reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

hej dziewczyny, ale mialam wczoraj problem z ta moja watroba, wydawalo mi sie ze juz jest dobrze i zjadlam 3 kawalki ciasta, oczywiscie gdybym zjadla 1 to moze nie odczulaby niczego a tak, odbijalo mi sie jak staremu chlopu, i myslalam ze zwymiotuje, tak mnie mulilo, nawet na wszelki wypadek postawilam miske kolo łóżka, ale na szczecie lyknelam tabletke i chyba wyrownaly sie te kwasy w zoladku bo przestalo mdlic. teraz przed chwila mialam 3 ataki takiech skretow jelit ze padlabym na kolana gdybym mogla ale siedzialam na ubikacji. matko nie wiem czy to moze byc ciag dalszy tej cholestazy?

reklama
Hejka ja dzisiaj miałam rozkładać łóżeczka, ale przeziębienie złapałami ... Kurcze cała ciąża bez kataru a teraz złapałam. Mam nadzieję że mi przejdzie do porodu...
Mi mało leci, a nie chcę cisnąć, ale zawsze mialam takie nawały pokarmu, że się nie martwię....

FIFKA u mnie polozne tak "fajnie" przystawialy maluszka ze nauczyl sie ssac swoje usta. Po 2 dniach przyszly do mnie siostry i to one mi go porzadnie przystawily. Biedak glodowal i ssal swoje usta. A tak wciaz spal.
Teraz juz sama troche wiem wiec moze tak zle nie bedzie ;)
DONA moze tak powoli organizm sie oczyszcza z tej cholestazy. Najlepiej stosuj lekkostrawna diete i zrob te proby watrobowe. Tylko jak tu przy maluszku gdzies wyjsc

Cześć
dziewczyny,widze że nie tylko ja zaglądam czy któraś się jeszcze nie rozpakowala,jak się zacznie sypać to z podziwu nie wyjdziemy,widac maluszki czekaja na ten styczeń.

Moja malutka cos mało ruchliwa dziś,może pobudzę ją jakims slodkim.Wczesniej pobudzałam ją muzyczka,jak zawsze sluchamy kolysanek ,troche sie powypinała i tyle .

Slabo sie dziś czuje,chodze i mam wrazenie jakbym miala się przewrocić :tak: w sumie swoje juz wazymy.
Siva
przetrwałaś jakoś te święta,ale pewnie musiało być ciężko,robić dobrą minę do złęj gry.Oby się to kulało już lepiej,ściskam :*
Dona to teraz bierzesz jakieś leki na ta choleostazę,masz jakieś zalecenia......w sumie to mozliwe że orgaznimz może jeszcze reagować negatywnie zwlaszcza jak jedzonko w swieta urozmaicone itd.

Mnie wlasnie w ciazy siara nie leciała,teraz pod koniec widzę,że w lewej coś się zbiera białawego,gęstego,ale bez nawału.Ciekawa jestem jak to bedzie z tym karmieniem,bo u mnie z tymi sutkami licho,ale to już kiedyś poruszłysmy ten temat,nakladek itp.

No ja przy chlopcam nie mialam siary w trakcie ciazy... przy Vikim chyba cs tam bylo ale kropelka I pewnie dla tego ze karmilam Alexa do 3 miesiaca ciazy hehe.tzn karmilam..dostawal raz w nocy.

Teraz jest jakas kropelka ale nawalu nie mam..
Pamietam ze jak vikiego urodzilam to odrazu mi polecialo mleko I odrazu go przystawialam.
Tak jak fifka mowi dziecko ma odruch ssania I glodne sie nie rodzi tylko ma pobudzic laktacje ssajac piers nawet jesli z niej nic nie leci.

M zabral chlopcow na spacer a ja zbralam sie za odkurzanie I ponad 2 godziny mi to zajelo... ale dzieciom na pulkach odkurzalam a duzo ich maja I ogolnie dokladniej tak. Chcialam pomyc podlogi jeszcze ale zdazyli przyjsc.
Moze jeszcze poprasuje ale jakos nie chce mi sie juz nic.
Dziecku widac odoba sie jak mama sprzata bo nawet nie drgnal a teraz jak usiadlam to sie wierci.

Moja mama od początku nie po obu ciazach nie miala czym karmić. Mam nadzieje, ze u mnie bedzie inaczej.

Kupiłam sobie proctoglyvenol, bo juz mi hemoroidy siedziex nie dały. Jeny, jaka ulga. Wszędzie trąbka o tym, ze hemoroidom trzeba zapobiegać i mnóstwo rad, jak zapobiegać. Głównie dieta. Przy mojej diecie cukrzycowej ciężko o lepsze zapobieganie a i tak masakra się zrobiła. Pewnie po porodzie bedzie jeszcze gorzej :(

Ja też juz chce rodzic. Możemy doczekać do tego 1 stycznia, bo w sumie juz niedaleko, ale mam wszystkiego dosyć a tu widmo tego, ze można przenosić, czyli moze to się skończyć jeszcze 5 tygodniami w najgorszym przypadku!!! Mam nadzieje, ze tak nie bedzie, bo sięe boje, ze dzieciak bedzie strasznie duży i poród sn będzie problemem. On i tak do najmniejszych nie należy przecież.

