reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

u mnie już spokojniej

Witam nowe Styczniówki :) zapraszamy do udzielania się

co do przenoszenia podforum to będzie ono tutaj:Dzieci urodzine w 2014 roku

widzę, że nie tylko ze mnie dzidzia jaja sobie robi i fałszywe alarmy wywołuje. przed chwilą z mężem rozmawiałam, mówi, że strasznie się przestraszył że to już... z Natanielem się nie bał, a teraz sam wie że jest wcześnie. już widzę, że do końca ciąży mnie nie tknie :-(

Anbas podobno jak mama przechodziła ospę to dziecko do któregoś tam miesiąca ma jej ochronę. ale trzymam &&& żeby to jednak ospa nie była
Fifka mi położne kazały po każdym siku i podmyciu się psiukać octeniseptem i to tak sporo tą ranę psiukać. zadnego zakażenia czy paprania się krocza nie miałam, po prostu tak szwy strasznie ciągnęły, że z bólu płakałam :( Fotka superaśna :) ciekawe czy ja będę potrafiła dziecko włożyć do tej chusty, a strasznie się napaliłam na chustowanie małego
Tina mi poprzednio brzuch opadł 2 dni przed porodem, więc nie jest regułą, że dużo wcześniej opada
Anisen to naprawdę duży synuś się szykuje :) mój tydzień temu 2900 miał
Inomama współczuję tego, że leżeć jeszcze musisz :(
Pustiszi nie przypominam sobie żeby karuzela przeszkadzała mi w wyjmowaniu dziecka, moja jest dość wysoko zamontowana i pochylona tak że nie przeszkadza

ehh dziś znów do rodziców na te ich twarde łóżko, znów będę z płaczem wstawać bo spojenie będzie rwać.... żyć nie umierać :no:

reklama
Anbas powodzenia! Sama może też skonsultuj się z jakimś lekarzem tak w razie W

Magsus biedaczku nasz! No namęczyłaś a tu malec znowu sobie żarty robi, ale przynajmniej wiesz że coś się dzieje i pewnie już nie długo
a u mnie cisza, aż mnie to powoli denerwuje że nic i nie wiadomo kiedy i czego się spodziewać

Fifka ja na ból to paracetamol brałam ale może na Ciebie działają te słabsze. Tak ja już przeterminowana:-D.

Tina ja 28 grudnia na wizycie nie widziałam żeby mi brzuch opadł a lekarz twierdził że trochę tak. 2 dni później już gołym okiem sama
widziałam że brzuch bardzo nisko, a to był 40 tc więc może Ty też tak będziesz miała.

kasiula Q witaj jako przeterminowana mama!:-D

Anisen pechowy dzień Ci się dziś trafił

pustiszi mnie też zgaga właśnie męczy

Dziewczyny a wy bierzecie cos na ta zgage? Bo mi polozna powiedziala, ze absolutnie nie powinnam sie meczyc ze zgaga i brac na to srodki, bo to jest niezdrowe dla zoladka i dla przelyku, by te kwasy sie tam dostawaly. Sa srodki dla kobiet w ciazy i to nie zadne jakies wielkie lekarstwa tylko preparaty mineralowe.moj nazywa sie alminox, ale nie wiem,czy on tez jest w Polsce, ma mietowy smak i bardzo pomaga. Mozna 3 razy dziennie go wziac.

A u mnie tragedia po prostu z mala, placze mi w nieboglosy, dostaje antybiotyk bo probka krwii wykazala dosc duzy poziom infekcji, kaszle i podobno ucho tez nieciekawie wyglada, zebow to jej chyba z 8 naraz idzie i antybiotyk od wczoraj podawany nie dziala. Widac ze cos ja boli wklada raczke do ust, dalismy jej panadol dla dzieci i zaraz powinno byc dobrze,ale to co sie z nia dzieje, to zadna mama nie chcialaby ogladac.
czy to normalne,ze po 5 dawkach antybiotyku nachodzi jeszcze goraczka? Bo dla mnie to dziwne i przypuszczam ze antybiotyk nie dziala jak powinien.
jeszcze w moim stanie nie soie przez to w nocy, bo walczymy z ta goraczka,pieklo normalnie
sorry ze nikomu nie odpisze,ale nie mam sily nawet, choc czytalam co u Was

Justyna jesli antybiotyk nie pomaga i jest dalej gorączka to prawdopodobnie nie jest trafiony...:-(poszła bym z nią na Twoim miejscu jutro do lekarza...

