reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Helo. Sorry kobietki ze tak mnie malo ostatnio ale staram sie byc na biezaco. Dzis musialam chate ogarnac troszke bo tesciowa za chwile przylatuje do nas na dwa tyg. I sie ciesze I denerwuje zarazem bo wiadomo jak to z tesciowymi bywa ; ) Ale narzekac nie zamierzam.
Aha no u uprzjmie donosze ze Kuba wstal dzisiaj I wygladal jakby go ostrzelali z ckm-u tak wiec oficjalnie moge piwiedziec MA OSPE :( Ja dzwonilam juz dzis do szpitala I powiedzieli mi ze skoro mialam to powinno byc ok I ze I tak nic "na wszelki wypadek" by mi nie dali a przeciwciala mam wiec I mala ma. A jak bede karmic piersia to dalej bedzie je dostawac wiec mam sie nie martwic. I poki co tak robie bo na nic mi teraz stresy. I tak nic nie zmienie. Tylko Kubola mi szkoda bo wysypany konkretnie. Ale jakos to bedzie. Musi! Tylko tetaz sie tak zastanawiam czy nie bylo by lepiej gdybym w tej sytuacji przenosila chociaz z tydzien...zawsze to wieksze szanse ze do tego czasu kuba juz nie bedzie zarazal.
Sorry dziewczynki ze tak tylko o sobie ale musze sobie troche ponarzekac...
Kurcze...piekne te nasze styczniowe dzieciaczki!!!! U mnie termin na poniedzialek ale nie sadze :) po tym co wy opisujecie to u mnie wieje nudaaaa ;) Jakos specjalnie oproc kilkunastu lekkich skurczow dziennie to nic kompletnie nie czuje :)

reklama
Kaczuszka, u mojej kotki było podobnie, ale dostałam właśnie weterynaryjną suchą karmę royala jako jedyny dopuszczalny pokarm (po kuracji antybiotykowej) i udało się ją z tego wyciągnąć. Trzeba bardzo uważać na pęcherz u kastratów. Chociaż widzę, że szkoły są różne. Jak z wszystkim.

Anbas: na szmacie nie lataj, jak nie chcesz rodzić jeszcze – u mnie jak małą we wrześniu miała ospę to lekarz mówił to samo i pediatra i gin – że moje przeciwciała chronią mnie i dziecko do 6 miesiąca życia dziecka, o ile karmi się piersią, więc nie stresuj się!

Magsus: kciuki za ciebie, co byś się nie męczyła i szybko urodziła!

Fifka: masz tak małą różnicę wieku, że na pewno chłopcy się dogadają - wagi zazdroszczę – nie pamiętam już kiedy moja waga taką wskazywała, ale urodze i biorę się za siebie

Tymbareczka: ja tez lubię oglądać porodówkę, a mój m. jak tylko wchodzi do salonu i widzi, że oglądam to się krzywi

Marika: pamiętaj, że karmienie jest też w głowie – nie martw się, po CC mleczko może ciut później płynąc i przepełnienie też może później przyjść – przystawiaj ile się da, to zwiększysz laktację i będzie wystarczająco dużo mleczka – a jak mała za płytko się przyssa, to wsadź mały paluszek w kącik jejust żeby bezboleśnie odetkała się z sutka i jeszcze raz przystaw żeby lepiej zassała, bo inaczej będzie cię bolało i porani ci sutki, a to boli (mnie już na samą myśl boli)

Milusia, Vinga – no która następna rodzi? Może w Trzech Króli?

Jak piszecie o zgadze to wam powiem, że ja w tej ciąży jakoś nie cierpię – jak za dużo zjem to coś tam czuję, ale to może ze 2-3 razy się zdarzyło (przez te świąteczne żarcie). Ogółem ta ciąża to zupełne przeciwieństwo mojej pierwszej – tam to się umęczyłam jak nie wiem…wszystkim – a brzuch na kolanach nosiłam od początku i mimo to zgagi miałam i wszystko co sobie można dołożyć gratisowo do ciąży…

Hej kochane dzięki za dobre słowa i kciuki ale ja jesze 2 w 1 :( skurcze jak miałam tak mam rozwarcie stoi w miejscu wiec nic narazie nie dostanę :( jak powiedział lekarz jestem na obserwacji dziecka a nie na wywołanie porodu :( w nocy 2 razy ktg teraz juz rano raz miałam ale nic sie nie zmienia raczej słuchają tętna niż sprawdzają skurcze!! Takze w kościach czuje ze jutro do domu z brzuchem jeszcze wyjdę !!!

Przepraszam ze nic nie dopisuje ale jestem wściekła na to wszystko :( tym bardziej ze w nocy urodziła dziewczyna co jest w takiej samej sytuacji jak ja czyli 39 tydz prawie 3 cm rozwarcia ona miała szyjke na 1cm twarda ( a ja zgladzona mam ) i skurcze miała mniejsze odemnie ale co jak ojciec dziecka dał położnej i lekarzowi po 500zl i robota poszła w ruch :(

ja zaraz zacznę płakać...:zawstydzona/y:
Boli mnie ząb!I to ten który lecze od 2mies!!
Całą noc spałam z produktami z lodówki,by choć trochę było lżej,nad ranem wzięłąm pół apapu to chwilę zasnęłam...
Mąż w pracy jak na złość...
Zaraz trzeba będzie szukać dentysty(u nas nie ma czegoś takiego jak pogotowie dentystyczne:no:) szlak!
W dodatku boli mnie już gardło...mąż też już się rozkłada-chyba grypa...po prostu tylko do porodu...!!!:wściekła/y:
A skurcze przeszły po "wspomaganiu",odwrotnie to na mnie działa...:-p

Magus jej współczuję Ci kochana,może pobiegaj trochę po schodach?

