reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka - osz kurcze, że też bóle jakieś u Adrianka się pojawiły. Oby to była tylko jakaś jednorazowa reakcja na coś a nie długotrwałe bóle ;/

Vinga - poszłaś spać mam nadzieję i wszystko okej. Faktycznie chyba lepiej jeszcze nie teraz. Kciukam za Twój niespinający się brzuch!

Nie wiem kurcze czy iść na tego technika rachunkowości dziś ;| A pójdę chyba, najwyżej wrócę z zajęć wcześniej.

Miłego dnia Wam!

reklama
Dzien dobry mamusie :)

ojej dzis sie nawet wyspałam :) mała brykala cała noc i mam teraz w brzuchu jakiś kocioł :) wszystko mi sie tam przelewa :)

fifka współczuje kolek oby były takie chwilowe problemy z brzuszkiem !! Ja niestety wiem co to znaczy Julia miała równe pól roku dzien w dzien kilka razy po kilka godzin na rzęsach przy niej chodziłam :( kilka razy na pogotowiu ladowałysmy bo traciła przytomność z bólu lub nie wyspania :( u nas pomagały tylko kąpiele polowanie brzuszka ciepła woda i tak mogła by cały dzien leżeć a tylko wyjmowalam ja z wody i od nowa to samo !!
Ze specyfików działała tylko woda koprowa gripe Wather ale to dla maluszka co skończy miesiąc a tak to esputicon lub espumisan żadne inne a miałam ich chyba pól apteki nic nie pomagały .

Vinga jak u Ciebie ?????

Kaczuszka ja różnych rzeczy próbowałam przy Konradzie z takim sobie skutkiem...zresztą nie wiem czy mu coś można bo on tak naprawdę powinien się urodzić dopiero za pare dni...

Bandyta to ewidentne kolki...mały próbuję się powietrza z brzuszka pozbyć... tylko nie wiem czy to moja wina - przez jedzenie - czy po prostu źle go odbijam po jedzeniu a on za dużo powietrza łyka,.,,

Magsus ja dzisiaj kupie sobie herbatkę z koperku i będę piła, jemu chyba nie bardzo można na razie ale ja w mleku będę mu przekazywać.

Vinga daj znać czy wszytko okej!

Dobra dzieciarnia wstała... jeden i drugi chce jeść mąż się dopiero dobudza - wrócił o 1 w nocy...

Dzisiaj zostawimy dzieci dla dziadków i pojedziemy na większe zakupy świąteczne - przy okazji kupie sobie farbę do włosów, prezenty i coś do jedzenia co w końcu mogę....

Dzie doberek

Fifka współczuje kolek. Oj wiem co to bo u moje córki zaczęły sie jak bylismy w szpitalu i o zgrozo całe noce nosiłam tylko ja bo męza nie wpuścili a oddział. o ale szpital ie trwa wiecznie . Ty masz gorzej bo jak malec w dzień zaśnie to Ty i tak nie pośpisz bo drugi potrzebuje uwagi.
U nas pomagał też espumisan w kropelkach ( to co dziewczyny napisały to sabsimplex to samo tylko wiecej w tym substacji aktywnej) . Z Kigą pomagało tez kąpanie jej albo włączanie suszarki do włosów.
Ale najbardziej pomagalo masowanie brzuszka nóżkami malca. Tylko nie wytłumaczę jak bo musi to pokazać np jakis terapeuta pracujący metodą NDT- bobath. Źle zrobiony moze przynieść szkodę zamiast pomóc. Po takim masażu bąki leciały z minutę nawet ;)

Vinguś jak tam?? Daj znać

Mąz o 7 pojechał na Kraków a ja zamierzam ogarnąc ( tak ogarnąć a nie posprzątać ) dom. Prania czeka kosz, do pościągania 2 suszarki, do prasowania dla malca rzeczy ;) a do świąt 10 dni tylko a ja nie mam nic gotowe :(
W nocy śniło mi sie ze rodzę ;)

Fifka kropelki nazywają się lefax. Mój malch praktycznie nie miał kolek, ale kupiliśmy, bo znajomy jechał do Niemiec. pamiętam że buteleczka nasza potem była przekazana do koleżanki i jej malucha to uratowało

Anisen to tak jak u mnie tez miałam sen ze rodzę i mojej mamie tez dzis sie śniło ze przyszła do nas na górę a tu Julia śpi sama nikogo nie ma nie mogła sie do nas dodzwonić az w końcu Robert zadzwonił zeby poszła do Julii bo ja urodziłam właśnie !!!dzis zaczynam 37 tydz :) !!!!

