reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja jestem juz gotowa. Wszystko mnie boli,mdli mnie... wszystko juz naszykowane dla małego a tyle czekania jeszcze..chociaz dzisiaj skurcze mnie łapią. Zaraz biore sie za pieczenie ciasta..bo mam mega ochote na cos słodkiego.Przy okazji tancze sobie po chałupie.Kika mnie denerwuje non stop...az sama sie dziwie czemu jestem az tak nerwowa.wspolczuje jej.. ale wierze ze jak pojde do szpitala to te 3 dni przerwy i rozląki dobrze nam zrobi :)

reklama
Magsus - to jest strasznie krępujące wkurw**** stoisz w sklepie i nagle beeeeem goraco poty i wlos sie jezy na glowie i malo nogawka nie poleci nie mam pojecia o co kaman :/

Anbas - no wlasnie ja tak samo mam moge 3 dni nie korzystac z wc a 4 dzien czysci najgorzej ze tak "agresywnie" tylek od papieru boli be.

Siva - strasznie mi przykro mam nadzieje ze jednak to nie jest tak ... :( kurcze trzeba to wyjasnic bo jestescie rodzina...

Bandyta - wplywaja na to wyjscia z domu to na bank zauwazylam bo chyba zbyt czeste i glupie zbiegi okolocznosci by to byly w domu spokoj a gdzy wychodzic trzeba davaj!davaj! Gratki za umowe ;)

Fifka - nadzieje mam ze po porodzi mi sie ustabilizuje ciut ta perystaltyka :( Fifcia wyslij mi prosze swoj numer kurde komorke mam popsuta a na ipadzie nie moge znalesc :(

Wiolka - dotarłam jeden przystanek zrobilam tylko w burger kingu ;) i dobrze ze to w srodku drogi bo zaraz drugi zrobilam juz u lekarza i poki co ciszaaaa :)

Mnie np. Denerwuje fakt co do oszczedzania no zmyje mopem podlogi (siadaj nic nie rob) no dobrz poprasuje na raty ( nie prasuj siadaj!) cokolwiek. Ie zrobie (nie rob bo mi urodzisz!)
ale kuźwa jak nalesniki robilam, pierogi, krokiety to tylko lapki w miski sobie macza moj i nikt nie powie zostaw (kupimy nie rob!) :///// wrrrrrr.....

Musze cos isc zjesc, a po badaniu pojechalam zakupy robic wydalam ogrompieniedzy albo drozeje wszystko na swieta abo ja juz nie wiem :/ a znieczulica taka jak mialam wozek to jeszcze az3 osoby sie pytaja czy moga przede mnie bo maja tylko 2 rzeczy no to dwie orzepuscilam ale w trzecim sklepie jak pan sie zapytal to juz powiedzialam ze sorry ale mam malo czasu o jestem w ciazy dooopki ...
Ide sie przebrac cos zjesc i lezakuje na dzis dosyc mam w sumie czuje sie jakby juz zaraz pierwsza milosc miala leciec przez to niespanie a tu dopiero 13 :/

Cześć kobitki!

ja właśnie odpoczywam,bo byłam w pracy w kadrach,na zakupach i w pralni odebrać mój płaszcz zimowy - liczę że się w niego zmieszczę po szpitalu,a zaraz lecę coś,załatwić po czym obiad i wieczorem męża odebrać.

staram się jak najwięcej przygotować jakby gin faktycznie położył mnie do szpitala.

siva trzymaj się kochana! Nie wiem czy potrafiłabym wybaczyć w twojej sytuacji,a więc dla mnie Jesteś mega silna i masz dla kogo.dzieciaczki może jeszcze nie rozumieją ale czują że coś się dzieje.

sorry że nie odpisze wszystkim ale pisze z Tel i już zapomniałam co jeszcze miałam napisać.

Kurczę wystarczy nie wejść 2 dni na ten wątek i już 20 stron do nadrobienia! :p
Także ogólnie :)
dziewczyny dbajcie o siebie aktualnie jesteśmy najważniejsze :) domyślam się że przy starszych dzieciach jest kupa roboty więc trzymam za was kciuki żeby było dobrze! :)

Siva, przytulam mocno! Daj sobie czas żeby ochłonąć i wtedy na spokojnie podejmij decyzje, niestety końcówka ciąży to nie najlepszy moment a kobiety są silne więc mocno w Ciebie wierzę! :*
Bandyta gratuluję rozwijającej się kariery! :)
Fifka super że synek rośnie i jest silny! :)

Ja wczoraj miałam ostatnią wizytę u gin, do końca roku ma już urlop więc już sama sobie muszę radzić:)

Co do znieczulicy itp, to mnie ostatnio miła niespodzianka w rossmanie spotkała. Miałam pełne ręce zakupów, stanęłam w kolejce, chyba z 5 osób przede mną. Jedna kasa czynna, oczywiście ludzie przede mną zero reakcji. Ale pan ochroniarz zawołał jakąś dziewczynę i podszedł do mnie i mówi, Panią zapraszam do tej kasy:) NORMALNIE w szoku byłam..

