reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Hej dziewczynki wybaczcie mi moja mała aktywność ostatnimi czasy ale miałam trochę załatwiania i ogólnie kiepsko sie raczej czuje. Często boli mnie brzuch szczególnie w nocy dzisiaj to pól nocy nie spałan i do tego nas ranem rozwolnienie :/ nie wiem co to ma być i jeść mi sie nie chce wogole jak ptaszek prZez cały dzień :/

Dona : trzymaj sie w tym szpitalu !oby wszystko było dobrze !:(

Fifi: współczuje pierwszej kolki i ciesz sie ze Adrianek taki silny buziaki dla niego

Miejski : a moze na wigilię urodziny sama :) coś mam takie prEcucia ;)

Blue: wszystkie jesteśmy i będziemy tak naprawdę na podium i każda z nas medal powinna dostać :p

Kasia: nie pomyślałam o misiaczki wogole

Ci do Zzo to ja coś czuje ze będę wręcz o nie błagała ....

Pustiszi mnie przy porodzie z Konradem jak dostałam ZZO nic a nic nie czułam... dosłownie... lekko brzuch się tylko napinał ale bez bólu.

Bandyta Justynaj heh...złote sposoby na kolke sama chce znać....moja receota to dużo cierpliwości i miłości... nic nie koi jak ramiona mamy... poza tym masaż brzuszka - w przeciwną stronę do ruchów wskazówek zegara, ciepła kąpiel no i u nas najlepszym sposobem jest suszarka :-D Na brzuszek położyć pieluszkę tetrową i "suchyć" brzuszek ciepłym - nie gorącym żeby nie poparzyć! - strumieniem powietrza :-)

Dona trzymamy kciuki za ciebie :*

heh.... Adrian dalej jakiś niespokojny... na razie troszkę boje się nosić go w chuście.... dzisiaj go ważyliśmy i waży 2650g :-) jakieś ponad 40g dziennie tyję :-D więc bardzo dużo!

cze!
witam w piątek, 13-tego!

ja pierdzielę, jak te zatoki mnie nawalają!!!!!!!!! łączę się w bólu z innymi cierpiącymi na to ustrojstwo i polecam to:

Ayr Saline Nasal Rinse Kit - Soothing Sinus Wash

jedyne co mi pomaga...mimo, że normalnie nic płukanki nie dają

Zdzisio wczoraj pisał swe przemowienie o Polsce...przez godzine 2 zdania...zarąbiście,a ma to na środę - powodzenia!

Fifka - jestem zachwycona Maluchem! rozwija się rewelacyjnie i tak szybko!!! spytaj Go proszę czy nie wyrobi się, zęby Kajtkowi ten plakat zrobić???:)

Salli - dziś dla odmiany Ty śniłaś się mi! napisałaś nam na forum, ze dostaliście nowe mieszkanie i się przeprowadzacie i że jestes zachwycona! a że ja akurat w okolicy byłam to poszłam sobie w odwiedziny. Nikogo jednak nie było, tylko 2 wielkie koty i ludzie mieszakjący w drugiej części - bo to taki a la bliźniak był. Bardzo mili, ale na boku obgadywali jak nie wiem. Więc jesli nadarzy się okazja podobna - nie korzystajcie!!!

tu nie można jeść ani pić, właśnie ze względu na cc, bo nie wiedzą czy bedzie potrzebna i w razie co.....

Kaczuszka - jakąś zła ilość podali może???? dziwne aż to...u mnie w drugą stronę - za dużo podali i już tunel widziałam...
'
Justynaj - zdrówka dla Małej!

Dona - trzymamy kciuki za Ciebie, raportuj nam wszystko!

Ostatnia edycja:
Hej.
Fifka wspolczuje kolki..mam nadzieje ze wiecej nie bedzie. I super ze Adrianek rosnie ladnie.

Co do znieczulenia to ja przy alexie dostalam morfine chyba a zoo nie chcialam bo boje sie strasznie .. uzywalam tez gaz twki jakby rozweselajacy..a przy Vikim chcialam zoo ale juz nie zdazyli bo jak przyszla to ja juz parlam. Wiec tylko gaz.

Co do misi to ja nie polecam bo to siedlisko kurzu..a jak juz ktos ka to prac przynajmniej raz na miesiac..

Wczoraj was doczytalam ale wieczorem juz mi sie oczy kleily..ale co sie dziwic skoro od 3 nie spalam... no I dzis spalam do 6.30 od 21 wiec sie wyspalam chociaz.

