reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Milusia ja wypilam litr wody hehe tak mnie suszylo :) dostałam opiepsz od położnej ale było po ptakach :)

fifi to super ze Adrianek tak doskonale sobie radzi :) szkoda tylko ze masz taki rygor z jedzeniem bo kurde z czegoś trzeba produkować to mleko !!!! Nie dowiary juz dwa tyg ale zleciało :) !!!!

Ja tez od jakiegoś czasu mam mdłości :( najpierw samo rozwolnienie a teraz mnie mdli szczególnie rano ale w dzien tez mnie bierze do tego ta cholera zgaga nie miałam wcale a teraz męczy mnie cały dzien w nocy mi sie cofa wszystko !!!!
Naszlo mnie dzis na pulpety na raty robiłam bo mała tak mnie główka w krocze wali ze az przykucnac nieraz muszę bo tak mnie boli i kiedy wszystko gotowe mnie sie jeść odechcialo :(

reklama
nie każa dużo pic na raz ze względu gdyby trzeba było niespodziewanie cc robić. ale mi sama połozna buteleczke z wodą podawała jak leżałam pod ktg w czasie porodu ;) I pytała czy mam cos slodkiego zeby mi sił nie brakło bo wydawalo sie ze sie zanosi na długi poród ;)

My zjedlismy jedzenie z knajpy, na dowóz ;) całkiem niezłe ;)

Vinga Milusia Nisiao jesli chodzi o termin to jesli liczyc u wszystkich od OM to bylaby katastrofa ... bo np u mnie cykle nie sa typowo 28 dni czy nawet te 31, tylko ja mam cykle ttrwajace 45-55dni (nieregularne ale ja wiem kiedy mam owu bo mierzylam tempke)... a wtedy od OM wychodzilaby mi ze mam ciaze starsza o prawie trzy tygodnie... czyli niby skonczony 37 tydzien ale jednak dopiero 34 i co wtedy ? dlatego wdlg lekarzy najbardziej miarodajny termin to termin z pierwszego USG czyli z tego co sie wykonuje pomiar przyziernosci miedzy 11 a 14 tygodniem ciazy ... wtedy dziec rosnie w miare rownomiernie a nie tak jak teraz przeroznie w zaleznosci od dziecka ... u mnie to sie wlasnie zgadza ... a serio jakbym nie mierzyla tempki i nie wiedziala kiedy mam owu, to od mojej miesiaczki mialabym trzy tygodnie roznicy w dzidziulku czyli teraz konczylabym 37 tydzien ... ale wiem ze jest dopiero 34
to masz tak samo jak ja moje cykle tez rozne były od 40 dni do 60 nawet wiec mam termin liczony na podstawie usg i zawsze się zgadza ;)

Milusia, nam na szkole rodzenia powiedzieli, że w większości szpitali w Wawie nie pozwalają nic pić niby żeby w razie czego można było cc zrobić. Nie podoba mi się to, jak mam przy takim wysiłku nie wypić nawet kropelki wody?!

szykuję się do wizyty, mam na 17, kurde ale masakra z tym goleniem się na dole... strasznie się zmęczyłam... nawet mężastego nie poproszę o pomoc bo w pracy
Malinka, Milusia, oczywiście, że można pić, tyle, że wodę, a nie jakieś "wynalazki" ;)
Nawet na swoich stronach piszą, żeby mieć ze sobą wodę, jakieś landryny i np.czekoladę na po :)
Pić i jeść nie wolno na 6h przed zgłoszeniem się do cc, ale to chyba ze względu na to, że po podaniu narkozy mogą wystąpić silne wymioty... Swoją drogą, nie wiem, jak tyle wytrzymam bez picia, jak mnie ciągle "suszy"...

cleopatra1 Spodziewamy się synusia. Nie możemy się już doczekać aczkolwiek mną to targają skrajne emocje...tzn ogromna radość i chęć zobaczenia i przytulenia Go już i jednocześnie ogromny strach. Zrobiłam się do tego mazgaj...wzrusza mnie prawie wszystko teraz ostatnio. Usłyszałam tydzień temu Last Christmas i się rozpłakałam

Mam złożone łóżeczko dla Oliwki :D Ropuszek dziś złożyl, zrobił przemeblowanie w sypialni i wszystko już czeka na malutką :) Ależ jestem szczęśliwa :)

A teraz uciekam na kawę do mojej przyjaciółki ze studiów :) Miłego wieczoru dziewczynki.

No i witam niewitane styczniówki :) Trzymam kciuki za Was i wasze maluszki :) Oby do stycznia kochane, oby do stycznia :)

Cleopatra porod bedzie wywolywany, dlatego, ze przy cholestazie jest to wskazane w 37 tc -38, im wieksze dziecko, tym bardziej uciska na watrobe, ktora wydziela wiecej kwasow zolciowych co za tym idzie bardziej niebepieczne dla dziecka, gdyz moze spowodowac niedotlenie a nawet obumarcie.Dlatego ciaza jest zakonczona wczesniej.
Bede miala 3 indukcje, czyli kroplowki z oksytocyny, jezeli nie urodze to cc.
Wedlug moich wywiadow tu przeprowadzonych ;-)roznica jest taka.
Po cc dziewczyny czuja sie dobrze dopiero na 3 dobe, pierwsza jest ciezka bo na mocnych lekach przeciwbolowych i z dnia na dzien coraz lepiej, czuja sie oslabione cala ta ingerencja w brzuchu, pomimo , ze rana na brzuchu jest nieduza to macica jest szyta wzdluz calego brzucha pionowa. z karmieniem nie ma problemu.
A porod sn, no boli ale szybko dziewczyny wstaja juz po kilku godzinach czuja sie dobrze, a po dobie chca wracac do domu. Tutaj w szpitalu puszczaja na 3 dobe.

No z tą woda do picia przy porodzie też słyszalam ,że mozna i czekoladę.Ja to wypijam przynajmniej 3 litry,chce mi sie pić a co jakbym przy porodzie nie mogła nic.\
nawet slyszałam,że mozna pomadke do ust sobie wziąć,bo usta wysychają.

Salli no wreszcie spadek energii minął,to przyjemnej kawusi i super że macie już mebelki,radocha jest prawda?:D:tak:
fifka
super że malutki robi postepy i przybiera ładnie,to prawda że to mija już dwa tygodnie.
Oj zobaczysz niebawem będą następne rozpakowane,zeby tylko bliżej temrinów :)
Sylka
to Ty ta choleostAze JEDNAK MIAŁAŚ???jAKIE WYNIKI tOBIE WYSZŁY??

reklama
dobra to mnie nastraszałyście że już zdjęłam tą obrączkę heh ;) może faktycznie lepiej zawczasu żeby potem kłopotów nie mieć

Milusia szczerze to nie wiem jak jest z tą wodą... ja nie miałam potrzeby pić, wręcz odwrotnie, gdybym się napiła to na pewno bym zwymiotowała więc nawet nie pytałam czy mogę...

Fifka a na jakiej podstawie te nowe zakazy? coś się małemu dzieje? jak się nie dzieje to bez przesady! nie słuchaj jej w ogóle bo w końcu mleko stracisz bo nic jeść nie będziesz

Do góry