reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Hejka

Mila- oj dalam czadu chyba za duzo wczoraj z tym wywolywaniem I dzis tak mnie rwie na dole ze szok ;/ ale to dobrze- moze cos sie zacznie w koncu ;-)

Indziorka- Ty to sie masz jak nie miednica to przeziebienie a teraz jeszcze wszystko na raz ;/ kuruj sie I wygrzewaj ! Chociaz wiesz moze trafisz na porodwke kichniesz I urodzisz ;D

A ja juz na kanapie pod kocykiem z herbatka ;-) obudzilam sie po 7 na kolejne siusiu I juz nie moglam usnac ;/

Milej niedzieli babeczki ;-)

reklama
Hej dziewczyny trochę mi sie usnelo...

Madzia boje sie w koncu terminu na darmo nie wyznaczają... Są plusy minusy ale jak ona da mi na piątek to urodze dopiero w przyszły czyli jeszcze jakiś tydzień...
I tak kieruje szybko tu zazwyczaj czekają do skończenia 42 tygodni...
Ach dziewczyny mówię wam jak sie budze rano i widzę siebie w łóżku to mi sie płakać chce... Co z tego że ciągnie boli pobolewa to jest tylko chwilowe. Nie wiem czemu to moje dziecko jest takie upierdliwe łożysko też już w 38 tygodniu było dojrzałe. A słowa im dłużej tym lepiej lo bujda lepiej urodzić ciut przed terminem niż grubo po...

Fikat to teraz jesteśmy dwie... Na prawdę nie życzę czekać nikomu tyle po terminie lepiej przed jesteś świadoma że może nastąpić ale nie do końca a po terminie to tylko myślisz czekasz i wariujesz...

Indziorka wiem co sie dzieje w weekendy w szpitalach przeżyłam to wszystko z oliwia więc albo poproszę od razu na środę może coś wyczaruja przez te 2 dni..

Idę na śniadanko miłego poranka przy kubku aromatycznej kawy ;-)

Hej dziewuszki :-D

Ja już po śniadanku. I dzisiaj święto Trzech Króli mamy.
Czarni ja trzymam kciuki żebyć do końca tygodnia nowego urodziła.
Bo żal mi Ciebie, że tak się denerwujesz i martwisz, a już bardzo chcesz mieć kruszynkę przy sobie.
Ja zmykam się szykować i na jakiś spacerek czas się wyrwać.
Miłej niedzieli kobitki. Pa.

Cześć dziewczyny
Jestem listopadową mamą i mam do sprzedania pampersy nr 2. pakowane po 108 szt Dwie paczki!! trochę za dużo kupilam a przechodzę już na nr 3. Może któraś by była zainteresowana??? w sklepie kosztują 52 zł ja sprzedam za 40zł
Może Czarni jesteś zainteresowana bo mieszkamy blisko siebie ??? Pozdrawiam Jak coś to proszę na priv.

Witam

Nocka u nas poprostu wspaniala, Anders moj jakby na zlosc robil, juz niewiem co mam z nim robic. Dziecko prawie 4 letnie i beczy w nocy jak niemowlak, jeszcze moj maz w najlepsze sobie spi a ja sie turlam w ta i spowrotem z jednej sypialni do drugiej. Niewiem, moze malemu sie moj stres udziela.. martwie sie troche tym USG w poniedzialek, troche mnie przeraza perspektywa cesarki, wiem ze nie taki diabel straszny ale jak dla mnie po pierwszym porodzie ktory byl szybki i ze szpitala wyszlam po 12 godzinach fakt ze musialabym zostac kilka dni na oddziale jest ciezki do zaakceptowania. Plus to ze nie moglabym sobie tak odrazu smigac jak ostatnio.. ehh

NAtal ja dostalam rozstepow na piersiach w pierwszej ciazy i bylam przerazona ale nie ma po nich sladu. Za to jeden mi sie taki smieszny zrobil pod pepkiem, mega swedzi.

Milusia bije od ciebie pozytywna energia, super. Mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie, skad ty wogole bierzesz tyle sily zeby sprzatac i gotowac? Podziel sie troszke ta energia :tak:

Indziorka, Kaja Zdrowka dziewczyny, u mnie tez gardlo troche pobolewa. :eek:

Czarni mam nadzieje ze sie sie jakos szybko rozkreci u ciebie, no i u ciebie Filkat

Muum to be u mnie na wywolanie zadzialalo chodzenie, dzien przed porodem bylismy z mezem na mega zwiedzaniu, nalazilismy sie jak nigdy i na nastepny dzien u mnie sie zaczelo, 4 dni przed terminem urodzilam Andersa, takze warto sprobowac. Teraz tez bym chodzila wiecej gdyby nie moja miednica i fakt ze nie wiemy do konca w jakiej pozycji jest Ania, a porodu z dzieckiem w pozycji posladkowej to ja sie nie podejmuje.

