reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ania gratulacje ogromne coreczki,proszę jak ładnie te świeta mijają z takimi wiadomościami :D

Ja to znowu ze zmartwieniem,pewnie zaraz zbiorę opieprz,ale sama się zastanawiam czy to olać,czy dzwonić do ginekologa,czy jechać na IP,CZY ROBIĆ BDANIA.
miesiąc temu robiłam badanie na choleosteze,wyszly ok,ale od jakiegoś czasu swędzi mnie skora we wnetrzu ud i na lydkach z tyłu,w ogóle to dostałam jakby takiej wysypki,i jak się podrapie to jak to zacznie swedziec to koniec.
Nie wiem czy to może hormony tak wariują i wychodza tego typu wysypki czy może powinnam wykonać to badanie na choleostaze ponownie.

Druga sprawa to ruchy dziecka,wczoraj zauważylam taki ruch jakby dziecko jak galareta się zatrzęsło,trwało to z dwie sekundy 3,takie szybkie ruchy,no nie wiem zy to normalne,zazwyczaj są to gwaltowne kopniecia,ruchy też plynne ale teraz w nocy drugi raz się to powtórzyło.
Ne wiem czy to normalne takie trzepanie,bo to dość szybkie,takie jakby wziąć jajko niespodzianke i zatrzepać co jest w srodku przed 3 sec.
Bardziej odczuwam to na dole.

co do tego świądu to wyczytałam o tzw Osudce ciążowej i to bardziej mi asuje do tych objawów które są opisane,bo tak to się objawia a najczesciej w nocy.
Obiecalam sobie,że nie będę czytać na necie żadnych informacji i nie czytalam aż do dzisiaj i żaluje bo kurcze naczytalam się o jakims liszajcu opryszczkowatym i powiem szzerze teraz jestem w strachu,choć te moje krostki są bardziej wyczuwalne pod palcami aniżei widoczne,są drobne to chyba liszajec jest bardziej widoczny.
Jestem cała zmartwiona,chcę mieć malutką przy sobie calą i zdrową nie chcę żeby z mojej strony jej coś groziło ......

Ostatnia edycja:
Ahoj.

Internet mamy tragiczny tutaj, ledwo się strony ładują. Ciężko mi przeczytać co tam u Was a już jestem tak bardzo ciekawa! Aczkolwiek widzę, że Ania urodziła?! : ))) Mam nadzieję, że wszystko w porządku i zarówno mamusia jak i dzidzi czują się dobrze!
I reszta styczniówek mam nadzieję też czuje się dobrze! :)

Wczoraj odszedł mi czop śluzowy, ale nie sądzę, żeby do jutra się coś rozwinęło. W nocy obudził mnie cudowny, silny skurcz trwający około 50 sekund. Czułam, jakby to trwało wieczność, aż się spociłam z bólu, ale taką jakąś radość miałam "to już?! to już?! taaak!" marzyłam o kolejnym, czekałam 5,10, 20 minut, po 30 minutach nadszedł kolejny, słabszy i krótszy, a później już cisza... :( W trakcie tych 50 sekund już oczami wyobraźni wbiegałam na porodówkę z krzykiem na ustach "huraaaaa! rodzę!". Ale, że tak powiem, du... blada.

Nie chcę wywoływania! Za dużo się chyba naczytałam w internecie "złotych" rad i relacji ;/

ANIU gratulacje !
NISIAO sproboj pic wapno 2-3 razy dziennie. Mi pomoglo na swedzenie w 2 trymestrze. Jak sie niepokoisz to skonsultuj to z kims
MIEJSKIBANDYTA moze samo sie u ciebie rozkreci bez wywolania. Moja siostra miala termin na 21.07 po tyg polozyli ja na patologie, tam sprawdzali czystosc wod, ktg itp. Akcja zaczela sie w nocy 01.08 czyli 11 dni od terminu.
Mnie to skurcze powitaly podczas snu o 2 w nocy

No proszę, proszę. To ile my juz mamy maluchów na świecie? 3 czy 4? Zaczynam gubic rachube a to dopiero poczatek :)

Mnie drecza bole takie jak na miesiączkę, tylko mocniejsze. Nawiedzają mnie szczególnie w nocy. Ale juz od dawna je mam, wiec to wcale nie swiadczy, ze zaraz się zacznie. Juz wszędzie mam poupychana nospe, bo przestaje to wytrzymywać. I troche mnie przeraza wizja kolejnych 4 tygodni z takimi bólami. Zastanawiam się też, jak poród przeżyje, skoro z tym sobie nie radze, ale i tak nie moge się juz doczekać, choć pewnie ja nie porodu tylko tego, co bedzie po nim, nie moge się doczekać ;)

Dziewczyny, które juz rodziły: na ile przed porodem opadł Wam brzuszek w pierwszej ciazy? Da się cokolwiek na tej podstawie wywnioskować?

