reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Nisiao - ja mam ten zielony linomag. W szpitalu używali tego w newralgicznych miejscach, szyjka, fałdki i tak dalej, tłumaczyła mi babeczka czemu ale zapomniałam :D Po kąpieli mówiła żeby troszkę tego dać. A w okolice pupki i narządów smarujemy co drugie przewijanie, zapobiegawczo :) A gaziki też mamy po 3 pakowane, bo takie są właśnie jałowe.

reklama
Fifka czyli z rana zalatwiony maraton po lekarzach.

rZECZYWIŚCIE milo bardzo,że tak się wzajemnie zapraszacie na świąteczne obiady...:)
To miłego dnia.

Oj boli mni brzuch tak okresowo......

Miejski Bandyta ​i te gziki to do pepka sie daje i np do przemywania oczka jakby ropialy??Kurcze kupilam tych gazikow 4 paczki ale to i tak malo....

NISIAO ja oczka i buźkę przemywałam niesterylnymi i wtedy masz taką duża paczkę.Trzymałam w zamkniętym pudełku żeby sie nie kurzyły i tyle. Do pępka są fajne już takie nasączone spirytusem np. leko. Chociaż ja te 5 lat temu jeszcze gencjana ciapałam...

A ja od dzisiaj na zwolnieniu zaraz jade je zawieźć do pracy. Ech pierwszy dzień L4 i do roboty :-p

Do pepka octanisept i mozna uzywac patyczkow do uszu zamiast gazikow, pepek duzo wietrzyc przy kazdym przewijaniu, nam polozna polecila odwijac pampers gora tak zeby pepek mial caly czas dostep powietrza no i u nas odpadl kikut juz 5 dnia, teraz ma juz ladnie pepus zagojony.
Gaziki do przemywania oczek i malozwiny uszek sie na pewno przydadza.

A co do naciecia krocza, to u mnie sie dluzej goilo bo mialam anemie, ale po radach poloznej szybko ladnie sie zagoilo. Podmywac sie po kazdej wizycie w wc a jezeli nie ma mozliwosci to psiknac krocze tym octaniseptem, po myciu oszuszyc krocze najlepiej recznikiem papierowym, nastepnie kazala mi dodatkowo suszarka do wlosow tam suszyc cieplym, ale nie goracym strumieniem w odleglosci 20-30 cm, a na koniec smarowacszycie rivel zelem, chodzic jak tylko sie da bez majtek.I nasiadowki z tantum rosa.

nisiao ja kupuję niesterylne gaziki i przemywać będę nimi oczka. one są w dużych paczuszkach po 100szt. te jałowe to bardziej do pępuszka, do oczek mogą być te niesterylne

boziulu od rana wydzwaniam żeby zapisać małego do alergologa... prędzej urodzę niż się gdziekolwiek dodzwonię :no:

Mirka pamiętamy cię, pamiętamy :) nie uciekaj nam już teraz ;)
Dona do 12 w nocy walczyłam z pralką.. walka niestety przegrana, wieszałam pranie tak mokre, że aż miski pod nie podstawiałam, bo podłogę zalewało ehh
Lanka witamy z powrotem :)

hej laseczki :tak:
Ja podczytuję z komórki i tabletu, ale nie cierpię wtedy pisać na dotykowej, więc pisze jak się do kompa dorwę;)

co do tych poduszek to moja nie ulewała, więc nie było potrzeby podkładania książek, ale jakby co to tez opcja książki wydaje mi się lepsza niż klin...

ja niby na L4, a i tak wstaję 7:30 co by dziecko do przedszkola na 8:30 odwieźć ;-) pralka z ciuchami dla juniora sie pierze i będzie prasowanko jutro - pora się przygotować - lepiej późno niż wcale :rofl2:

nisiao: te gaziki całkiem przydatne są długo dość - choćby do oczek, bo każde oczka przemywa się innym, więc te najmniejsze są najlepsze - akurat 3 w paczce masz na 1 raz - oczka i pępek :tak:a co do bóli jak na miesiączkę to podobno tak boli wtedy, gdy w kanał się wstawia dziecko:tak: brzuch ci nie opadł trochę?
salli: nie wiem jak jest mieć planowany poród, ale podejrzewam, że emocje są mega duże, bo wiesz, ze to już tuż tuż - spokojnie - tyle matek dało radę to dasz rade i Ty!
Anbas: duża panna, ale USG lubi się mylić i to nawet o pół kilo, więc może być i mniejsza i spokojnie dasz radę :tak:może grzeczna jest, bo sama chciałaś rodzic później, co by ospa trochę małemu przeszła :-p
Akuku: nareszcie - ileż można się męczyć z porodem i skurczami :-D
Fifka: oj się macie z tymi lekarzami teraz - a jak ząb, już ci nie dokucza wcale?
Dona: mówisz już byś mogła w kolejną ciąże zachodzić? :-D ty przynajmniej urodziłaś, ja jeszcze nie, a już myślę kiedy będę mogła starać się o trzecie (po córze to mi owulacja dopiero po ok. 7 miesiącach wróciła), a mój mąż mówi, że jak rodzimy kolejne to szybko, bo on nie chce potem znowu po 4 latach w pieluchach siedzieć :tak::zawstydzona/y:
olich: ja też jestem zakochana w Purelanie - życie mi uratował, a raczej moje piersi przy pierwszym karmieniu, a przetestowałam wszystko, co było w aptekach i tylko Purelan pomagał i to tak doraźnie:tak:
lili: współczuję przejść z facetem - pobolewanie pewnie od nerwów i stresu.

Nisiao - ja te jałowe do oczek :) do pępuszka to patyczkami do uszu

Mówiłam Wam? Wczoraj zakończyłam erę chodzenia cały dzień w koszuli : ) Dość tego ;P dobrego rzec by można, ale dzisiaj się ubrałam, nareszcie paznokcie pomalowałam i ... czuję się rewelacyjnie! Nie wiem czemu, ale podoba mi się moje ciało o wiele bardziej teraz niż przed ciążą! Wiadomo, tylko troszkę brzuszka zostało, ale kurde! Cellulit w ciąży miałam jak cholera, nabawiłam się go przez te 9 miesięcy, a teraz... poprawa niesamowita! Nie wiem jak to się dzieje, czy woda zeszła czy o co chodzi?
No i włączyłam sobie salsę i taaaańczęęęę! : ) A Kajko patrzy na mnie i chyba robię to źle, bo marszczy brwi i ma spojrzenie zabójcy. Tzn patrzy na mnie to za dużo powiedziane, czasami zdarzy mu się wzrokiem zahaczyć o mnie : ))))
Niech ten nastój trwaaa!!!!

Chyba zostanę kolejną mamą ! :) Wczoraj bóle jak na okres dziś skurcze co 20-25 min od ok 6 rano :) Boli jak cholera! Ale póki co jestem szczęsliwa :)
Czop odszedł w całości jakieś 2 godz temu, wody są na swoim miejscu :)
czekamy na zwiększenie tempa skurczy i do szpitala

Trzymajcie kciuki! :)

reklama
bandytka, widzę, że już doszłaś do siebie, super!

oj dziewczyny, które dziś lub jutro mają rodzić - ale wam zazdroszczę!!! a szczególnie tym, co mają termin cc wyznaczony - nawet jeśli musicie jeszcze czekać to wiecie przynajmmniej, na kiedy się szykować

ja bujam się z tymi skurczami, z których nic nie wynika, a wczoraj mały tak mnie skopał, że zwijałam się z bólu - od żołądka do jajników wszystko mnie bolało :/

ale fajnie, że Akuku ma już swojego maluszka :)

Do góry