reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kaczuszka - ooj na razie nie mam w czym mrozić i nie mrożę

Inomama - taaak! Tak sobie Ciebie wyobrażałam, dokładnie tak! Pisanie Twoje, zdjęcia plus jeszcze filmik - wszystko ze sobą współgra idealnie i... no jesteś wariatką pozytywną :))

Położna nas wzięła z zaskoczenia :) O 8! Akurat po karmieniu byliśmy z przewiniętym suchym pampkiem :)

reklama
cze!

zaraz Wam odpiszę dziewczęta, ale spójrzcie, co dostałam od rana samego:) mail taki od uczennicy byłej, kiedy jeszcze w Polsce, w szkole uczyłam

"https://www.facebook.com/photo.php?v=181707901873611&set=t.100000426077845&type=3&theater
od minuty 8:15 najlepsza nauczycielka i tancerka, ktora mocno pozdrawiam i sciskam, nie tylko od siebie, ale i od taty :*:*:*

także jeśli chcecie się posmiać zapraszam do pośmiania się ze mnie:):):) ja już purpurą się mienią:) dobre, ze od 8 minuty, a nie cały filmik....hehehe

Inomama - fajna pamiątka! A Ty super laska :)

to odpisuję:)

Magsus - no to bosko! skoro chciałaś wyjść, to dobrze, ze się udało:)

i mam pytanie!!!!!!!!!!!!!! bo wszedzie słyszę, ze poduszka dla nowowrodka NIE, ale że łózeczko ma być ustawione pod kątem 15-30 stopni - czyli jak niby? książki mam wsadzić dziecko pod materac? kurde, wiem, ze Kajtkowi coś wsadzałam, ale ni cholery nie pamiętam ani co ani jak!

Salli - spokojnie mi tak! spakować się, podmyć i jutro na luziku:)

Pustiszi - Ty się nie osłabiaj, tylko zdrowiej! witamin garść dziś weź!

Cleopatra, Kasia - no to kciuki trzymamy mocne za Was! dajcie szybko znać!

Olich - no to niezły mąż Twoj:):):) i masz rację, jeszcze poczekaj z tym porodem, spokojnie, masz czas:) ja się śmieję, ze jednak przenoszę - a tak się całą ciąze bałam:) 8 lutego przylatuje męża córa poznać nową siostrę - żebym tylko się wyrobiła:)

Lilli - wspolczuję sytuacji...niezły prezent świąteczny dostałaś...

Vinga - dobrze,ze wróciłaś do nas:)

Akuku - my tu czekamy na wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! daj znać!!!!!

dziewczyny, dziś, ZARAZ w tv polonia o kolkach będą gadać, właczcie sobie - może coś fajnego powiedzą?

Ostatnia edycja:
Cześć babeczki!

To jednak jeszcze nie dziś. Rozwarcia brak więc mam dziś więcej pochodzić-ciekawe dokąd? A jutro dopiero kroplówka. Także lipa. Siedzę tu dziś i kwitnę.

No masakra! I jutro znów na czczo!

Cleo - przytulam w takim razie i ściskam mocno, co by te skurcze u Ciebie wywołać konkretne ;)
Inomama - ja Julce na początek wkładałam pod materac właśnie książki, a teraz przyjaciółka sprezentowała mi taką poduszkę-klin, więc będzie to.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :) Dziś (póki co) jest lepiej...

Lilli, bardzo Ci współczuję sytuacji. Ale tak jak pisała milusia, może jeszcze Wam wyjść to na dobre. Nie ma co sie męczyć z idiotą, choćbyś nie wiem co do niego czuła, skoro później może być gorzej. A kto wie co czeka Cię za jakiś niedługi czas... Może za drzwiami czeka miłość i ten jedyny który otoczy Was opieką na jaką zasługujecie i jakiej potrzebujecie, a przy tym będzie cudownym człowiekiem z którym warto spędzić resztę życia. Życzę Ci dużo szczęścia, spokoju ducha i radości. I tego szukaj w całej sytuacji. Teraz będziesz miała swoją małą kruszynkę dla której będziesz żyć. Fakt, może być ciężko (i będzie pewnie...) ale to bezgraniczne zaufanie, ta miłość maleństwa, pierwszy uśmiech który będzie tylko twój (a nie tego fiu*a) Ci wszystko wynagrodzi. Ja, jak mi było źle z powodu faceta (ech po 6 latach męczarni, strachu, bólu) nie powtarzałam sobie wcale "tego kwiata to pół świata". Powtarzałam sobie że "Kto się fiu*tem urodził kanarkiem nie umrze". I taka prawda. Ty BĘDZIESZ szczęśliwa, radosna, uśmiechnięta i zadowolona z życia. A on? On zawsze będzie głupim marnym fiut*iem, który zrobił co zrobił. Tak więc trzymaj się twardo bo masz dla kogo. Ściskam mocno.