Bylismy na koncercie u alexa I stwierdzam ze po pierwsze siedzenie w pierwszym zedzie zaraz na przeciwko mojego syna sie nie sprawdza..nastepnym razem siadsiemy troszke dalej. Drugie tlumy jednak go pesza I spiewal ale juz nie pokazywal...dopiero w ostatniej piosence cos pokazywql. Widzialam ze sie zawstydzil...tak czy siak postep jest bo kiedys nawet nie stal ..o spiewaniu nie bylo mowy.

Ide obiad szykowqc bo to juz 11 jest...jejku jak ten czas leci.

Milego dnia

Fifka współczuję tej kolki, ale zarazem gratuluję, że Adrianek tak pięknie rośnie i tak super sobie daje radę:tak:!

Dona trzymaj się, będzie dobrze, jesteśmy z Tobą!

hejo
Najpierw zacznę od mojego snu:-D
A więc...śniło mi się że Bandytka urodziła:-D
Po drugie..chyba zaraziłam się od Was i boli mnie gardło:eek:
A po 3 dużo szczęścia tego 13 piątkowego;-)

Złoty środek na kolki moge podpowiedzieć bo przerabiałam że aż para szła...
Na pewno ciepła pieluszka(uważać żeby nie oparzyć dziecka)
Moja ciotka która miała 7dzieci jak wpadła w naszą najgorszą kolkę to pokazała sposób że:szok: szczena mi opadła bo zadziałało jak nic tego dnia...
Na gorącą pieluszkę polała wódkę...i położyła to na brzuszek(wtedy mieli 1,5mies) słuchajcie dzieci zasnęły w moment,a tego dnia nie zapomnę bo to był ich chrzest i tak dały do wiwatu że...
Kolejny przeze mnie odkryty to taki lek BioGaja,fakt drogi bo 3lata temu za 5ml zapłaciłam ok.50zł, ale WARTO!!!!!!naprawdę pomagał!
Do tego noszenie dzidzi w pozycji brzuszek na dole
I kąpiel można zrobić:tak: no i niestety uważać na mleko mm(bo może być też od nie trafionego mleka), a mamy cycowe na potrawy:eek:

KAha prać! bo pluszaki to skupisko wszystkich "dobroci":tak:

witam
ja dziś w rozsypce małej, cała noc skurczy za mną, już myślałam, że się zaczęło... najgorsze jest to, że nie mam pojęcia czy nospę mogę brać, czy nie pogorszy ona sprawy i nie przyspieszy porodu. nie mam pojęcia jak się zachować ehhh

Kaha ja uprałam miśki, wstawiłam je na szybkie pranie. i nowe i stare wyprałam
Fifka współczuję problemów brzuszkowych, my też przez pewien czas mieliśmy problem z gazami, pomógł infacol ale Adrianek jeszcze za mały jest żeby go wziąć

a powiedzcie mi jak to jest ze znieczuleniem gdy się ma skrzywienie kręgosłupa??? czy ma to jakieś znaczenie?

idę małego położyć spać i sama też się położę bo znów czuję, że skurcze nachodzą :(

ahhh Dona trzymaj się tam kochana!!!

Milusia - bardzo ciekawe z tą wodka :)

Fifka - maleństwo :( dobrze ze przeszło musiało go strasznie wymęczyć :( ale dzielny chłopczyk i rosnie w sile i nie raz sobie z kolka poradzi :)
P.s. Dostaniemy kiedys fotaska ?? :))

Ja bez zadnego oporu chce zzo nic sie nie dygam jestem zarabiscie osoba depresyjna wiec ja nie chce traumy !!

Wypilam kawe niedosc ze wstaje i mi niedobrze caly dzien to sie doprawilam uuuuuh ....
A dzisiaj moj ma jakas impre w pracy i on mowi ze jedzie sie upic Ale to nic nowego weekend jak weekend tylko tym razem sama bede :)

reklama
pierwszy miesiąc malce nie potrzebowali żadnych zabawek i nawet nie wsadzałam nic do łóżeczka, potem miśki i pluszaki potraktowałam parownicą ( mam solara parowego do czyszczenia ) a to co było gryzione było prane lub czyszczone :)
Pluszaki które nie mozna wyprać za często mozna wsadzić do worka foliowego i na noc do zamrażalnika :)) Polecane przez mojego kolegę który ma dzieci z alergią na roztocza.

Dona trzymaj sie

Piątek 13 daje mi znać ;) poszlam kupić rybę i ... zapomniałam pieniedzy ;) wiec zamiast ryby będą skrzydełka bo już drugi raz nie pójdę ;)

Do góry