reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja normalnie to mam juz stracha wchodzic rano na forum ;/ Ciagle jakies skurcze, bole itd...Dziewczyny!!! Sprezyc sie I nie rodzic jeszcze!!! :) (tak mowie jakbysmy na to jakis wplyw mialy) ;p

Akuku - to plackiem na kanape I lezec I nawet mocno nie oddychac :) Jeszcze troche wytrzymaj nam!!!
Bandytka - eee nie koniecznie brak objawow to zly objaw :) Ja z Kuba przenosilam 10 dni :) I tu w ire jest tak ze do 10 dni mozesz byc w domu a potem do szpitala na wywolanie...No I mialam a poniedzialek w poludnie sie zglosic do szpitala a w nocy z niedzieli na poniedzialek sie Kubie zachcialo jednak wychodzic samemu :) I w poludnie to juz bylam za plowa drogi :)
Fifka - tez slyszalam ze czesto te jaderka jeszcze same zstepuja. A jesli nie to ta operacja tez nie jest jakos bardzo skomplikowana wiec napewno bedzie ok :)
Donka- trzymam kciuki za Antosia &&&&& Bedzie dobrze!!!! M bo to silny chlopak!!!!!! Wierze w to :)
magsus- troszke musisz sie w cierpliwosc uzbroic. Siostra napewno nie ma pretensji ze tobie sie udalo a jej nie...Mysle ze poprostu ona sama nie wie do konca jak sie zachowac w takiej sytuacji I szarpia nia skrajne emocje. Ale jak urodzisz to sama zobaczysz ze sytuacja sie zmieni :) A dla siostry faktycznie najlepszym lekarstwem byla by zdrowa, bezproblemowo donoszona ciaza. Wiec trzymam kciuki zeby jej sie wkrotce udalo &&&
marika - mnie tez od wczoraj jakos tak przeczyszcza- co prawda nie bardzo bardzo ale to chyba dlatego ze zelazo biore. Jakbym nie brala to chyba bym z toalety nie schodzila...I nawet teraz mi bulka w jelitach tak ze nawet radio zagluszja hihihi :)
vinga- a ty jak dzisiaj?? Lepiej z tymi skurczami? Dalej cie tak mecza??
kaczuszka - moja mala tez sie ostatnio mniej rusza. tzn rusza sie ale tak bardziej wierci niz kopie. Przesuwa I wypina a takich energivcznych ruchow jest malo...I nie wiem czy to zle czy normalnie... ;/

Ja ostatnio tez jakas taka przymulona chodze. Ja sama nie wiem czy skurcze mam czy to mala sie tak wypina. Co chwila brzuch mi twardnieje I takie jakby az mrowki chodza, ale w tym samym czasie czuje jak sie mala tam gdzies przesuwa I dlatego nie wiem czy to skurcz I ona tak na skurcze reaguje czy poprostu swoimi ruchami powoduje to ze mi tak ten brzuch twardnieje...;/ Zglupialam poprostu.

reklama
Akuku no nie mów !!! Niech maluszek sie nie spieszy jeszcze !!!!!

Marika moze i rzeczywiście cos zjadłaś ja ostatnio często mam biegunke tak w zasadzie od 4 tyg co kilka dni mnie czyści !!! Ja mam odstawić nospe i magnez w sobote i sama ciekawa jestem co będzie ale widze ze Ty tydzien do przodu jesteś ja zacznę dopiero 38 a ty 39 !!!! Chyba zadzwonie do gin i zapytam czy moze po świętach lepiej :)

Kaczuszka to mnie pocieszyłaś :) 3 dni po odsttawieniu porod sie zaczął !!!! Hehe w same święta by u mnie wypadło :)

Dziewczyny dzięki za zrozumienie moze i rzeczywiście przesadzam dam jej czasu bo w sumie tylko tyle moge !!!

Marika - uuha, no to ładnie Cię "pogoniło". Oby to nie wirus jakiś tylko efekt zjedzenia czegoś, co pogoniło!

Elama - co 10 minut skurcze aż? Ajj. Jak czujesz te skurcze? Takie jak miesiączka?

