reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

czasem mam takie uczucie jakby mnie dopadalo gorąco i tak własnie sckiska jakby w klatce piersiowej,nie wiem czy to objaw ze brzuch twardnieje,ale w sumie to w nocy czesto mialam,ale brzuch na dole nie bolal,ja czekam na bol brzucha na dole,że to sa te skurcze......

Te tantum rosa t tylko w saszetkach jest??jak ja mam to wszpitalu uzywac toż to bedzie chyba nie wygodne do szpitala......zeby rozrabiać to jeszcze w wodzie...to musze sobie jakas miseczke wziąć.....

Ależ mnie glowa boli spalam licho cos i gardlo cale mnie boli,szyja

Ostatnia edycja:
reklama
hej kochane :)

nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z wami do wakacji, potem przez kilka 'przypadków' straciłam kontakt z forum i dostęp do konta (laptop mi się zepsuł w czasie wakacji -stary grat i okazało sie, ze nie jestem w stanie przypomnieć sobie hasła do forum i do adresu mailowego tam podanego; dopiero w sobotę odebrałam go z serwisu (nie pospieszałam ich, potem zapomniałam...), lapcio pójdzie chyba na złom jednak, ale voilà, mam stare hasła ;)

ależ u was zmian! czytam i czytam i ogarnąć nie mogę tego wszystkiego !!! ale powoli zaczynam ;)

U nas wszystko dobrze, od grudnia muszę co prawda leżeć, bo mały (nie wiem czy zdążyłam napisać ale to chłopiec - Leon) zszedł szybko za nisko, ale się trzymamy ;) na ostatniej wizycie ważył 3300 i wydawał się zdrowy jak rybka ;) Nieźle daje mi co prawda w kość, nie pamiętam przespanej nocy, bez siku co 40 minut, zgagi i duszności, skurczów, napięcia brzucha. Stan błogosławiony, co ;) ?

ale aż wstyd marudzić, bo jesteśmy zdrowi, a to najważniejsze (oczywiście i tak marudzę na maxa :D )

ciesze się, ze zdążyli z hasłami jeszcze przed :)

czesc dziewczeta witam sie wtorkowo

Starszak po miesiacu poraz pierwszy poszedl do przedszkola, na szczescie nie bylo placzu tylko uśmiech na ustach. dostalam wierszyk do nauczenia jej na jaselka, ktore sa w przyszlym tygodniu, na szczescie dziecko szybko uczy mi sie weirszykow wiec nie powinno byc problemow

trzymam kciuki za wszystkie rodzace - cleopatra , kasia a moze i ktos o kim nie wiem tez sie łapie na dzisaij:)

Akuku jeszcze raz moje gratulacje, a jednak chlopaczek sie ukrywal:)

Bandyta ja bym lekko odciagala mleczka przynajmniej na razie, bo jezeli masz tak duzo i szybko leci to maly wlasnie nie nadaza pic i bedzei lykal tez powietrze a pozniej ulewal. laktacja za niedlugo sie unormuje i juz nie bedziesz musiala odcciagac

Blue spokojnie ty jeszcze masz czas rodzic, przeciez jestes w 38 tygodniu do 40 masz czas:)

Vinga witaj z powrotem:)

Witaj Lili. przykro mi ze narzeczony okazał się nie wart złamanego centa, moze lepiej bedzie ci bez niego, skoro nie bylo go stać nawet na to zeby z toba porozmawiac tylko zrywac zareczyny przez telefon. co do kłucia to moze jajnik cie kłuje, mnie tak pobolewal jedne jajnik przez jakis czas, ale jak cie to martwi to najlepiej skontaktuj sie z lekarzem i wyjasnij watpliwosci

cholera gdzies mi umknęła wiadomość, Magnus ty znowu w domu jestem, na przeczekaniu:), to nabieraj sił zeby w drugim podejsciu juz urodzic

justynaj ja ostatnio 2 tygodnie czekalam na zamowiony towar na allegro,az w koncu zalozylam firmie spor bo mnie szlag trafial, musialam isc wtedy na urodziny, tzn maz bo ja neistety lezaca bylam, wiec maz szedl na urodziny bez prezentu, ktory dotart chyba tydzien po urdoznach dopiero

Vinga a ty o 12 w nocy pierzesz? no szalona kobieto

Salli wszystko bedzie dobrze, to emocje przed porodem cie opanowaly i wywoluja placz, nie stresuj sie, bedziesz wspaniala matka

Antinetka dasz rade, 14 dni pozowli ci dojsc do jako takiego stanu po cc. ja jestem dzisiaj 3 tygodnie po cc i poweim ze wszytko juz ok, rana nie boli, tylko cialo troszke inne w tym miescu bo jednak przeciete, jeszcze krwawe uplawy mam ale to juz tez resztki. normalnie moglabym znowu zachodzic w ciaze:)

