reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej mamusie!:-)
Witam sie niedzielne i melduje, ze caly czas w dwupaku:-) wygląda na to,ze wtorek bedzie dniem narodzin mojego synka:-)
Mam pytanie do tych u których czop odszedł. Czy teraz tez macie taki gesty śluz?

reklama
Mi wczoraj wyszedł, ale chyba nie cały, bo potem taki podbarwiony brunatnawy śluz i dziś też. Z tym że teraz to on taki gęsty. Wczoraj po tym śluzie to przyszykowałam się na noc dzisiejszą, że coś będzie, ale cisza.

kasia150491 my to mamy chyba na ten sam termin.

Ja tez na 11-go. Póki co mam rozwarcie na (jak to lekarz określił) dobre 1,5 cm i szyjka mięknie. A skierowanie mam na 13-go do szpitala jak się nic w tym tygodniu nie wyklaruje.

Z takim rozwarciem u Ciebie to na pewno szybko pójdzie. Też bym takie już chciała mieć

zblazowane czeeeeeeeeeee

od rana jestem beznadziejna...i juz 3 razy plakalam sobie. Jak wariatka...zwariowana do tego. Ja już chce rodzić!!!!!!!!!! A mąż mi nie chce pomogać, bo się boi coraz bardziej, ze uszkodzi - i tak to z nimi jest...i leżec każe. Ale musi iść do myjni...hehe, to ja wtedy...na schody lecę!

Magsus - trzymam kciuki za Was, baw się dobrze cycuchami, może co z tego bedzie:)

Justynaj - u mnie dziś ta sama akcja czyli sprzątanie po świętach i też z tego samego powodu - jakoś tak jaśniej i miejsca ile się zrobiło! zdrówka dla wszystkich u Cię! i dla Cię!

Delewarre - no bardzo a bardzo pojazd ten!

Siva - myślę o Tobie często i mam nadzieję,ze "jakoś" się trzymasz...a z tym malowaniem to owszem, lepiej się czuje, jak się oporządzę:) chociaż jak mąż były się puścił był, to robiłam wszystko, by beznadziejnie wyglądać - dresy, naljepiej brudne, niemyte włosy i zero makijazu - wszystko, by do głowy mu nie przyszło schodzenie się - won!

Milusia - to skoro Ty niecierpliwa nie jesteś, to pewnie najszybciej z nas urodzisz:) tylko nie z bolącym zębem! ani z chorobą! zalecz wszystko!

Marika - powodzenia w tych pierwszych dniach - na pewno dasz radę!

Fifka - cieszę się bardzo, ze ząb Ci odpuścił! ucałuj ode mnie chłopców swych - koniecznie!!!!

Kaczuszka - oby kotka szybko doszła do sie! a jak się nazywa?

Anbas - no niepotrzebna teraz ta ospa wcale! niech Mały szybko zdrowieje!

Akuku - ale fajne fotki! a teraz już do szkoły/przedszkola...

Miejskibandyta - ja też czytałam zafascynowana:) sugestywnie opisujesz, bo bolało mnie w odpowiednich momentach:)

idę pokrzyczeć na kogoś...
no i doopa - nawet to się nie udało, bo zaczęli się ze mnie śmiać...

Ostatnia edycja:
Inomama - tez dzisiaj placzesz ?? To przybijam 5 cos jest nie tak irytacja bierze juz chyba gore ...

MiejskiBandyta - dla mnie jestes mega kobietą!!

Sorry za opis ale rzygac mi sie chce juz na wszystko, dzisiaj wkladka za wkladka, brzydze sie sama siebie feeee...
Wkur*** mnie nawet gotowanie rosołu
... I od jutra znowu sama mojemu sie urlop kończy i takie patrzenie samemu w sufit znowu kur*** chcialabym miec choc termin wyznaczony cc to bym juz inaczej patrzyla ....
A tak o 4 jeden mega chyba skurcz no chyba bo trwal ponad minute i nogi chcialam rozkladac ale ustapilo

Ide spac

Pustiszi, inomama - ja też mam dzisiaj taki dzień! Ja bardziej wkurzona jestem, że nic się nie dzieje a już 5 jest. Ja nawet nie wiem czy mam rozwarcie czy też nie ;/ Nic nie wiem. Przed świętami byłam to szyjka była pozamykana na amen... ;/

Przepraszam ze nic nie dopisuje ale jestem wściekła na to wszystko :( tym bardziej ze w nocy urodziła dziewczyna co jest w takiej samej sytuacji jak ja czyli 39 tydz prawie 3 cm rozwarcia ona miała szyjke na 1cm twarda ( a ja zgladzona mam ) i skurcze miała mniejsze odemnie ale co jak ojciec dziecka dał położnej i lekarzowi po 500zl i robota poszła w ruch :(
Magsus, na litość, a w którym ty szpitalu, dziewczyno? Aż mi się scyzoryk w kieszeni otworzył... :/

Kaczuszka, nie obraź się, ale Royal, obojętne w jakiej wersji, to najgorsze *****, tyle, że z najlepszym marketingiem... To mówi coraz więcej wetów i hodowców... Równie dobrze mogłabyś żywić swoją rodzinę tylko w McDonaldzie albo w Burger Kingu :( To naprawdę szkodzi kotom, bo je po prostu truje:( Już dużo lepsza jest choćby Animonda...

