reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć dziewczyny.

Świeta coraz bliżej,jakoś tego nie czuję,porządki też do tyłu .
Jeszcze mam do kupienia sporo.

Dobrze,że uspokoiły się te skurcze u Was.

Siva kurde strasznie mi rzykro,że taka wiadomość na Ciebie spadła :no:straszne.Jest to cios.Nie wiem jak pocieszyć,może warto porozmawiać,kurcze ciężka sprawa.
o fakt niektore baby potrafią być bezwględne i nie patrzą na nic i cisną sie do łóżka żonatym.
Teraz tak jak piszą dziewczyny,lepiej nie podejmować ostatecznych decyzji,,przykro że w tym momencie jestes narażona na taki stres,smutek.....
Przytulam mocno

ja robilam niedawno badanie na choleostaze,ale znowu mam stracha bo we wnetrzu ud pojawila się swedzące wypryski,moze to rozstepy bo spód brzucha też swędzi,nie caly czas,ale swedzi....
No i mam stracha i zastanawiam się nad ponownym powtórzeniem badań....
Może przesadzam,może to uczulenie na coś......

reklama
Fifka ja mysel ze jak juz warndujesz to na spacerek mozecie isc, swieze powietrze mu nie zaszkodzi. Maluszek w wozku jest osloniety, oczywiscie nie mowie by isc na kilka godzin ale na30 minut moze godzinke.na ten czas dom wywietrzyc sobie.

Kurier po paczke ma przyjechac jutro... kurr... czwartek, mial idebrac w poniedzialek...wrr

Ja z dnai na dzien czuje ze dzidzia sie duzo wieksza robi takie smieszne uczucie jakby mi ktos dziecko w brzuchu podmienil , albo jakgym przespala jakis czas i tak urusl hehe.

Mnie tez czysci juz od jakiegos czasu raz wiecej raz mniej, wiec nie panikuje, dzis skurczy mnie puki co twu twu... jeszcze minimum 9 dni. A najlepiej jak paczka przyjdzie i popiore i naloze posciele, naciesze oko i wtedy moge jechac i rodzic hehe.

Hej.
Ja Wam powiem ze mam juz dosyć bycia w ciazy.Ledwo zyje...caly czas chce mi sie płakać. Czekam na poród jak na jakies zbawienie :( Niech juz synek wychodzi :(

Akuku z tym kurierem
to też przechlapane,teraz przed świetami to jest problem....
Ja też czekam jak na szpilkach czy dojdą na czas paczki....
Dobrze,że skurcze się uspokoiły co do rozwolnień,to ja mam w ciąży takie fazy ze kulka dni mnie czyści i spokój potem teraz znowu mam czas luźniejszego stolca,od niedzieli mnie mdli ,ale tak to chyba mam z tą moja przemiana materii.

Jak tak czytam,że w szpitalu musza pomóc sie kąpać,jakos nie wyobrażam sobie taka obnażona w łazience przed obcą osoba i sie myć :no: kurcze cały ten poród to kobieta jest taka obnażona przed wszystkimi w różnych sytuacjach,jakos mnie to krępuje......

Dobrze gdyby mąż pomógł mi się kąpać,zawsze to raźniej z nim niż z jakąś pielęgniarką....

Choc dla nich to norma i taka praca......

Powiedźcie mi a do szpitala można sobie paznokcie np u stóp pomalować? jak to jest z tym malowaniem paznokci w ciaży?

anna
ja to sama nie wiem czy chcialabym juz rodzić,dla mnie wszystko nowe,nie wiem czego sie spodziewać,w sumie to wiem że lekko to nie będzie.
Ale raczej też mam fazy na płacz,martwie sie czy wszystko bedzie dobrze z malutką,tyloe ostatnio przykrych sytuacji sluchalam....
Jeszcze Kinia jakoś w brzuszku dziś spokojna.....więc wariuje........

Ostatnia edycja:
Nisiao - mi w myciu tylko pomagały pielęgniarki tylko w 1 dobie po cc i wtedy jest ci naprawdę wszystko jedno
Po naturalnym musisz dać sobie sama radę i z sobą i dzidziusiem - tak jest u nas

No i zależy od możliwości odwiedzin - wykąpać się musisz przed obchodem, a trudno żeby mąż o 6/7 rano przyjeżdżał... dasz radę spoko

z paznokciami słyszałam że nie wolno - chodzi o sinienie paznokci - objaw kiedy jest coś nie tak...

Witam :) Przespałam dwa dni :tak: Naprawdę chyba jakieś przeziębienie się do mnie dobierało, ale dwa dni w łóżku i już dobrze :) W międzyczasie chłopaki przywieźli mi choinkę ale musieli sami ubierać, bo ja spałam :-) Za to pięknie pachnie w domu, łaaa już świątecznie się zrobiło :-)
Teraz zabrałam się za VAT, bo chciałam jutro złożyć w US, ale brakuje mi dwóch dużych faktur. Albo gdzieś wsadziłam albo nie odebraliśmy z hurtowni - no nic Ł będzie musiał jechać.