Justynaj my mielismy goraczke jeszcze trzy dni na antybiotyku i to taka 39 (podawalam na zmiane nurofen i paracetamol co 3/4 godziny)... ale przy uchu to normalne ze tempka nie chce sie dlugo zbic bo antybiotyk porzadnie zaczyna dzialac dopiero przy 4/5 dniu na to ucho... i dlatego bierze sie tez min 10 dni ... ostatnio w grudniu to przerabialismy

a antybiotyk byl dwa razy dziennie

Ostatnia edycja:
Justynaj ja mam zgage rzadko ale jak juz mam to zazwyczaj biorę gaviskon lub renni tylko to drugie dla mnie mniej skuteczne :(
współczuje choroby córci oby szybko wyzdrowiala !!! Wyobrażam sobie jak cieżko musi być z chorym dzieckiem w tak zaawansowanej ciąży :(

Cleopatra hehe no przynajmniej wiem ze cos sie dzieje tylko za wiele tego moj tyłek juz nie daje rady :( mdli okropnie wiec jutro zabieram manatki i jadę do szpitala niech sprawdza czy wszystko ok z Julia tez miałam takie skurcze co 5 min nie bolesne i gdyby ni oksytocyna to niewiem ile bym sie meczyla jeszcze :(

vinga widze ze i tobie maluch stracha robi lub nadzieje ze to juz bo niewiem jak to nazwać ja w nocy cieszylam sie z jednej strony z drugiej bałam a na koniec rozczarowanie przyszło :( ze to jednak nie teraz i znowu czekam :( a jeszcze bardziej sie boje . Na szczęście katar jakby sie rozpłynol w powietrzu gardło tez mnie juz nie boli to chociaz nie martwię sie ze chora na porodówke pojadę :)

Anisen to miałas kupę roboty :( jak sie wali to na raz wszystko !!!

Tina co do tego brzucha to cieżko powiedzieć mam kilka koleżanek co twierdza ze do samego końca miały wysoko a nie koniecznie rodziły po terminie jedna ktora znam z brzuchem pod piersiami a urodziła w 38 tyg to moja szwagierka . Mnie opadł jakoś szybko w tej ciazy ale od wczoraj jakby wisi hehe jak tak dalej pójdzie to bede kolanami o niego uderzac :)

fifka mi tez położna kazała po każdym siusiu myć woda krocze i najlepiej opłukac prysznicem wiec w miarę możliwości starałam sie to robić a i uzywalam tego tantum rosa bo to tez dobre na gojenie ran podobno bynajmniej mi pomogło bo rana mi ropa podchodzila :(

klade sie zaraz do wyrka i bez nowości bo skurcze znów mam narazie co około 20 min zobaczę co dalej ale dzis jesli znów dojdzie do 5 min jadę do tego szpitala niech sie wali i pali moze cos mi pomogą :)

magsus, a pamiętasz jak się bałaś że dużo wcześniej urodzisz? Jak się martwiłaś :) Patrz jak ładnie trzymasz :) Dzidzia wie, że to dla jej dobra, i siedzi w brzusiu :) Jestem z Ciebie dumna :)

reklama
Błagam... dobijcie mnie... cała szczęka mi spuchła... już nawet ibuprom nie pomaga a nie mogę nic mocniejszego wziąć... Jutro o 12 wizyta ale ja chyba umrę do tej pory... w akcie desperacji wydłubałam sobie tą truciznę z kanału i zostawiłam otwarty ząb.... ząb jakby mniej boli ale i tak cała szczęka mnie na$^$#W@&a... oszaleje dzisiejszej nocy jak Adrian nie będzie ładnie spał... :no:

Do jasnej cholery co to może być?????????!!!!!!!! przecież ten ząb był zatruty... ona miała tylko dotruć jeden kanał...nic nie bolało a tu taka jazda...

Do góry