Jaaj dziewczyny, teraz to każda może w każdej chwili :) Niesamowite to jest!

Martwię się kurcze z Mariuszem krwiakami młodego na jego główce. Niby mają się wchłonąć do pół roku, ale tak czy siak obserwujemy je jak nienormalni i wmawiamy sobie, że się powiększają mimo, że nic się nie dzieje. Mam nadzieję, że się wchłoną!

I jednocześnie refleksja taka mnie naszła, że kurcze, nie dziwię się, że kobiety mają depresje. Ja mam totalny spokój, Mariusza przy sobie, który tak mnie wspiera we wszystkim, razem zajmujemy się maluszkiem, przewijamy, kąpiemy. No jest cudnie, słodko i spokojnie totalnie. Jednak gdyby nie to wsparcie, to pewnie byle jaka rzecz byłaby mnie w stanie doprowadzić do płaczu. Mężczyzna jest tak ważny w całym tym procesie rodzicielstwa i tak wpływa na całokształt...

Kasia - może do wtorku samo się rozkręci? :)

Akuku - o jejku jejku jakie maluszki! Cudnie mieć takie zdjęcia z pierwszych dni życia, bo później dzieciątko zmienia się dosłownie z godziny na godzinę. Maluszki kochane!

Fifka - jaaaj, dla mnie to jeszcze abstrakcja wyjść gdzieś z młodym :) A już bym tak chciała! A to dopiero tydzień wczoraj mu stuknął.

Inomama - to Cię chłopy wyśmiały! :) Ale dobrze! Co się będziesz denerwować i niepotrzebnie gardło zdzierać.

Ostatnia edycja:
reklama
zblazowane czeeeeeeeeeee

od rana jestem beznadziejna...i juz 3 razy plakalam sobie. Jak wariatka...zwariowana do tego. Ja już chce rodzić!!!!!!!!!! A mąż mi nie chce pomogać, bo się boi coraz bardziej, ze uszkodzi - i tak to z nimi jest...i leżec każe. Ale musi iść do myjni...hehe, to ja wtedy...na schody lecę!

Magsus - trzymam kciuki za Was, baw się dobrze cycuchami, może co z tego bedzie:)

Justynaj - u mnie dziś ta sama akcja czyli sprzątanie po świętach i też z tego samego powodu - jakoś tak jaśniej i miejsca ile się zrobiło! zdrówka dla wszystkich u Cię! i dla Cię!

Delewarre - no bardzo a bardzo pojazd ten!

Siva - myślę o Tobie często i mam nadzieję,ze "jakoś" się trzymasz...a z tym malowaniem to owszem, lepiej się czuje, jak się oporządzę:) chociaż jak mąż były się puścił był, to robiłam wszystko, by beznadziejnie wyglądać - dresy, naljepiej brudne, niemyte włosy i zero makijazu - wszystko, by do głowy mu nie przyszło schodzenie się - won!

Milusia - to skoro Ty niecierpliwa nie jesteś, to pewnie najszybciej z nas urodzisz:) tylko nie z bolącym zębem! ani z chorobą! zalecz wszystko!

Marika - powodzenia w tych pierwszych dniach - na pewno dasz radę!

Fifka - cieszę się bardzo, ze ząb Ci odpuścił! ucałuj ode mnie chłopców swych - koniecznie!!!!

Kaczuszka - oby kotka szybko doszła do sie! a jak się nazywa?

Anbas - no niepotrzebna teraz ta ospa wcale! niech Mały szybko zdrowieje!

Akuku - ale fajne fotki! a teraz już do szkoły/przedszkola...

Miejskibandyta - ja też czytałam zafascynowana:) sugestywnie opisujesz, bo bolało mnie w odpowiednich momentach:)

idę pokrzyczeć na kogoś...
no i doopa - nawet to się nie udało, bo zaczęli się ze mnie śmiać...

Inomama - wariatko Ty moja kochana! (sorry, za ten lukier) :-D
A ja się właśnie zawzięłam - i jestem taka sexi i zadbana, że chodzi i skamle za mną ;) niech wie, że błąd z wypłoszem popełnił duuuuuży

Do góry