reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

PUSTISZI ty do weekendu to si rozpakowac możesz, spokojnie mnie na pewno przegonisz do 31 kuuuuuuupa czasu

BLUELOVI ten " 18 miesięczny " plemnik - genialny

ANISEN :(

AGASM kiepska sprawa z mamą

Chociaz ja wam powiem, że u mnie odwiedziny to było cos naturalnego... nawet nie mysmy robili pierwszą kąpiel w domu tylko dziadek. Rodzice przyszli wieczorkiem po naszym powrocie ze szpitala i teściu zięcia nauczal jak się dziecią kąpie. Mieszkalismy w kawalerce więc też jakośc nie bylo miejsca żeby samotnie nakarmiś ale ani mi ani małemu to nie przeszkadzałao.

Ja zresztą u rodziców jestem przynajmniej raz w tygodniu , a co najlepsze z mamą pracuję , więc do tej pory 5 razy w tygodniu razem do pracy. i do tego prawie codziennie telefonujemy.

Co do tesciów to nie mój problem tylko męza, chce niech zaprasza mi to nie przeszkadza. Szczerze nie pamiętam ale chyba też pierwszego dnia byli na chwilke.

MILUSIA no pani ekspedience medal się należy, a mohery jak to mohery ja dziś w netto kolejka na pół sklepu, nikt nawet nie zaproponował... choć 5 lat to niby nie dużo, ale na prawdę jak byłam z Cypisem w ciąży to co chwila ktoś gdzies przepuszczał ustępował itd.

FIFKA przyznaj się co podjadasz, że mały tak przybiera

BLANKA zimne liście z kapusty podobno czynią cuda

JUSTYNAJ AGASM - wy się tak nie prześcigajcie która ostatnia, bo z OM to ja na szarym koncu bo de facto 1 lutego, co prawda moje cykle dłuższe niz 28 i z owulacji tez wychodziło wcześniej. więc u mnie wywpłają na walentynki jak się korniszon zasiedzi..

Rozpakowywać się dalej, a ja i tak juz pogubiona jestem tyle się dzisiaj wykluło

reklama
Hm fifka to ja bym chciala byc tą co w nocy urodzi eheh :sorry:skurcze strasznei przytlumione tylko brzuch dziwnie boli nie wiem co ten maly wyprawia naprawde sie chlopczyk pogubił któredy mozliwe to ?:)

:confused2:u mnie zadnego ani czopa nie widac ani pasm krwi tak jak wczoraj u vingi ;O naprawde sie nie spodziewalam ze przescigna mnie z malym ;) jej poród byl dla mnie szokiem ;O

Napisalam moj opis z porodu. Milej lekturki ;)

Postaram sie was troszke nadrobic.
No i nie dam rady nadrobic, za duzo tego, dobrze ze widac na innym watku ktora sie muz rozpakowala to przynajmniej nie pomine nikogo.

Dzuewczyny nierozpakowane, pwiem wam ze zaraz po tym jak brzucha nie ma to chwilami go brakuje, jakie to smiesz.e klade reke na brzuch a tam nikt sie nie rusza ewentualnie galaretoeata skora hehe. Nikt nie naciska na pecherz, nie grzebie raczkami przy pipce... moge szybko chodzic bez zadnych problemow, schylic sie i usiasc normalnie hehe. A jeszce mam odruchy jak bym brzuch miala. I w trakcie zmeczenia zapakowalabym malego do brzuszka by moc zasnac i sie przespac...ale jak wiecie w koncowce spac tez niezbyt moglam... hehe
Tylko ze ja bardzo malo godzin w ostatnich dobach spalam. Jakos w koncu odespie, ale puki co czekam na pokarm...

Emilek jest przeslodki, widze ze sie budzi bo mu chyba nie jest cieplo, a i tak go dokrywam w 3 kocyki... jak jest na rekach w kocykach to mu sie dobrze spi bo go ktos grzeje ale jak go do kolyski wsadzam to pospi i sie wybudza.

Jest malym ssaczkiem i smoczka tez zasysa, oczywiscie daje tylko jak wiem ze juz glidny nie jest. A puki co duzo do cyca przystawiam zeby pobudzil.

Jeszcze chwilke i kazda z was sie rozpakuje. Trzymam mocno kciuki.

Ps porody sie b. Czesto w nocy zaczynaja hehe

Ostatnia edycja:
Jak na zlosc kiedy czekam az Emilek sie obudzi on sobie smacznie spi, a ja musze cyce pobudzac... ostatnie karmienie 4 godz temu... ale go dokarmialam wiec teraz sobie spi smrodek.

Tak jak caly dzien mialam lenia tak n wieczor zlapalam faze na porzadki w kuchni,wiadomo nie poszalałam jakoś specjalnie,ale zawsze coś.

Zero oznak na porod,malutka ruchliwa.

Powiedzcie mi mam leukocyty w moczu 3-5 zawsze mialam 1-5 ,to jeszcze jest norma???

Puchną mi kostki i dlonie,to na tym etapie norma pewnie.

Kaha to porod wywolywany jakoś bardziej boli???

No nic zmykam spać.
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry :-)

Przespałam noc :-), tzn budziłam się kilka razy ale tylko po to żeby się przekręcić albo napić. Jak się obudziłam to ledwo zdążyłam do łazienki, hehhe. Już nie pamiętam kiedy taka wyspana byłam :-)

Akuku, dzięki za opis - faktycznie poszło ekspresowo :-) Ja też tak chcę :-)

Jeny kładąc sie mowię do Niklasa dziecko ta noc jest nasza o BYŁA spałam jak zabita !! ;) idę zaraz śniadanie robię i do lekarza no fantastycznie mi sie spali a we śnie jeszcze komórkę znalazłam :) i skuterem na sygnale (policyjnym) jezdzialam juuuuuhuuuuu :)

Hej
Ja tez juz na nogach ,spalo sie super.Termin za 3 dni na niedziele,ale nic sie dzieje.Mam jedynie od kilku dni tak do skurczy chyba tych przepowiadajacych,bo brzuch jak kamien sie robi az dziwnie sie oddych.Teraz tylko troche krzyz mnie boli jak na malpe.Dzisiaj umyje okna i podlogi,pojde na spacer i zobaczymy czy sie ruszy.
Pustiszi fajny sen:-)
Mam pytanie czy w dniu terminu porodu mozna sie stawic w szpitalu czy koniecznie trzeba czekac ten tydzien?

reklama
Do góry