reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

o raju a propos dnia babci ;) w dzień babci my ja iu mąz mamy imieniny :) tak sie złozyło.
I wiecie co ... znów jest akcja o ten dzień. Bo ja powiedziałam ze jeśli sie nie rozpakuję do 7 stycznia to imieniny nasze robimy razem z Kingowymi urodzinami w lutym i w tym dniu też dzień babci. Każdy mówi super oprócz teściowej. Ona z tekstem : to ja nie będę miała dnia babci. O kurcze ma baba problem. Jej imieniny, byliśmy, urodziny , byliśmy a ona na 3 latka Kini nie, na 2 latka Kuby nie ! A teraz ma wąty ze dzieci w dzień babci nie będzie widzieć. eh koszmarna jest.
Inomama wspólczuje takiego badania.
Ja dostałam zielone światło na sexik i zaczynamy korzystać ;) Ale boli mnie prawe biodro bardzo. Jak będę we wtorek to sie poskarżę bo zazwyczaj na nic sie nie skarżę ;)
A wczoraj mojego kuzyna zona urodziła przez cc córeczkę 3030 g :) A mamy już córeczki z miesięczną róznicą wieku ( ona ma z 6 stycznia ja z 4 lutego) . Nasze rodziny mówią ze obie sie zgadałyśmy ;)

reklama
Blanka ogromne gratulacje ,zdrówka dla Was :tak:

Wiecie teraz wchodząc na forum i widząc wątek Na Sygnale to zagląda się z ulga,bo tak naprawdę to już ten czas,że co dzień moga byc wiadomości o kolejnych rozpakowanych.
:tak:

Anisen ​widzę,że masz parcie na sprzątanko

co do podmywania się po porodzie,to własnie tez slyszalam że dobrze od razu wskoczyc pod prysznić i tak sie podmywać.

Musże ten tantum rosa sobie jutro kupić.

No te cisnienie to stresowe kurna jestale wczoraj bylam spokojna nawet...ja nie wiem.

zrobilam te badanie i ALAT 66 mam podwyższony,ale gin pwiedzial mi ,że w ciąży może być Aspat 46 Fotosfaza zasadowa 193 Bilirubina całkowita 0,53

Kwas moczowy Kreatynina ok

Jak chce Wam się siusiu i troche przetrzymacie tez Was boli pęcherz że ledwo idziecie??

Jestem ciekawa jak moja malutka przybrala jak bylam w 36 tygodniu to ważyla 3000 ciekawe ile już przybrała,jak widzę jakie wasze maleństwa długie i ważą tez ladnie,ja mam wiekszość malych ubranek rozm 56

Ostatnia edycja:
hehe Inomama i dupa,przepadło mieszkanie:-D spotkałam znajomą położną i w nocy się urodziło pierwsze ,szlak:-D:sorry2:
Vinga roześmiałam się z tą wątróbką bo powiem Ci szczerze że dopiero jak napisałaś to o tym pomyślałam czy mi można,czyli już kiedy ona przetrawiona:-D niech na zdrowie Zośce i mi pójdzie:-D ale ogólnie to chyba można ale nie za często

Ale Blanka zaszalała ze Swoim "maluszkiem":-D ubranka na 56 już może odłożyć :-D

I ja witam stare i nowe styczniówki :)

Kasieńka współczuję tego zapalenia spojówek mam nadzieję że Ci przejdzie do porodu.

Fifi zdjęcie Adriana w chuście cudo!

Sylka Twój synek przeuroczy:)

Anbas trzymam kciuki za wizytę. Oby ta ospa nie miała żadnego wpływu na Emmę.&&&&&&&

Vinga za Was też mocne kciuki&&&&&

Kurcze Blanka ale duży dzidziuś :-D będzie co nosić :-D
Ale mam mega lenia... Tylko z tabletem leżę i wymyślam co tu zmienić w sypialni.... M ma mnie dosyć :-D i ma nadzieję że zaraz pojadę rodzić, bo inaczej wymiana mebli w sypialni go czeka :-D

Sylka, teraz przeczytałam Twój opis porodu i również miałam łzy w oczach:) A długo spałaś po tej narkozie? Miałaś przez to jakieś problemy z karmieniem czy wszystko dobrze? Nagroda za taki wysiłek cudowna, ale tego bólu sobie nie wyobrażam...

Milusia, ja też chcę wątróbkę:-D Ale chyba sobie odpuszczę, chociaż faktycznie raz na jakiś czas można:)

Anisen
Twoja teściowa jest niereformowalna... Co za baba, żeby tak wszystkich pod siebie ustawiać, nawet dzieci... I co to ma być z tym dniem babci? Szantaż jakiś?