Ja wczoraj wykrakałam sobie chyba, się chwalę, że bez skurczy, że cacy, bezobjawowa ta ciąża, że przenoszę czuję się hiper super ekstra, a w nocy stękałam. O 0:00 kilka skurczy dość mocnych. Przeszło - usnęłam i o 2 znów skurcze mnie obudziły. Miałam taką ochotę no-spę wziąć, ale myślę - po co? Przecież pożądane są przeze mnie skurcze na tym etapie. Teraz też mnie dziwnie brzuchol pobolewa. Idę szybko zrealizować zamówienia, które mam na "już!" bo jak na porodówce wyląduję to będziemy z Mariuszem w czarnej DE.

Taki silny ból jak na miesiączkę to skurcze?

Bandytka przy tym bólu jak na miesiączke twardnieje Ci brzuszek ???? Jesli tak to skurcze ale nie koniecznie porodowe moze przepowiadajace !!! Jesli sam bol w dole brzuszka to moze szyjka sie skraca bum Kajus gdzieś uciska !!! Niewiem co Ci życzyć :) zeby sie zaczęło ???? Jesli tak to z całego skraca życzę a jesli chcesz jeszcze w święta pobuszowac w jedzeniu to niech Kajtus zaczeka :) i pozwoli mamie najesc sie na zapas :)

Ja dzis blagalam w nocy córeczkę o litość ja niewiem co ona robi tym moim jajnikom mam wrażenie ze próbuje mi je powyrywac a szczególnie lewy !!!! Zreszta jest bardzo zbuntowana chodzić nie pozwala wali główka w psioszke siedzieć tez nie bo odpycha sie nozkami od żeber leżeć tylko na prawym boku bo na lewym odrazu bunt niesamowity i jeszcze co lepsze najlepiej jak bym nago chodziła albo tylko w koszuli nocnej bo majtki spodnie i wszystko co w pasie dotyka do skory to jest niedobre :)

hej kochane ;*
właśnie miałam napisać że martwię się co u Dony i Antosia a dostałam sms że wyniki ma dobre :) resztę napiszę na szpitalnym

ja tylko na chwilkę bo zaraz jadę z teściową do auchan po resztę prezentów

Anbas u mnie dziś ok, jeszcze żadnego skurczu nie miałam. tylko spojenie jak zwykle dokucza, chyba z dnia na dzień coraz bardziej
wczoraj dostałam bóli jak na miesiączkę, aż się przestraszyłam że coś się zaczyna, ale chwilkę pobolało i przestało

Cześć dziewczyny!

Ja dziś wyprowadziłam mojego spaniela, później zabraliśmy go z mężem do weterynarza (sama nie mogłam pójść, bo trzeba go podnieść na kozetkę a on 15kg waży). Dostała zastrzyk na cały zestaw chorób - między innymi wściekliznę, tabletki na odrobaczenie i tym sposobem ponad 70zł poszło.
A teraz siedzę jakaś taka wykończona jakbym maraton przebiegła i wszystkie mięśnie mnie bolą.

Akuku dasz radę jeszcze trochę w dwupaku tylko musisz więcej odpoczywać i pachnieć a bardziej wykorzystywać pomoc mamy i męża:tak:.

Marika zdrówka życzę! Trzymaj się!;-)

Elama no nie chce Cie straszyć ale może trzeba wcześniej na to IP pojechać, bo do 16 to nie wiadomo co będzie:szok:

Bandyta, Magsus ja też się zastanawiam jak wyglądają te skurcze, jak to jest? Mnie czasem takie twardnienie brzucha dopadało i myślę że to są skurcze ale one nigdy nie bolały, więc tak na dobrą sprawę to nie wiem czy dobrze myślę?

Donka trzymajcie się! Dużo zdrówka! Buziaki dla Ciebie i Antosia

Ostatnia edycja:
Donka wspaniale ze mały zdrowy !!!! :) i mam nadzieje ze Twoje wyniki tez beda w porządku !!!! Trzymam &&&&

cleopatra moje skurcze sa takie ze nie moge ich z niczym pomylić brzuch twardy jak głaz boli i ciągnie do dołu !!!! Od niedawna szczególnie w nocy boli mnie bardziej jak na okres odrazu wstaje łykam nospe i modlę sie zeby to jeszcze nie był porod moze juz w miarę bezpieczny okres na porod ale wole jeszcze poczekać :) raczej zeby Oliwka jeszcze zaczekała !!!!

