reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
to czyli zakupic sobie te gaziki jeszcze niesterylne .a tamte zostawic do pempka.

Inni mi mowia ze sie obnizyl brzuch ja tam tego tak nie widzę...może faktycznie

Jakos czuje się wypruta,glowa boli o to gardlo,akurat teraz tak blisko porodu.

Monika ​kciuki wielkie

Bandyta - huahuahahaha jesteś rewelacyjna !!

Ja biorę mopa i jadę powierzchnie płaskie potem łazienka :) niech mnie bierze skurcz chociaż i tak czuje pod skóra ze tydzień przenosze może na 20stego urodzę NIEEEEE!!!

Diablica &&&&&&& szybki niech będzie i bezbolesny !

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do pępuszka! Ja miałam waciki nasączone spirytusem - takie gotowe do użycia. I dla Konrada i dla Adriana pępowina odpadła po tygodniu i pięknie się zagoiło. A były te waciki bardzo wygodne. Wycierałam nimi okolice pępka po czym wyciskałam spirytus z nich "pod" pępiwinkę.

Agagsm nie boli :-) po tym jak włozyla mi tak antybiotyk to przeszło! 16 ide konczyc ta kanałówkę.

Bandyta
alez z ciebie szczesliwa mamuśka :-D

Monika Diablica i Kasia kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nisiao ja te strylne gaziki używałam do przemywania mojej rany po cc. natomiast pępuszek malego psikalam oscaniseptem (taki środek w spreju) i czyscilam paleczkami do uszu tymi dla dzieci i po tygodniu resztka pępowiny odpadla, a buźkę i oczka przemywam przegotowana woda i wacikami

Fifka to masz lekarzy zalatwionych czy tylko umowilas sie na wizytę? ja jutro mam pierwsza wizyte u pediatry, odbieram PESEL Antka i musze go ubezpieczyc, umowic na wizyte do okulisty jak juz ten pesel bede miala w reku i pojechac ze soba do gina bo mialam byc po 2 tygodniach od ciecia a tu juz 3 minely a ja nie moge sei zebrac

Agagsm mi owulacja wrocila dopiero jak skonczylam karmic, a karmilam 16 miesięcy,

Bandyta jak czytam towje posty to czuje ze jestes w cudownym nastroju i on mi sie tez udziela, wiec bardzo ci dziekuje. moj maly lezy obok mnie na brzuszku i pieknie puszcza bączki, wiec polecam tę pozycje. a co do lezenia na brzuchu to ja juz tez moge polozyc sie na brzuchu podczas snu i rana praktycznie juz nie boli

Monika to do rodzenia zapraszam:)

Diablica trzymaj sie kobieto

A jak kąpiecie maluszka, to moczycie pępek?
Rozne opinie slyszalam, ja mam w domu wiaderko do kapania, nie wanienke, wiec moczenia sie nie uniknie, nie wiem czy do odpadniecia pepka mozna wiaderka uzywac, czy jakąś inna opcje znaleźć?

dona: ja karmiłam córę piersią dwa lata, ale jak tylko przestała być mała na samym cycu to od razu mi się owulacja odblokowała. A jak skończyła 6 miesięcy to weszły nam w jadłospis zupki, owocki, ect. i wiadomo - mniej było już tego karmienia piersią, więc 7 miesięcy po porodzie okres wrócił. Teraz też liczę, że nie później :-D
Bandytka: babybluesa to ty nie masz :tak: fajnie ci - ja też już nie mogę się doczekać spadku wagi po ciąży - wreszcie patrzenie w lustro nie będzie mnie bolało w oczy ;-)

Monika, diablica: to czekamy na następne maluszki dziś i trzymamy kciuki za szybkie i jak najmniej wyczerpujące porody :-D
Fifka: też kupiłam te gaziki nasączone spirytusem - przy Miśce tego nie miałam, więc jestem mega ciekawa jak się sprawdzą :tak:

reklama
Do góry