reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja bużkę myję Adrianowi przy każdej kąpieli normalną wodą z wanienki :-) Później smaruję go całego - łącznie z buzią i włoskami - oliwką dla niemowląt i nic a nic mu się nie dzieje... jakoś nie czuję potrzeby bawienia się w te wszystkie "procedury" U mnie dzieci nie są alergiczne ani skore do jakiś problemów skórnych.

Dona
umówiłam się dopiero ale to już coś :-D Do pediatry idziemy właśnie w ten czwartek. Pesel, część lekarzy i te inne sprawy już dawno załatwiany - ale wiadomo ja wcześniej urodziłam.

Mirka ja moczyłam ale po kąpieli wycierałam do sucha i gazikiem z spirytusem przemywałam.

Agagsm u nas się świetnie sprawdziły! :-) co widać było po szybkości zagojenia się pępuszka.

reklama
to w takim razie wszystko sie okaze jak to z tymi wacikami.

Octinisept czy jakos tak akupilam sobie i wzielam do szpitala,wzielam też maść bephanten nie wiem czy brać też ta maść linomag dla malej.
Nie wiem też czy brać te tantum rosa do szpitala.

Dziwnie sie dzis czuje,slabo jakoś mam wrazenie jakbym sie zaraz miala przewrocić,mam nadzieje że choroba mnie nie bierze jakaś....
Lykam syrop *spam*,bo cos szyja mnie boli od gardla i czuje sie jakby mnie cos mdlilo,to pewnie z bolu glowy....
DZIWNIE SIĘ czuje....
Z tego gardla mam nadzieje że jakis stan zapalny sie nie zrobi to bedzie niebezpieczne ....jutro mam wizyte u ginekologa...
Tantum verde na tym etapie ciąży moge brać??

co do brzucha to zauwazylam u siebie że spod brzucha ma jakby luźniejszą skórę ,tak ajkby jej nadmiar,nigdy czegos takiego nie mialam,pewnie to zostanie.....

Ostatnia edycja:
Dona, dzięki :) Tak jakoś wczoraj pękłam i nie mogę się pozbierać. No ale muszę ;) innego wyjścia nie mam hehe

Olich, wampiry wyssały i jutro wyniki na cc :) więc nieźle. No i udało się za pierwszym razem więc o dziwo nie mam siniaka o_O

Nisiao, wiem, muszę stanąć na wysokości zadania. Ale zawsze byłam trochę lekkoduchem a teraz musi się to zmienić, bo mała istotka, całkowicie zależna ode mnie będzie na mnie liczyć, a ja nie mogę nawalić. Co do tantum verde, to myślę, że spokojnie możesz. To jeden z leków bezpiecznych w ciąży. A i tak wszystkie leki mają najgorszy wpływ na maluszka w pierwszym trymestrze. A że jesteś już na ostatniej prostej to bez obaw :) Zdrówka

Monika, trzymam więc kciuki :)

Bandytka, twój optymizm mnie rozbraja :) Oby tak dalej kobieto :) Aż mi się buziak śmieje ;)

Co do podkładania pod główkę, polecam włożyć pod materacyk... segregator ;) ładnie trzyma i jest skos delikatny a pomocny (jedna z moich podopiecznych ulewała i tak rozwiązali ten problem)
No, a Ropuch wczoraj powiedział, że on nie życzy sobie (!) żebym szła do szpitala "w takim stanie' i kazal mi iść dziś do fryzjera podciąć włoski... no tak, a ja muszę się słuchać ;)

A, no i jeszcze moje kochane dziecko (niech już wychodzi...) tak mnie dziś kopie po bebechach, że jak walnie to mi się od razu odbija i pluję żółcią :/ No normalnie przez nią wszystko mi się cofa. Łącznie ze śniadaniem dziś rano, tym którego nie jadłam...

Ostatnia edycja:
Nisiao - organizm już jest zmęczony ja tez od dwóch dni chodzę jakby mnie coś brało ale napewno nic złego sie nie dzieje ...
A co do preparatow weź to co uważasz za słuszne nawet jak Ci sie nie przyda spokojniejsza będziesz ze w razie W to masz a gabarytowo nie jest to wielkie i podejrzewam ze każda która jedzie do szpitala ma wrażenie ze pod względem pakunkow to na miesiąc a nie na kilka dni :)
A z wacikami wyjdzie w praniu wszystko tak jak z innymi środkami :)

Salli to ja też tak odczuwam,powiem szczerze czytam te poradniki dla mam min tę książkę Tracy Hogg,,Język niemowląt''jest pisana prostym językiem a ja czytam to i czytam i mam wrazenie że ja tego wszystkiego nie ogarne już pomijając fakt,że za jakąkolwiek książke się biorę to jeden rozdzial przeczytam i spanie mnie bierze :no:
sluchaj się swojego rOPUCHA,DOBRZE chlopina radzi,marsz do fryzjera ,dobrze to zrobi.
Zobaczysz za kilkadziesiąt godzin będzie po wszystkim i będziesz się śmiać,że te obawy to nieptrzebne --ja mam taką nadzieję,że u mnie będzie tak samo to działało :)

heh, ja już się pogubiłam... wychodzi mi na to, że na czwórkę maluszków dziś już czekamy ;)

powodzenia!

właśnie odkryłam, że diablicy termin to 31szy był - tak jak mój - dziś pakuję torbę!! mam nadzieję, że nie zapeszę :)

miłego popołudnia!!! xx

Emigrantka
pakuj sie pakuj :)

Teraz to tak będzie ,że będziemy tracić rachubę ile to już maluszkow na raz się rozpaczkowywuje :D

Ja to mam z tym kaszlem,co jak bede rodzic jasny gwint a tu atak kaszlu duszącego ehhhhh

PIORE raz jeszcze częsci do wozka,kurde zakupilismy wozek uzywany,w stanie idealnym,także spoko,ale dopiero w domu zauwazylam że wszedzie jest sierść biala z kota.
Po jednym praniu to nie zeszlo jak widze i piore raz jeszcze.

Fotelika nie mam odwagi prać,musze wyciągnąć tą sierść odkurzaczem,bo nie moze się taki wlos dostac dziecku do noska czy ust....

no właśnie ja też z lekkim przestrachem, bo termin przed diablica miałam a ja tu siedzę dopiero w prasowaniu ciuszków dla juniora ;)

nisiao: niefajnie z tą sierścią - mogli chociaż to wyczyścić jak sprzedawali...

reklama
nisia, ja fotelik rozebrałam i wyprałam te materiałowe pokrowce :)

a te skurcze to zobaczysz, to coś zupełnie innego niż ból jak na miesiączkę - mnie tak łapie cały dół brzucha od boku do boku i trzyma, po chwili puszcza... do skurczu łydki bym to bardziej porównała... tylko nie wiem - dziewczyny, czy te porodowe dużo bardziej bolą? bo mnie na razie tak ściska, ale nie boli aż tak bardzo

i jak też tak mam - z jednej strony już bym chciała, z drugiej - boję się jak cholera opieki nad maluszkiem i w ogóle

i chciałabym, i się boję - normalnie jak dziewica :-D

Do góry