Skurcze no wlasnie taki bol jak na@ jest, te porodowe to wlasnie maja tak promieniowac od podbrusza na caly brzuch, no i trzeba liczyc co ile sa i ile trwaja, co 2-3 min po 40 sekund to juz sie zaczyna. Ja w piatek mialam skurcze na ktg bylo ladnie widac , co 2-3 min ale 20sekundowe i tylko pachwiny i podbrzusze mnie boaly czasem na krzyze promienialo.

Magsus - wspolczuje ale chyba warto dac siostrze jeszcze czasu, choc dziwią mnie te spotykania z kolezankami ciezarowkami( moze wigilia a ze Ty siostra bardziej bedzie przezywala?) w kazdym razie trzymam kciuki zeby sytuacja sie poprawiła bo w końcu nie mozna sie unikać jesteście siostrami, trzeba czekac na ruch siostry ale tule i nie denerwuj sie :***

Akuku- kurka wodna leż !!

Dona - dużo zdrowka dla Was!!

Marika - wspolczuje ale wiem co to znaczy ja tak mam jak gdzie kolwiek musze wyjsc od jakis dwoch tyg. Wrocily mi takie strachy i depresje i jak tylko slysze haslo: idziemy do sklepu to wstaje i ide na wc :/ mam nadzieje ze u Ciebie to jakaS Niestrawnosc!!

Kaczuszka - i moje dzieciatko wczoraj od 15-19 juz swieczki w oczach bo niczym nie moglam malego obudzic w konczu poszlam pod prysznic postukal a dzisiaj tez taki ospaly ale i ja cisnienie niskie okropnie moze to od pogody ???

Elama - trzymaj sie !! I i powiedz Julitce zeby poczekala na tate i narazie poszla palulać...

Anbas - ja tez jak tylkow idze info na szpitalnym to przewijam na dol strone ze strachem ze ktos na porodowce i tylko szczęke zaciskam :) i z tymi mrowkami to wyciagnełam teorie ze jak brzuch mi twardnieje to maly na cos naciska i narzady dretwieja stad te mrowki :) moja kolejna madra teoria :)

Bandyta - tylko powysyłaj te zamowienia bo sierżant starszy aspirant zapuka w wigilie jak nic heheh !!

Siemanko !! :)
Dzis wstalam po 10 dzisiaj wizyta na 16 ale samo ktg i na 98% nie pojde bo nie mam czym pojechac... Albo mi przeloza albo za tydzien pojde juz na ktg z usg .... A ktg miałam przeciez tydzien temu we wtorek a malutki jak nie spi to stuka wiec no nic zobaczymy....

I uwaga chwale sie dostałam na spoznionego mikolaja loko suszarke zla jak osa bylam bo 50€ kosztuje ale skoro drozsze prezenty moj maz robi braciom to sie pytam sama siebie o co mi chodzi ???

Boje bole to wygladaja tak : nie napina sie brzuch tylko tak jakby ciagnie po pachwinach po jajnikach gdziej i wali prosto w kregoslup czyli tak jak na @ no i trwa chwile ale momentalnie chce mi sie na ubikacje i delikatnie ze tak powiem rozwolnienie mam... Tydzien temu mialam na ktg skurcze pojedyncze ale ta malpa nic mi nie powiedziala tylko ze to normalne ze magnez jak chce moge zwiekszyc o nospie nic nie powiedziala eeeh szkoda gadac .... Babol jeden!!

reklama
vinga, pustiszi - mnie tez zaczynaja ciagnac wlasnie takie bole jak na miesiaczke do tego czasem tak mnie jeszcze sieknie tam na dole jakby ktos rozrywac chcial ;/ Ale za chwile przechodzi wiec sie nie nakrecam jeszcze...Ale obserwuje ze pojawia sie to coraz czeasciej...Ze 4 dni temu to moze bylo tego w sumie z 5 razy w ciagu dnia, a wczoraj to tak co pol godziny...;/ Chyba czas sie pomalu nastaiwac :)
Ale Emma please po swietach!!!!! :))))))

Do góry