magsus a ty dalej w dwupaku? ja bylam pewna juz juz po wszystkim bedzie jak rano wlaczylam kompa, no nic poczekay jeszcze :)

salli super ze koles oddal ci kase

blue no zycze ci zebys tez wkrotce sie rozpakowala

deleware ładny ten wozeczek

kaha to widze ze przedsięwzięłaś juz wszystktie kroki zeby doprowadzic do porodu. cholera jak to jest ten co chce urodzic nie moze, a ten co chce jeszcze chwile utrzymac ciaze dla bezpeiczenstwa maluszka to rodzi:(

kaczuszka zdrowka dla kotka

marika a masz duzo pokarmu? jezeli nie to sie nie przjmuj tylko czesto przystawiaj mala a laktacja na pewno sie uruchomi. pij duzo wody i moze jakies herbatki laktacyjne. ale pamietaj ze laktacja zaczyna sie w glowie wiec mysl pozytywnie. u mnie po cc uruchomila sie na 3 dobe, tak mocna ze musialam piersi szalikiem w szpitalu obwiazywac bo tyle mleka mialam. ja stale jestem obsikana:)

Fifka to super ze juz lepiej z zebem no i Adrianek ze nie ulewa

akuku śliczne zdjęcie

Anbas biedny Kubulek, zeby tylko mocno nie swedzialo. a dobrze ze ty prrzechodzilas ospe to jestes bezpieczna

Dzięki dziewczyny kotek lepiej dzisiaj chodzi. Zawsze dostawała karmę suchą i mokrą Royala, a teraz tylko ma mokrą dostawać royal urinal.... Mam nadzieję że będzie ok... Kurcze jak masz już zwierzaczka, to martwisz się prawie jak o dziecko...
Wczoraj m się śmiał, bo pojechał do kliniki dla zwierząt prywatnej całodobowej i porównał,że prawie jak na izbie przyjęć, z tą różnicą, że w szpitalu państwowym czekasz z dzieckiem w kolejce pół nocy, przyjmuje 1 niemiły lekarz i rejestrują pielęgniarki, które zachowują się jak boginie. A tu tłumy ludzi, kilka gabinetów jednocześnie przyjmuje, wszyscy mili dosłownie szok....

Milusia kurcze może przepłucz czymś, czasem pomaga.
Magsus jak ja wróciłam to mnie denerwowało, że każdy się pytał co urodziłam :-D bo oczywiście poinformowałam wcześniej że jadę rodzić.

Anbas a jak ospa wybije to już chyba nie zaraża... Biedny maluch u mnie już starszaki przeszły, a ja nie :szok:

Ja mam nadzieję że urodzę na Trzech Króli ;)

Hej dziewczynki!! ja juz wstałam jakis czas temu, bo męczyły mnie koszmary, horrory...łeee ...obudziłam sie cała mokra. Wczoraj sie troszke narobiłam zeby miec wszystko ogarnięte ładnie. Mam tyle ciuszków dla małej ze nie mieszcze się w komodzie dla niej, bede musiała oddac jej troche miejsca w mojej szafie...A komoda jest spora.I po tym calym sprzataniu, prasowaniu itp tak mi zaczął brzuch twardniec ze szok:szok:. Odczuwałam skurcze tyle ze krótkie bardzo i już myślałam, ze może cos sie rozkręci a tu usnęłam i cisza.:( Ja chce już !!! I przeraza mnie mysl ze miałabym czekac do 20:((( bo wszytsko pozamykane.... Zaraz zreszta opiszę Wam wizyte na wizytowym:))
Miłego dnia brzuchatki mamuski i dzieciaczki nasze:)
:*

Magsus no to oby się jeszcze rozkręciło,też myslałam że cos sie wykluło u Ciebie.

Mój maż już mnie na porodówke dzis wysyła umyslił sobie ,że na 3 króli urodze,ale ja nic nie czuje,nie mam an nawet jakis skurczy itp,nic takiego.no nie wiem.

Martwi mnie bo delkatnie od czasu do czasu zaswedzi mnie blisko wejscia do pochwy mam nadzieje,że to nie infekcja jakaś..

Wogóle to jak mam ten GBS to lepiej od wspólzycia sie wstrzymać,prawda??bo ja już zaczynam kombinować nad tym zeby przyspieszyć akcje :)
anbas teraz duzo dziewczyn pisze o tej ospie,się ten wirus rozprzestrzenia,dobrze że to przechodziłaś.
Ja to tak jak Ty jakos specjalnie mocnych skurczy nie mam,jak na @ ale 3 na dzień,w nocy nic i tyle tego w tym temacie,no może krocze boli itp ale tak to nic co by zapowiadało na akcje bliską....

milusia Współczuję z tym zębem :(

Ostatnia edycja:
reklama
Hejo

Wspolczuje bolow zebowych...

Co do bjawow porodowych to u mnie tez cisza i spokoj..tzn skurcze sa, ale sie nie nasilaja czyli normalka...3 tydzien meczarni...mam nadzieje ze do 17 sie rozpakuje, bo przenosic to nie bardzo chce...
Victor w 38 tc mial 34 cm od glowki do pupy, a teraz bylo 38 !!! Wiec az sie boje czy ja jakiegos kolosa nie nosze.

Jutro rano dziecie pierwszy dzien szkoly i przedszkola, juz sie doczekac nie moga .
A my jutro do adwokata i od tej wizyty konkretnie bede wywolywac porod, bede sie za sutki ciagac, m gwalcic, sprzatc, myc okna itd... bo ja nie chce przenosic o niee!!
Codziennie goraca kompiel moze sie tam wszystko porozluznia.

W nocy maluch mnie budzil, w pachwinach raczkami grzebal alc.

Milego dnia

Do góry