strasznei bolal mnie brzuch tylko ze to nie takie skurcze pordowe a maly jest jakis nadpobudliwy jka dalej sie bede tak czula to pojade na ip ale narazie ide sie przespac bo glowa mi peknie a w dodatku zaczyna wiecej sluzu ze mnei wyplywac , i teraz nei wiem bo nigdzie w googlach nie moge znalezc czy takei cos boze oznaczac ze cos sie zaczyna???

Nisiao, ja wg OM miałam termin na 06.01, a z USG wychodzi 14.01 więc teoretycznie powinnam być gdzieś na początku kolejki;-) Co z tego skoro oznak zbliżającego się porodu brak:confused: No ale jutro mam w planach większe porządki i wieczorem ciepłą kąpiel, we wtorek wizyta więc może coś pójdzie do przodu;-) A odnośnie obrzęków położna nam mówiła że nie są niepokojące, o ile pojawiają się w ciągu dnia a nie są już od samego rana, jeszcze przed wstaniem z łóżka. Jeżeli tak jest to mogą świadczyć o jakimś problemie z nerkami (który na pewno wyszedłby przy badaniu moczu), ale z tego co piszesz tobie rano aż tak nie dokuczają. Mówiła nam też że dobrze przed każdym wstaniem z łóżka ok. 5 razy pokręcić samą stopą a potem całą nogą, żeby krążenie ruszyło jeszcze zanim się z łóżka zwleczemy;-)

Blue, jeśli ten ból ci nie przejdzie to może faktycznie lepiej, żebyś zgłosiła się na ip - niby ciśnienie i tak nie jest zbyt wysokie, ale ostatnio gin pytał mnie czy ktoś w rodzinie ma nadciśnienie (a ma tata) i czy miewam bóle głowy - powiedział że jeśli tak to trzeba kontrolować to ciśnienie i w razie jakichś wątpliwości od razu do szpitala... No ale mi nic nie ma więc to było tak bardziej informacyjnie:)

Milusia, Pustiszi kciuki zaciśnięte, dziś już pewnie będziecie miały przy sobie maluchy:-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej dziewczyny !!!!!! :)))

Nadszedł długo oczekiwany dzien 12.01 MOJ termin....ale co z tego jak nie czuje zeby mialo sie cos ruszyc:/:wściekła/y: mam nadzieje ze mała wezmie mnie z zaskoczenia!!!!!!!!! Wyłaz juz!!!!!!!!!!!!!

Diablica, magsus kciuki za maluszki!!!!!!!!!!!

Kciuki za rodzace!!!!!

Wieczorem odezwe sie wiecej!!:))

buziaki!

CO do puchniecia mam ja to ruszyc ani rekami ani nogami no moge tak mam wszytsdko popuchniete, rzeznia!!!

Nisiao wiec u Ciebie wydaje aie ze jest ok :-)
Ja mam kokejny problem strasznie boki mnie gliwa od kilku dni bez przerwy, moze to ze zmeczenia ale zaczynam sie nuepokic bo syalam sie strasznie nerwowa :-(

Mala dala nam w nocy popalic, dziewczyny wysypiajcie sie poki mozecie, wiem co moeie hihi :-)

Bluelovi cisniwenie Twoje nie jest niepokojąco wysokie,fakt jeśli masz te dolne o 10 podwyższone to pewnie odczuwasz rożnicę,skoro do tej pory miałam na 70 a teraz 85.

Ania00 powiem tak jak wstje mam lekko opuchnęte,nie mam takich smukłych kostek,wokol nich widać lekki obrzek w ciągu dnia sie on powieksza,jak tylko mam okazje to staram sie nogi dawac wyżej..zobaczymy.Nie chce z tym juz dzwonic do ginekologa,bo może to norma......
Chyba że zadzwonilabym do szpitala czy to ma budzic niepokoj,bo badania moczu mialam leukocyty 3-5 bialka nic,ale to bylo jakies 2 tygodnie temu.

ja mialam opuchlizne bez przerwy taka sama, jak kilka dni po porodzie zobaczylam swoje kostki u nog to sie porycxalam ze szczescie a nogi mi sie takie chude wydawaly :-) mozesz zadzwonic w razie co, ale skoro cisnienie i mocz ok to nie ma sie czym niepokic moim zdaniem :-)

Hejka Kobietki

Jezeli chodzi o puchnięcie ,to ja na szczescie nie mam z tym problemu,więc współczuję wam bo to musi byc okropny dyskomfort.
Moj termin również dzisiaj nadszedl i nic .Boli mnie troche brzuch dolem jak na malpę i caly czas stawia mi się macica ,bo mi brzuch twardnieje non stop,ale nic poza tym.Zadzwonilam do szpitala i zapytalam czy moge przyjechac na KTG ,bo całą ciąze nie mialam więc niech sprawdzą czy jest ok.Poza tym jutro zostaje sama ,moj M do pracy o 5 rano do 15,więc lepiej wiedzieć czy juz się zaczyna....

reklama
Do góry