Cześć dziewczyny :***

Ja dolaczam do tych co tez juz chca urodzic nie dosyc ze ciezko to wszsytko dawno gotowe i kazdy dzien taki sam i ciagle oczekiwanie nudy :O:szok:a cos czuje ze to bedzie kolo 5 stycznia mam jakies glupie odczucia ;)jak nie dalej ;)

akuku skad ty bierzesz sile tyle odkurzac ?:OO a odkurzaCZ skad ma sile???

dona ja czytalam ze cholestaaza powinna po porodzie zanikac a w szpitalu cie nie poinformowali cos wiecej?

ja tez sie zgadzam z tym ze siara ne swiadczy o tym czy bedzie pokarm czy nie ! :* :) takze babeczki nie martwic sie jak narazie jest susza :)

A u mnie no tak jak mówie kazdy dzien taki sam jak zwykle wiec tylko wielkie oczekiwanie :) tak bardz chcialam dziecko grudniowe a raczej nie zanosi sie na to by sie udalo ;) ach niby 16 dni do terminu tylko a tak dlugo sie wydaje :O

Mam głupie pytanie....moja córcia nie chce mówic a ma poltorej roku oczywiscie pare słów zna i mowi jak jejj sie spodoba ale bardziej woli si ekomunikowac wskazujac na cos palcem i mowiac ,,oooo'' lub ,,eee'' normalne to ??? wszystko rozumie co do niej mówie tylko z odpowiedzeniem kiepsko :O

AKUKU podziwiam. Ja to od tyg juz sie nie forsuje. Jak tylko bedzie styczen to lezec juz na pewno nie bede
KATHERINE moja mama tez nie karmila piersia.
A co do dolegliwosco to ja po porodzie mialam cos gorszego niz hemoroidy. Wciaz nie gojaca sie rana po peknieciu podczas porodu. Dopiero rok po porodzie ruszylam sie z tym do chirurga. Niestety porod SN moze nasilic ci dolegliwosci zwiazane z hemoroidami
BLUELOVI a czemu chcesz rodzic w grudniu?
Twoja corka jest jeszcze malutka. Zobaczysz jak sie rozgada jak skonczy 2 latka. Jeszcze zatesknisz za tym pokazywaniem palcem ;)

Blue mój starszy jest a robi dokładnie to samo... już czekam jak na zbawienie aż w końcu zacznie gadać bo mnie szlag trafia już od tego jęczenia... bo wszystko rozumie, chce coś przekazać, ale nie wie jak... więcc krzyczy... a ja nie jestem wróżką by odgadnąć o co chodzi... Już o to pytałam nie jedną osobę i tak... to normalne... niektóre dzieci mowią później...

Katherine
pocieszę cię.. moja mama ani mnie ani brata nie karmiła... moja babcia też nie karmiła żadnej z 2 córek a ja karmię bez większych problemów :-) To nie ma znaczenia!

Marika na pewno będzie łatwiej... sama wiem po sobie,.. z Konradem też jak dziecko we mgle byłam a teraz z Adrianem od razu wiedziałam co i do czego... w szpitalu jedna pani mi pomogła przystawiać... bo tak to nie wiem czy sama bym się nauczyła :no: sztuka przystawiania łatwa nie jest jak się nie karmiło wcześniej...

reklama
Hej dziewczynki:-)
widze,ze u Was to samo co u mnie, czyli, chcialybyscie sie juz pozbyc brzuszka.ciekawe ktory balon nastepny peknie;-)

Dona ja mam tez tragedie z przewodem pokarmowym.wiem,ze zabrzmi to obrzydliwie,ale zeszlej nocy tresc zoladka wrocila mi sie doslownie do ust.nie duzo ale... Masakra po prostu.dzis kupilam nowa paczke tabletek na zgage i na te kwasy.polozna mowila,ze takie tabletki zawieraja tylko mineraly zadnego leku wiec moge jesc tyle ile jest na ulotce czyli spokojnie 3 dziennie.wiec moze cos to poprawi.
Poza tym bola mnie rozne narzady nawet juz nie wiem co to jest, watroba woreczek chyba trzustka, cholera juz tez sie boje choleostazy i chyba jutro porozmawiam o tych bolach z lekarzem.
Ale i tak Ci zazdroszcze,ze juz urodzials:-)
Akuku tez Cie podziwiam z odkurzaniem, choc sama bede musiala jutro poodkurzac i pomyc podlogi.dobrze,ze mam dobrego mopa z Viledy:-Dto moj wielki przyjaciel

Katherine o hemoroidach to mi nic nie mow, bo ja juz sie poddalam....wezme sie za nie po porodzie o ile sie wogole da cos z tym zrobic.moja mama po 4 dzieci do dzisiaj z nimi chodzi...

Nisiao z moja rownowaga tez kiepsko i coraz bardziej zaczynam wykorzystywac rodzinke, zamiast sama sie podniesc i komenduje przynies to podaj tamto...wesolo jest nie powiem:-D

Do góry