Anisen, to mała fryzjerka Ci rośnie w domu :-)
Pannanikt, fajnie, że do nas zaglądasz:tak: Buziaki

siva, kochana, nawet sobie nie wyobrażam jak się teraz czujesz. Strasznie ciężko musi być Ci teraz. Tulam Cię mocno.

Co do skurczy to teraz też mam czasem taki ból jak na okres i twardnienie brzucha dołem, ale nie jakoś regularnie. Ja co prawda jedno dziecko urodziłam, ale wtedy nie miałam żadnych skurczy przed porodem, a w umówionym terminie pojechałam na wywołanie i dopiero wtedy poszło. Wcześniej to nic, więc teraz za bardzo też nie wiem jak to powinno wyglądać :)

Wybaczcie, że nie wszystkim odpisuję, ale jeszcze się nie ogarnęłam z zaległościami, a zaraz mi chłopaki z budowy przyjadą na obiad ;-)

Nisiao w trakcie porodu nie bedzie cie interesowalo kto na Ciebie patrzy. A z tym prysznicem to tutaj jest tak ze mozna isc samemu jak sie dobrze czuje... ja bylam sama, w lazience jest przycisk by zawolac polozna w razie co... i ja wolalam bo ze mnie jeszce taki duzy plat czegos wylecial i sie przestraszylam hehe...

Ania rozumiem Cie mi tez juz ciezko choc ja bym jeszcze ze 2 tygodnie chciala, bo czuje sie nie gotowa.

Akuku wiem ,że mam z dupy pytania:-D faktycznie w szpitalach są takie przyciski i przy lóżkach i przy toaletach,tylko tak wejdę sama ,zamkne się,bo jak ostatnio bylam w szpitalu to kurde wchodzili bez pukania,tzn szarpali za klamkę a bylam wtedy zaknięta.
To wtedy jak tu sie zamykać jak można zaslabnąć...czasem wc jest no u nas na dwa pokoje czyli 4 osoby.Niby widać w szczelonie światlo ale nie każdy się kwapi żeby zapukać tylko rwą od razu klamkę

Poza tym dzis probowalam trymerem poradzic sobie tam na dole z fryzurą :D jest już cięzko,nic nie widzę,za maszynke to nawet nie chwytam bo sie zacinam,więc ta maszynka na baterie no i i tak sobie zdarlam skore,pozacinana jestem,bo nic nie widzę i na slepo.
W szpitalu w razie co to golą,bo trzeba no ale znowu dla mnie to taka krepujaca sytuacja.
Może być tak że jak juz tam będę,to będzie mnie ryrać co kto mysli itp na mój widok.

Wasze maluszki tez tak ostatnio przycichly takie spokojniejsze,fakt nie maja tyle miejsca już...

Ostatnia edycja:
Nisiao - ja tez troche zaczelam schizowac bo moja mala sie tak ostatnio uspokoila...znaczy ruchy sa, czuje je. Ale to wszystko teraz na takie bardziej wiercenie wyglada niz na kopanie np. czuje jak sie przesuwa, wypina itd. Ale takich energicznych tych ruchow malo bardzo :(

reklama
Hej dziewczyny !! Ja sobie zaplanowałam dzisiaj aktywny dzień, ale już coraz mniej chęci ;p bo z łóżka mi sie wstać nie chce ...:p ale zara robię barszczyk chyba rybke na obiad i biorę sie za pucowanie mieszkanka póki jeszcze mama jakiekolwiek chęci;)))) pózniej mam nadzieje znaleźć jeszcze sile na zajęcie sie sobą;))) jakieś paznokcie pomaluje :p włosy ułoże ;) a co!!! Tak sprzątam po trochu codziennie prasuje a czasu dla siebie brak!!

Siva; bardzo bardZo mi przykro :( nie wyobrażam sobie co musisz teraz czuć, w tej szczególnej sytuacji.... U mnie zdrada tak naprawdę w domu była obecna o małego więc temat nie jest mi obcy ... Moj ex tez mnie zdradził wiadomo ze sytuacja jest zupełnie inna ja mu wybaczylam... Ale jest już moim byłym .... Jeżeli mogę ci coś poradzić to jeśli faktycznie tak bardzo go kochasz, potrafisz mu wybaczyć a on naprawd tego Żałuje i ty wierzysz ze nigdy sie to nie powtorZy to musisz wyrzucić to ze swojej pamięci i nigdy do tego nie wracać aby ten związek prZetrwal:( ludzi często wybaczaja sobie ale pózniej wypominaja przez lata a to niszczy ich całkowicie, wiem ze teraz cierpisz i cZujesz ze już nigdy nic nie bd takie samo, ale musisz być silna, musi minąć trochę czasu, a jak urodził malutka to dopiero przekonasz sie ile siły masz w sobie!!!!! Jaka wyjątkowa jesteś!!! Pamiętaj kobieta jest jak herbata w torebkach: nigdy nie wiesz jaka jest mocna i silna póki nie znajdzie sie we wrZątku

Do góry