Milusia świete słowa

Inomama no chcialam otworzyc ale jakos mi sie to wiesza i nie umiem przejsc dalej. ja wkładalam malej pod materacyk ksiazki albo taka twardsza poduszke zeby ten materacyk byl lekko podniesiony , ale zaczelam to robic wlasnie jak mala zaczela ulewac albo ponziej jak zaczynala miec katarki zeby jej nie dusilo w nocy

Nisiao ja kiedys mialam kremy z tej firmy ale nigdy masci na odparzenia a teraz uzywam sudokremu i jest ok. smarujesz cala pupke, pachwinki i narzady coreczki. ale nie gruba warstwa tylko leciutko

Sylka ale zazdroszcze tego 3 godzinnego snu, moj w nocy je co 1.5- 2 godziny a od 3 znowu brzuszek go bolal bo stekal. jutro ide do pediatry to zapytam o ten espumisan

Pustiszi to wspolczuje szwagra,ktory nie rozumie ze po porodzie nie masz ochoty na zadne wizyty i gosci , marzysz tylko o spokoju i rodzinnym spedzeniu tych pwierszych dni.

Mirka to witamy z powrotem i jeszcze w dwupaku., super ze synkiem i toba wszytko ok, a co do marudzenia to my tu wszystkie od czasu do czasu troszke marudzimy

Zaraz to dziecku sie wkłada książkę żeby nie ulewalo żeby sie szkrab nie krztusić musiał ? No tak zawsze to wyżej tulów ma ....... a ja co??? myślałam żeby mądre było mattkkoo Dona dobrze ze napisałaś :)

No poczytałam troszkę Was nie odpisze wszystkim bo za dużo tego fakt miałam iPada ze sobą w szpitalu ale moja głowa była gdzie indziej wiec nie udzielalam sie :( ciesze sie teraz każda chwila z Julia bo wiem ze w każdym momęcie moge wrócić o szpitala !!!!
jak sobie pomyśle ze mogła bym juz mieć Oliwie ze soba i dzis wyjść do domu to mnie skręca
Kurcze jakie trzeba mieć rozwarcie zeby wywołali porod na dodatek w ciazy donoszonej rozumiem jak przetrzymuja wczesniaki bo tu każdy dzien na wagę złota ale w mojej sytuacji ??? Przy wyjściu wczoraj mam 3 cm zero szyjki wiec jestem jak bomba tykająca :)

akuku gratulacje !!!!!!!

Za dziewczynki w szpitalu zaciskam mocno &&&&&&&& oby poszło szybko i w miarę jak Naj mniej boleśnie !!!!!!!

Magsus - mamy obie ten sam termin i ja sobie nie wyobrażam wyjść z 3 cm rozwarciem pogłupieli ?? I co w domu robić za krocze sie trzymać żeby dziecka nie zgubić ręce opadaja

MAGSUS tykaj w domku razem z córcią, co masz sie w szpitalu nudzić, a oliwka wyjdzie jak bedzie chciała...

SALLI jak samopoczucie po wampirach???

NISIAO ja ze starszym uzywałam sudocremu a tym razem mam PURELAN, moja kolezanka Fanatyczka czytania ulotek i zdrowych rzeczy bardzo chwaliła, stwierdziała, że sudocrem jest za mocny a tu jest czysta lanolina. Niby to na sutki, ale ona normalnie synkowi tym pupcie przy przewijaniu smarowała.

CLEO oby jutro wyszło

INOMAMA pierwsze słysze że łóżeczko pod kątem (czegoś się dowiedzialam przynajmniej) ale to przy ulewających dzieciach z pewnością dobry myk.

BANDYTA ja bym te połozną chyba ubiła o 8 ???? oszalała

Akuku
;0oczywiście gratulacje wielkie,wszystkie czekałysmy jak na szpilkach na wieści,no to mamy następna rozpakowaną.
Salli strach przed nowym zdarzeniem,sytuacją jest,ja nie mialam nawet zbyt kontaktu z takimi dziećmi i maluszkami,więc też się boję jak to będzie,trzęse portami na myśl ze jak zostane sama w domu z ta kruszyną to co robić.

Wczoraj to sie po części śmialam do męża,że pewnie rzyjedziemy ze szpitala z małą ona będzie spać a jak w domu zawyje mała syrena to jeden na drugiego spojrzy i ,,co dalej ?''
Ta malutka kruszyna ufa nam bezgranicznie i bedzie sie przy nas czuć bezpiecznie i myślę,mam taką nadzieję że jak już będzie z nami to instynkt będzie nam podpowiadał co i jak.
Salli bedzie dobrze,dobrze że Twoj partner ma takie podejscie i pociesza Cię.