Hejka
Nisiao podjedź na ip, bo pewnie Twój lekarz ma wolne... Zawsze lepiej jak zbadają...no i nie czytaj doktora google bo to potem wydaje się że masz wszystkie choroby świata....:tak:

Katherina z tymi bólami ja też tak mam, ale od 3 dńi piję na noc meliskę i jest lepiej... Chyba to też tak, że jak zaboli to potem w nocy się nakręcałam. A nospę też mam wszędzie :-D, tylko zauważyłam że po niej maluszek jest mniej ruchliwy, więc biorę tylko w mega kryzysie...

Bandytka kilka z nas obstawia że urodzisz dzisiaj... No to do roboty...

Uciekam nakarmić moje potworki :-D

Aniu jeszcze raz gratuluje... mala malutka ale szybko nabierze kg. Odpoczywaj.

Bandyta odszedl czop, to dobrze ..moze sie samo zacznie ..a jak nie to moze w szpitalu popros o to by czesto sprawdzali maluszka a ty czekaj az samo sie zacznie..bo do 2 tyg po terminie mozna jeszcze a pozniej sie wywoluje.

Dzieci moje poszly spac o 19 a spali do 8 hehe... z tym ze Viki w nocy do nas sie przyczlapal...

Nisiao jak sie martwisz o te swedzenie to zapytan gina co kasz robic... mnie nic nie swedzi nie doradze..a co do ruchu galaretkowatego to moze dzidzis tak szybko raczka porusza hmm nie wiem.

Aaa moj m urodzil kamienia... kurna duzy dosyc jest..ale naszczescie jeden orod juz mamy za soba traz moja kolej. 31.12 m ma wizyte w szpitalu w sprawie jak pozbyc sie kamienia hehe.. pojdziemy I m okaze tego kamienia I niech go zbadaja..zeby wiedzial jaki to rodzaj..bo moze byc tak ze od herbaty, burqkow czy orzechow mu sie tworzy albo od innegk jedzenia ..a m mega zdrowo sie odrzywia I takie rzeczy sie dzieja. A zawsze mozna diety usunac to co powoduje ze sie odklada cos takiego.
M nazwal kamien menda hehe.
Milego dnia

Katherinne a propo skurczów w szpitalu tez mowili żeby nie glaskac brzuszka,że wiadomo chcemy pieszczotliwie dla brzuszka,mozna go dotknąc tzn przylozyć dloń ale bez nadmiernego masowania,bo to pobudza ponoć skurcze,ze jak chce się wywolywać skurcze porodowe to mzna masowac ,glaskać do woli-zszokowalo mnie to,no ale dobra.
Ja i tak czasem sie zapominam

MiejskiBandyta to oby to już było to,jak czop odszedł to może to już tuż tuż.NAJLEPIEJ JUŻ :)

Ostatnia edycja:
reklama
KATHERINNE ja z nieprzyjemnymi skurczami borykam sie od 14 tyg. Czasami bralam nospe forte i mialam luteine dopochwowo. Tak od 7 msca musialam byc na nospie. Bo skurcze czeste i nieprzyjemne. A t sa od miesiaca. Jak nie nospa to moze jakis dobrze przyswajalny magnez?
Mi brzuszek opadl i za 2 dni zaczal sie porod. Ostatnio znajoma przed porodem, ze nie ma ani skurczy, ani brzuch nie opadl. Ja do niej mowie, ze jak wody odejda to ani to ani to nie musi byc. Minely 3 dni i wody jej odeszly
AKUKU gratulacje dla meza. A lekarze zalevaja mu picie piwa? Bo mojemu dziadkowi 2 dziennie na przeplukanie

Do góry