reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

U mnie z tymi ruchami to jakoś tak się zmieniło ostatnie 2-3 dni. W dzień jest grzeczny, spokojniutki, nawet muszę go trącać, jak za długo jest cisza, a wieczorem też tak od ok. 19 rozerwać mi brzuch chce. Szczególnie na dole w biodrach czuje, niziutko w pachwinach i na szyjce, że o pęcherzu nie wspomnę. niedawno nawet dopadł mnie taki dziwny ból obu bioder, jakby mi je ktoś rozrywał od środka.Pomyślałam, żę to może nawet już, ale się uciszyło.

reklama
kaja tez zauwazylam że te pory juz są inne z tymi ruchami,ale wieczorami to się mala tez rozpycha,w pachwinach to mnie tak na zmianę raz w jednej raz w drugiej zakuje,taki pulsujący bol,vzasem jak na @ ale nie mam pojecia jak bede analizować skurcze.

Liczy się czas jak skoczy się bol i do nastepnego jak się zacznie,to tak się liczy ten czas??

Jak byłam w piątek u lekarza to zapytałam go jak się liczy te skurcze i kiedy do szpitala? Skurcze liczy się od początku pierwszego do początku drugiego i jak będę co 10-15 minut regularne to do szpitala

U mnie maluch kopie duzo... dodam ze Alex w dniu porodu a szczegolnie wieczorami kopal okropnie, nawet w trakcie porodu kopal, naz tetno na ktg uciekalo...
Co do skurczy to ha licze id piczatku jednego do poczatku drugiego bo nigdy nie wiem czy juz ustapil czy jeszcze troszke trzyma.
Jakbym miala jechac do szpitala ze skurczami regularnymi co 10-15 minut to powinnambw szpitalu siedziec, nbo teraz mam co 7 regularne i bolesne ...ale byly jyz co 5 i sie wyciszaky wiec ha to pewnue pojade jak bede sie z bolu zwijac.

No wiesz, on mi odpowiedział tak "statystycznie" bo jedne kobiety ledwo co poczują bóle, cała akcja 2 godz i dzieciątko na świecie jest, a niektóre 24 godziny rodzą.

Akuku
ja to nie mam tycvh skurzy czesto,ja nie wiem....

Puchna mi kostki od paru dni :/ i dlonie tez mam spuchniete,jakos takie niezdarne się zrobiły.
Czasem wyczuje na dole cos takiego jakby mi mala bańki puszczala w brzuchu....dziwne uczucie,przeszlo mi przez myśl że wod malo jest....

Kaja noo ja jestem przyoadkiem co sie dlugo se skurczami mecza...
Teraz mam skurcze
19.40
19.47
19.54
20.01
20.08
20.14
20.18
20.24
Alllaaaa ale ten boli ....

Witam.Jestem Agnieszka i dopiero dołaczylam do forum. Jestem 6 dni przed planowanym porodem i strasznie sie boje :-) ale rownoczesnie nie moge sie juz doczekac az przytule swoja coreczke.
Mam takie pytanko czy ta-kie krotkie skurcze sa normalne? :-) i jak wy sie czujecie na tym etapie ciazy? :-)

A pewnie ważne tez jest czy te skurcze przybierają na sile.
Akuku ja to bym oszalała z takimi skurczami jak Ty masz, szczególnie przy pierwszej ciąży tak jak ja teraz jestem.

reklama
Kaja idzie oszalec, bo nie wiem czy to juz czy zaraz minie...
Narazie grzeje wode w bojlerze i zaraz wskocze do wanny, moze troche ustapia.
Nie sa to jeszcze takie silne zebym czula ze to juz ale znowu to sie moze zmienic w ciagu chwili... z Alexem pierwszych skurczy dostalam w dniu porodu jak wody odeszly, wczesniejsze to bylo napinanie brzucha ale nieregularne i nie meczace, z Vikim mnie skyrcze miesiac meczyly..a teraz juz ze 3 tygodnie...

Do góry