Co do podkladania czegos pod materac,to wiecie ja sie zastanawialam nad kupnem poduszki klin,ale rozne opinie slyszalam no i w sumie można pod materac np podlozyc zlozony recznik i też jest delikatny ukos.Sama nie wiem czy to stosować czy nie....

Hej!!

U mnie dzień zaczął się pod znakiem umawiania się na wizyty! W czwartek bilans Konrada, szczepienie itp i przy okazji kontrola Adrianka - w sensie wagi :-) Dodatkowo umówiłam wizytę u neurologa z Adriankiem, Mojego ginekologa... oj... było :-D

Mamy!! Zajrzyjcie w wątek -> https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2014-f513/pomysly-dotyczace-forum-66274/index13.html

Inomama
haahaha udana kobieta z ciebie! Co do podkłądania rzeczy... Ja w łózeczku mam poduszkę ale pod materacem zeby był spadek a jak biore małego do siebie to kłade go na poduszce. Z tym ze on leży wtedy od pupu do głowy na tej poduszce żeby kręgosłup leżał prosto. Tak trzymałam Konrada przez cały okres niemowlęcy i plecki ma proste :-)

Dona
ja tak kombinuję żeby Konrada do przedszkola od września posłać. Mam nadzieję ze dogadam się z moją szefową...

Bandyta krzywdę sobie możesz zrobić, Ściągaj tylko tyle żeby poczuć ulgę, ale jak cyce nie bola to nie ruszaj. Maleczko samo się unormuję. Ja też tak miałam bo w szpitalu przecież tydzień karmiłam Adriana ściągniętym mlekiem a nie z piersi i miałam dużą nadprodukcję - ściągałam z 3 razy więcej niż on jadł...

Blue spokojnie już niedlugo! Mowie ci! Czuje to w kościach!

Vinga witaj wśród żywych! Czekam na twojego maluszka! Jestem strasznie ciekawa reakcji Nataniela!

Lily współczuję ale kochana... myśl pozytywnie! Niedługo będziesz miała malą istotkę dla której będziesz całym światem... a jak facet okazał się dupikiem niech spada na drzewo! To jego strata nie twoja :*

Magnus
mam nadzieję ze teraz jak już wrócisz do szpitala to wyjdziesz z maluchem na rękach!

Sali
nooo już jutro twój wielki dzień!!! Ah,... zazdroszczę bo to piękna chwila zapoznać się z maluszkiem po raz pierwszy!

Antinetka
zobaczysz! Jak już dostaniesz maluszka to zapomnisz o wszytkim! Dasz radę kochana! Dziecko weszło to i wyjść musi :-)

Sylka Dona
Adrian z kolei jest pomiędzy waszymi maluchami... bo raz śpi i 6 godzin ciągiem a raz budzi się co chwila bo brzuszek go boli... dzisiaj znów coś mu tam niepasowało...

Pustiszi rozumiem wkurzenie... ja też nie chciałam gosci w tym pierwszym okresie... Szwagra to masz "udanego",... już któryś raz się na niego wkurzasz...

Mirka
witamy!! I życzę szybkiego rozwiązania!

My dzisiaj wybieramy się na obiad do sąsiadów - jest taka tradycja bo oni są prawosławni a my jesteśmy Katolikami. Oni do nas przychodzą na święta my do nich :-) Miłe takie... Sąsiadka ma termin na marzec więc Adrian zaraz będzie miał prawie równolatka (rocznikowo jednak rok młodszego)

Ostatnia edycja:
reklama
hej, hej, pewnie nikt mnie już nie pamięta - jakoś wypadłam z forum, ale dziś powracam:D
To może w skrócie co u mnie - córa się nie pcha na świat i w sumie jeszcze nie powinna, bo termin mam na 24 (z pierwszego usg na 31 i to nawet bardziej jest zgodne z moimi obliczeniami). Czekam więc sobie grzecznie:)
W 30 tygodniu okazało się że mam cukrzycę ciążową i mała jest duża bardzo jak ten wiek (32 tydzień 2800), ale dieta ładnie pomaga i teraz jak byłam w 37 tygodniu to ważyła 3300 więc jest spoko. Lekarz cały czas mówi że nie wiadomo czy jednak nie cesarka i pomierzyemy i poważamy na następnej wizycie - wagowo chyba jest ok, ale może chodzić o główkę - już miała jak dzieciaczki w 40 tygodniu czyli 36 cm jak byliśmy ostatnio:)
Następna wizyta 16 stycznia:)

Do góry