Inomama - staram się jak mogę. Ale dobija mnie jeszcze fakt, że dziś cały dzień sama spędze :( Bo Ropuch musi zaraz jechać do pracy żeby móc jutro wziąć wolne i być przy cc... A samotność nie sprzyja pozytywnemu mysleniu bo nie ma kto mnie w dupsko walnąć żebym nie dołowała.

Cleo!! Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć :D czekasz na mnie, prawda? Żebyśmy tego samego dnia urodziły i wzajemnie się, tak po babsku, myślami wspierały ;) Dzięęęęęęęęki

Ok, na tą chwile koniec odpisywania bo jadę do wampirów żeby na jutro mieć wyniki krwi "świeże". I znów przedpotopowe pobieranie krwi.. Wyobraźcie sobie, że w jednym z najlepszych szpitali położniczych w Warszawie nie pobierają krwi tymi probówkami pod ciśnieniem tylko wciąż... strzykawką. I znów będę miała masakryczne siniaki bo te baby nie mogą znaleźć moich żył (mam bardzo cienkie i chowające się... ale jakoś te wampirki co są u mnie w przychodni nie mają problemów używając podciśnieniowych probówek...i używają igiełek dla dzieci...)

Dziewczyny witm.
Widzę,że od Akuku zero wieści jeszcze,ale pewnie dochodzi do siebie po porodzie.

Mam pytanie,może nie powinnam tu na wątku,ale pojechalam do apteki dzis zakupilam gaziki i tylko mi takie dala pakowane po 3 w jednej paczce,ja myslalam że to idzie kupic więcej sztuk tak jak np platki kosmetyczne...
Poza tym kupilam dla malej maść linomag,myślalam że też inna powinna być a dostalam taką
LINOMAG MAŚĆ na odparzenia ZESTAW 5 X 30G kurier!! (3852213228) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Taka ma być???
Czy może Linomag ,ale w tej wersji LINOMAG KREM Z TLENKIEM CYNKU OD PIERWSZYCH DNI (3827471287) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

nisiao ta pierwsza zielona jest dobra, tej drugiej nie stosowalam.
My stosuje bepanthen albo ziiajki na odparzenia.

Inomama tancerka z Ciebie pierwsza klasa, pozytywna wariatka *******-))

Akuku , jednak chlopczyk, gratuluje!!!

My dzisiaj poranek zaczelismy od kupek, przebralam go przed karmieniem, w czasie karmienia kupa , wiec zanim zjadl odbil to znow przebiranie. Jedzenie, kupki, przebieranie...i tak przez 24h :-)
Dzisiaj w nocy co 3 h go karmilam, moze i spalby dluzej ale czuje ze moje piersi tego by nie zniosly, ulge przynosi jak sa puste.

Ok to czyli dobrze wzięlam,bo myślalam że ta druga rozowa jest odpowiednia......i taka maść się stosuje juz zapobiegawczo non stop,czyli cala pupcie i narzady małej się wciera??
Kupiłam też do szpitala ten tatum rosa w saszetkach to jest,to w szpitalu bede musiala miec jakas miseczke żeby sobie to rozrobic czyli w przegotowanej wodzie??

reklama
Bandyta - a to jaka hehe chciała was przyłapać na filmie i popcornie na bank !! ;)

Inomama - spoko filmik

Cleopatra - życzę Ci skurczy i mogę sobie odrazu wczoraj miałam dwa a dzisiaj tylko ból głowy zero

Wkłada się dziecku coś pod materac ??

Nisiao - ja w PL kupiłam taki zielony linomag

Jestem zła jak osa szwagier nie czeka aż ja urodzę i się wykurujemy wszyscy odpoczniemy tylko jak bedą bilety w promocji do Dortmundu i przylatuje może jeszcze będzie ze mną rodził ??? Kur**** co za nachalni bezmozgowi ludzie żyją na świecie wrrrrrerrrr

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry