reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
O kurcze chciałam zobaczyć czy grudnióweczki wszystkie urodziły i jakie imiona są popularne u nich.. A tu zniknęły jesteśmy pierwsze jako przyszłe mamy.....:szok:
Jeszzcze trochę i też nas przeniosą :szok:

co do wątróbki to wolno raz w miesiącu jeść :)
a powiedzcie mi jak potem odnaleść tą grupę po przeniesieniu?

u mnie w końcu opadł brzuch :-D zaczęły się twardnienia brzucha :happy2: może coś się ruszy! Termin za 3 dni :D

Helol.
Ale mam stresa dziewczyny... Dzis rano wstalam a Kubol na ciele pelno czerwonych kropek :( Kurna wyglada jak ospa :( A mieli w przedszkolu ale z 3tyg temu a od 20tego kubol juz w domu ze mna...Ja mialam ospe ale kurka termin za 3dni I jesli to ospa to nie wiem jakie to moze miec przelozenie na mala :( O 16 ide z malym do lekarzs zeby go obejrzal...a potem to nie wiem co bedzie :(; ryczec mi sie chce...

Oj i ja dzis w nocy gotowa i zwarta byłam od 23 do 3 miałam skurcze regularne zaczynając od 15 min do 5 prawie zeszły i co jak ubrana byłam juz zorientowałam sie ze od momentu kiedy podnioslam sie z łóżka i zaczęłam szykować wszystko ucichło !!! Buu noc zerwana nastawiona ze juz czas na nas a tu takie rozczarowanie :( dalej mam skurcze ale nie regularne za to cipocha boli jak diabli :(

teraz oglądam z córka tv i drzemie bo ledwo na oczy patrzę ale o 16 wraca R to sie nią zajmie a ja chyba przespie sie troszkę

taka nieuczesana :) Witaj

Tak sobie myśle ze szkoda iż nie mam w rodzinie gin ani położnej hehe bo poprosiła bym o masaż jakiś :) juz chce juz czas juz sił nie mam hehe zreszta jak wszystkie wiec przestaje marudzic !! :-D

Hej kochane!

Mamy kolejnego maluszka na świecie!! Blanka gratuluję raz jeszcze :-)

Wiadomość od Blanki nieco mnie na nogi postawiła ale i tak czuję się okropnie przez tego zeba... łykam apap...w nocy raz wziełam ibuprom bo normalnie po ścianach łaziłam z bólu... nie wiem co się dzieje... ząb powinien się zatruć a on po drugiej próbie trucia się tak rozbolał... :-( dopiero jutro o 12 mam wizytę... mam nadzieje że jakoś wytrzymam bo na pogotowiu wymieniła mi trutkę a boli tak jak bolało wcześniej....

Do tego Adrian też jakoś słabo spał... ale już na szczęście te wymioty się nie powtórzyły....

Aaa w galerii umieściłam zdjęcie Adriana w chuście! :-) Któraś kiedyś mnie o to prosiła! Dziecko od razu odpływa a ja mogę jakoś funkcjonować bo mały jest bardzo zajmującym maluchem....Konrad był zdecydowanie grzeczniejszy...

Vinga
pocieszę cię... ja miałam tak samo z Konradem jeśli chodzi o nacięcie... ale z Adrianem mimo ze miałam wiecej szwow siedzialam juz po 4 godzinach :-)

Bandyta hahaha uśmiałam sie z fotki... ja tak samo kiedyś siedzialam po porodzie z Konradem!

Laski! Ogłoszenie parafialne dla tych które będą rodzić SN i będą nacinane!

Myjcie się po porodzie po każdym siku! Ja wiem ze to kłopotliwe ale siku i od razu pod prysznic umyć krocze - zwykłą wodą! Kochane ja z Konradem przez miesiąc wyłam podczas siadania... ból stan zapalny... KOSZMAR! A jak dostosowałam się do tego co powiedziała położna z tym myciem od razu jak ręką odjął bólu nie było a ja siadałam! Można po przemyć się wacikiem z tamtum rosa ewentualnie ale darować sobie wszystkie żele i płyny myjące... woda plus tamtum rosa! Ja po 3 tygodniach już nic a nic nie czułam... nawet nic nie ciągnęło a miałam sporo szwów! Myłam sie tak z tydzień i wygoiło się wszystko pięknie!

Dona
słodki mały! Widzę że już i wy na spacerki chodzicie :-)

Vinga
hehe ależ cię dziecie straszy... domyślam się że już się doczekać nie mozesz... :-)

Sylka świetny opis porodu! Biedna się wymęczyłaś ale jednak warto dla takiego szczęścia jakim jest synek :-) Przeczytałam z zapartym tchem! A maleństwo masz przekochane! Jaki fajny kudłaty!

Nisiao
wyluzuj! Nerwy wam nie potrzebne teraz :-D

Kasieńka
współczuję tego zapalenia spojówek... :-( jak nie urok to ###@!#...................

Cleopatra
hehe no poród bardziej boli ale jednak ząb jest bardziej dokuczliwy... ja w ciązy miałam 2 zęby kanałowo leczone i nigdy takich cyrków nie było... no oszaleć można z bólu... a boli nadal :-( Jak tam? Już przeterminowałaś się nam kochana :-D

Anbas
oby to nie było to... ja ospę miałam już kiedyś ale też i 2 razy półpasiec - to ten sam wirus z tym ze krostki są w okolicach pasa.... - Blanka właśnie miała identyczną sytuację... dobrze ze do lekarza idziecie...

Dzisiaj przyszła decyzja z becikowym więc czekam teraz tylko na pieniążki :-)

Ostatnia edycja:
No dziewczyny dzieki za pomoc z tymi zajadami. Dokladnie opryszczka to nie to samo co zajad, a ja faktycznie w sylwestra witaminek nie wzielam.... a ja mam powiekszone wezly chlonne...i nie wiem teraz od czego. A powiedzcie mi czy reguła jest to ze brzuch opada??? bo ja mam nadal wysoko, czy to oznacza ze mam sie nie szykowac zbyt szybko czy co???

Nie moge uwierzyc ze dopiero co było tyle czasu do stycznia,a teraz porody stycznióweczek sa na porzadku dziennym:DDDDDDDDDDDD łAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa

Monika jest taki dział : Nasze dzieci i tam są poprzednie roczniki ;)

Oj trochę za szybko przenieśli grudnióweczki, w końcu dopiero 3 styczeń , zawsze jeszcze miesiąc były na wątku przyszłe mamy. w końcu niektóre mają termin na koniec grudnia i jeszcze sie nie rozpakowały ;)

Anbas kurcze nie fajnie z tą ospą bardzo, jeśli to ospa. Ja bym do lekarza i jeśli faktycznie ospa to w try miga do gina bo to niebezpieczne dla maleństwa w brzuszku.

Ja mam dzis dzień bez niani i bez męża . Eh
ja wiem ze cięzko już każdej, nawet tym co maja terminy na koniec stycznia. Oj iwem też jak to jest czekać na pierwsze ze zniecierpliwieniem. I powiem wam ze była głupia jak but ze sie w pierwszej ciązy zgodziłam na ponad 2 tygodnie przenieść do teścia bez męza. O masakra, z wielkim brzuchem, zero pomocy i jeszcze musiałam teściowi sprzątać i gotować. mój mąz to sobie sprawy nie zdawał z tego co on wymyślił. drugi raz jak zaproponował to go wyśmiałam i kazałam zapomnieć. A teraz jak widzi jakie mam spuchnięte nogi wieczorem, jak cięzko mi np ubrać skarpety albo wogóle sie ubrać , jak wie jak mnie plecy bola i ze moze mi zrobić masaż i mi lżej to nawet nie gada głupot. Ba sam do siebie gada jaki był jełop ;)
W dobrych intencjach mozna zrobić bardzo źle ;)

Tak sobie mysle ile ten mój mały już ma ;) skoro ponad 3 tygodnie temu było ponad 3 kg to teraz już moze być nawet blisko 4 ! a moze jeszcze spokojnie 2 tygodnie posiedzieć jak i nie 3 . No to mi sie kolos mały szykuje

Fifka cudenko :):)

Anbas jesli Ty przechodzilas nie ma obaw ... mala bedac w brzuszku sie nie zarazi ... oby szybko przeszlo albo w ogole nie byla to ospa

Anisen moja tez maly gigancik :p dawaj na narutowicza bedzemy obie sie drzec przy porodzie :p:p

Ostatnia edycja:
reklama
Fajnie, następny dzieciaczek się pokazał :-)

Fifka,
słodziutki Adrianek taki zachustowany - widać, że mu dobrze :)

Ja mam dzisiaj jakiś leniwy dzień, nic mi się nie chce. Na jutro na noc będę miec dwójkę dzieciaków dodatkowo, bo siostra idzie się zabawić i nam podrzuca dzieci. Już sobie wyobrażam co się będzie działo - bo ona ma syna o rok młodszego od mojego Mikołaja, i jak są razem to dziczeją :)

Do góry