Chcialam troszkę ogarnąć bo R pojechał rano na widzenie do brata i kurza stopa nie moge kroka dać bo mała tak mnie uderza główka w krok ze az mi sie nogi ugninaja i sory za szczegóły ale odrazu muszę biec do toalety kupę zrobic

Witam, sobotnio:-)
Jej wczoraj tak się nasmiałam ze znajomymi że dziś boli mnie brzuch(wszystkie mięśnie)Ale bylo tak śmiesznie że przed porodem musze to powtórzyć to szybciej urodzę:-D

Vinga jak sytuacja????

dziewczyny u mnie lepiej, wczoraj poszłam za radą mojej położnej i wzięłam długi ciepły prysznic. i pomógł na szczęście. na noc jeszcze nospę i noc bezskurczowa już była ufff. powiedzcie mi, skurczowe kobitki, czy ja mam brać teraz tą nospę jak witaminki ciągle czy tylko jak skurczy dostaję? bo przecież żadnych zaleceń nie dostałam od gina, tak jakby nic się nie działo..

niedawno pisałam o teściu który nie potrafi pukać, to teraz mam nowe wieści... mąż ma na 6 do pracy, a teść włazi do nas bez pukania, wchodzi do sypialni i ni stąd ni zowąd drze się "Paweł" noż kur... myślałam, że mi serce wyskoczy tak się przestraszyłam. ludzie co to za kultura?! ja rozumiem że mąż zaspał a ten go przyszedł budzić ale po pierwsze nasze mieszkanie to nie obora! że bez pukania się wchodzi (uwierzcie mi, że tylko by zapukał do drzwi a ja bym się obudziła), a po drugie to śpią tam jeszcze dwie osoby oprócz P!!! w tym jedna która nie powinna się denerwować! nie można delikatniej tego zrobić??? a żeby tego było mało, to przed chwilą byłam z Natanielem w łazience, poranna toaleta i te sprawy. Dacie wiarę że teściowa wlazła mi do łazienki (a mamy dwie osobne) tylko po to, żeby zapytać czy chcę śniadanie? no do łazienki! a ja akurat się podmywałam. ale tej to akurat się już dostało. no ja już siły nie mam na tych ludzi, chryste kto ich kultury uczył?! oni chyba poród przed świętami chcą mi zapewnić, co bym się za dużo nie męczyła :no:

zaraz piszę co u Dony bo sms dostałam

reklama
Hej.

Vinga mam nadzieje ze jeszce spisz??

Fifka ja uzywalam wlasnie grape wather, nie wiem czy mozna to kupic w uk, albo infacol na kolki... suszarka tez pomaga na troszke, cieple oklady na brzuszek i masaze. Ja mialam tak jak Ty, tyle ze Viki darl sie non stop i ja juz sama nie wiedzialam co mu jest... a tez mialam malego Alexa i sama w domu bylam jak Ty... i te gotowanie, sprzatnie...pozniej sie to na mnie odbilo depresja... wiec kochana postaraj sie zwracac tez na siebie uwage, wychodzcie na spacerki, zeby Ciebie to swinstwo co mnie nie spotkalo. Bo wiem ze my jak musimy to robimy wszystko a nawet nadto nie mrugajac okiem, a potem organizm przemeczony...

Ja dzis znowu skurcze, w nocy ledwo wstaje siku...za kazdym razem jak wstaje mam wrazenie ze zaraz mi wody wyplyna ehh..

Dobra ide grac w gre z chlopcami.

Milego dnia.

Do góry