Hej dziewczyny :)
Leze sobie i nic nie robie ;)
A tak serio to dzis rosołek na obiad bo nie trzeba robić za wiele, na drugie będę pyzy ze sklepu ;) i tyle. Oglądamy z dziećmi Astro boy i już nie mam wyrzutów ze 2 bajki dziennie lecą ;)

Podloga nie umyta, pierogi nie zrobione, zakupy nie zrobione ale mam to gdzeć. Wazne ze w dwupaku. Ja sie naprawde oszczędzam ile mogę i jak to określił ostatnio ordynator na Rydygiera to cud że do tego tygodnia dotrwałam z taka szyjka, takim wielkim dzieckiem i z dwoma barakudami w domu ;)

Akuku podłoga nie zając, parnie nie zając, każ wywalić z wanny tego kłada i naucz sie gadać co mają zrobić ;) Widzisz ja wiem co to znaczy ale też za każdym razem jak myśle sama zrobie to widzę przed oczami moje maleństwo na USG i zaraz mi sie włącza lampka - stop robisz to dla niego , nie dla siebie .

siva przytulam. Cięzko coś powiedzieć. Może tyle tylko ze musicie ze sobą porozmawiać.

Bandytko ślicznie wyglądają :)))

Fifka ja poszłam na pierwszy spacer w lutym jak Kinia miała 2 tygodnie ale ona nie wcześniak. Jak nie masz ponizej zera idź, jak masz mróz to ja bym jeszcze tydzien powerandowala malca.

Mi tez już cięzko ale mam zamiar do stycznia malca potrzymać a potem niech sie dzieje co chce ;) no dobra do 6 stycznia.

uwaga, uwaga!
Kajcisław dostał 10/10 za plakat i przemowę swą:) mówi, ze gadał godzinę tak fajnie było:) tu autor i plakat:)
IMGP7937.jpgIMGP7938.jpg

Akuku- jak Twe skurcze? uważaj na się, tak jak tylko możesz!

Pustiszi - czemu się bałaś w Brukseli? że arabsko w znaczeniu?

Marika - no to spoko! tak może przeczyszczać:)

a jakie szczepienia po kolei wykonuje się w Polsce dzieciaczkom? bo tu, do diaska! tylko na żółtaczkę! i to nie w szpitalu! sobie poszukać trza pediatrę najpierw, no i mieć akt urodzenia międzynarodowy, bo inaczej nijak! szlag!

Kaczuszka - jeszcze nie raz zobaczysz występ malucha swego! choć wiem, ze smutno, to wiem też, że dobrze robisz!!!

ja pitolę, jak patrzę na godziny Waszych postów, to ....!!!!matko, ale ta bezsenność musi się Wam dawać we znaki!

Hope - kochana! taka kolej rzeczy:) nie martw nic, Mała da radę na pewno! gorzej Ty...:)

Siva - kurde wiedziałam, po prostu wiedziałam:( pewnie dlatego, ze ja byłam w takiej samej sytuacji...kochana, straszne kurestwo jest to! ja spakowałam walizki - inaczej nie umiałam po prostu. i nie będę już nic pisała tu. Jeśli chcesz, to mogę na priva!

Anbas - przedszkola w tym czasie to istny worek z zarazkami...zdrówka dla Kuby! niech się gilom nie daje!

Miejskibandyta - ładne to! się mi podoba! a tablecik sobie ładuj spokojnie, czyms trza zabić czas:)))

Fifka - Ty masz niezłą jazdę widzę...czasu na nic jakby...ale wiesz co? chciałabym już tak:) hehehe - musze to sobie wydrukować, co napisałam, zebym potem miała dowód na głupoty jakie piszę:)

Vinga - wiesz co? bo to wszystko jest super fajne w teorii - ta pomoc, te chęci,a praktyka...jak jest dobrze i nic się nie dzieje, to zapominają nawet najbliżsi ...

Załączniki

• IMGP7937.jpg
    IMGP7937.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 65
  • IMGP7938.jpg
    IMGP7938.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 62
reklama
inomama to gratulacje dla Kajcisława....przez to że Ty tak nazywasz swojgo Synka, to ja do swojego brzucha mówie Tymcisław:p:p:p:p:p

A ja zauważyłam na moim suwaczku że w 90% mm juz donoszoną ciążę:):) I do terminu porodu zostałp 29 dni:):) ...a mi wystarczy jeszcze 13 dni :p byle do 1 stycznia:):):)

Do góry