Nisiao mnie nie boli pęcherz, więc być może po prostu nie przetrzymuję aż tak długo, bo w sumie jak czuję że muszę siku to nie ma zmiłuj:) A córcia już ma fajną wagę, mój tata śmieje się żebym zaczęła coś jeść, bo Julka nawet do 3 kilo nie dobije jak tak ją będę głodzić;-)

Jaguś ja wiem o co jej chodzi. po pierwsze chce postawić na swoim ze nie będzie czekać 2 tygodnie z odwiedzinami tak jak prosiłam, po drugie wie ze z mojej strony będą szanować moja prośbę i przyjadą na urodziny Kingi wiec ona już na jej urodziny nie przyjedzie, bo przeciez tyle co była a do tego jak przyjedzie na dzień babci. Po trzecie będzie gadać ze to tylko jej święto, bo ona imienin nie obchodzi ( ps ona stale nie obchodzi imienin jak są nasze ale jak są jej albo teścia albo dziadków to świętość )

Ale ja sie nie będę denerwować. A J obiecał mi ze jesli przyjedzie do nas wcześniej niz po 2 tygodniach od porodu to jej po prostu nie wpuścimy do domu ;) I zrobi to dla samej zasady żeby wiedziała że nie moze sobie nami manipulować.

Jak ja sie cieszę ze ona jednak mieszka w tym Krakowie a nie bliżej ;)

A znów mi dom urządza. Tym razem kupuje dla mnie pudła do garderoby i wybiera farbę do ścian. J ją opierniczył zdrowo :)

Kurcze wzielam terpichol nie wiem czy moge ale juz nie dalam rady tak mnie bola kichy piecze nie zgaga tylko kichy po bokach kazdy ruch dziecka odczuwam jakby byl malym kaktusem chrystusie i tak od rana ....
I nic a nic jesc mi sie nie chce tylko pije i na wc normalnie jakbym dopiero co zaciążyła sie czuje :/

I musimy pojechac do sklepu dywan jakies zaslony kupic do sypialni i dla malego i lampki nocne i mozna lozeczko do sypialni przenosic i juz moze sie dziecie rodzic :)

Powiedzcie mi kurde bo ja nie obczajam jak mam przewijam karuzele to jak tym dzieckiem manewrowac zeby mu ta karuzela krzywdy nie zrobic no albo ja mam male lozeczko albo zdejmuje poki co karuzele bo nie idzie tak... U was normalnie tak szlo bez wygibasow malucha wkladac do lozeczka ????

Blanka trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok i ospa was nie dopadła, nie maialam pojecia ze ospa to taka niebezpieczna sprawa.

Sylka cudny ten twoj Wiktorek, ja tez caly czas sobie mowiłam ze maly mial jeszcze byc w brzuszku a dzisiaj go zwazylam rano i wazy 3240g wiec przybiera i jestem spokojna, bo jakos wczoraj mi malo jadl, tzn czesto ale kilka razy pociagnal i znowu spal, za to w nocy oczywiscie co 2 godziny stekal ze chce jesc:)

Tymbareczka to moze sie rozkreci:) i bedziesz nastepna

Milusia to kciuki za kolejny porod:)

Bandyta az sie uśmiechnełam ja zobaczylam twoj sposob siedzenia

Nisiao to cisnienie to moze masz z nerwow bo ty sie bardzo wszystkim przejmujesz. obys wyniki miala dobre

Fifka oby ten zab ci odpuscil

Vinga widzę ze chcesz przed Blankę wskoczyć. kciuki za was obie dziewczyny.

ja narazie sie nie zapowiada zeby mialam rodzic...hehe:-D

BLANKA_-GRATKI!!!

reklama
Pustiszi ja mam karuzelke na bocznych szczebelkach, mozesz zawsze sznurki skrocic. U mnie jest ok, ale ja mam duze lozeczko, wielkosci toddle bed a dokladnie 140 na 75 jakos...

Dziewczyny ja mam dosc, wczoraj wyczytalam na poprzednim forum na ktorym bylam z Vikim ze 4 tygodnie mnie skurcze meczyly... teraz mam juz 2 tyg. Wtedy na tym etapie ciazy Viki wchodzil do kanalu a teraz jeszcze nie... nie wiem ile jeszcze bede tak sie meczyc... mam serdeczni dosc i wychodzi na to ze jeszcze sobie troche pojecze... najsmieszniejsze ze 27.01 moja mama wraca do pl, a jak nie urodze to wywolywac beda 29.01... tyle ze jak nie urodze do 17.01 i pojde na wizyte to poprosze o wywolywanie wczesniej zanim mama do pl wroci bo nie bede miala z kim starszakow zostawic...a chyba 4 dni to zadna roznica...

Jejku naprawde mam wizje ze z tymi skurczami bede jeszce po terminie chodzic...
Az wkurzona chodze i m sie dzisiaj oberwalo ze sie nie domyslil by poprasowac i obiad zrobic jak u kolezanki bylam.

Nie mam sily odpisywac nawet, ale wszystko czytalam... wiedzcie ze mysle o was cieplo i jestem z kazda z was, czy to z zebem, skurczami czy innymi dolegliwosciami ..

Do góry