Wiecej grzechow nie pamietam :-p

Mum to be Weź mnie nie strasz z tym kichaniem :D Nie no tak poważnie, to masakra jest, nie wysypiam się wcale to zła jestem, płaczliwa, jeszcze w głowie jakieś schizy non stop, młoda leniwa znowu... Szczerze, to chyba lepiej by było jakbym w szpitalu leżała, bo przynajmniej bym pod opieką była non stop i wiele z głowy by mi odpadło :/ nie lubię szpitali, ale dałabym radę ;) niby skakanie na piłce pomaga, więc próbuj dalej :p

Czarni Ogólnie lekarze czasem zlewkę mają co do wywoływania porodów, ale co zrobisz:cool:

Emilka A jak Ty młodą czujesz? bo ja już sama nie wiem- poważnie... a jak zacznę się w jej czkawkę wczuwać czy coś to raz mi wychodzi tak, a za chwilę inaczej :/ Ech... jeszcze to choróbsko :/ A Młodemu na pewno udziela się Twoje zdenerwowanie... Nie powiem wrzuć na luz, bo teraz to nie wiem czy któraś bez stresu potrafi funkcjonować :D

I ja sie witam ;)
I nastal ten oczekiwany moment 37 tydz ;-) Czyli dzidzia juz donoszona strasznie sie ciesze i mi ulzylo ;) Od wczoraj strasznie plecy mnie bola;/ Chcialabym wytrzymac jak najdluzej sie da zobaczymy bo wczoraj i skurcze mialam ale zostal bol plecow. Mala czuje ale nie jakos mocno od kilku dni okupuje okolice mego pepka az w tym miejscu nie mam czucia i bol do tego ;/ Ale co tam nie marudze :-)

czarni ale tam dobrze w twoim brzuszku ale zdaje se sprawe ze teraz czekanie jest najgorsze i z pewnoscia meczace ale Ty silna babka jestes ;-)

Magda Marta zostaly juz Wam tylko dwa dni ale fajnie macie ;)

Kaja Indziorka Zdrowka dla Was kobitka nie dajcie sie tej wstretnej grypie ;) Indziorka ja tez ciagle czuje jak mala wypina kolo zoladka ale mysle ze to pupcia bo jednak jak sie rozciagnie to i glowke na dole czuje.

muuuum no to poszalalas kobitko zobaczymy efekty ;)

Emilia moze jakies koszmary mu sie snia? No wlasnie sa plusy i minusy cc ale ja Trzymam kciuki bys jednak mogla urodzic silami natury ja zas jestem przerazona ta perpektywa ale wierze ze szybciej dojde do siebie .

fikat trzymam kciuki by dzidzia juz z brzuszka wyjsc chciala :-)

milusia Ale fajnie ze napisalas i u Was wszystko jak w najlepszym pozadku i ze tak szybko doszlas do siebie no i widze ze synus taki spokojny złoty chlopczyk ;)

Czarni dlatego ja mam właśnie położną bo nie zamierzam czekać az mnie łaskawie w szpitalu obsłuża pfff, licze pczywiscie ze urodze jakosna dniach, ale w razie co czekac tylko do 17-go i umawiam sie na wywołanie z położną jak za pierwszym razem ;-)

Witam się z Wami!:)

Na wstę pi powiem, że się wkurzyłam i to niemielosiernie:( Miałam gotowy cały elaborat, oczywiście nie przeszło, więc otworzyłam nowe okno bb, ładnie się zalogowałam, chciałam już te moje wypociny kopiować i zonk. Coś źle wcisnęłam i mi qrwa wszystko skasowało:wściekła/y:

Magda_z_UK - pyatałaś się, czemu chcę aby Mały wyszedł z brzuszka prędzej, skoro Mu tam dobrze. Odpowiadam:) Teraz waży ok 3400, ja mam pęd do lodówki i nie wiem, czym to się może skończyć:)

Dorotqa - też się zaopatrzyłam w te małe kosmetyki z Rossmanna. Bardzo dobre rozwiązanie. Chce jeszcze kupić mały spryskiwacz do kwiatów i tam rozpuścić tantum rosa, żeby miejsca intymne spryskiwać i jak najmniej dotykać.

Natal84 - też mam rozstępy na piersiach i mnie to przeraża, bo cycusie to zawsze była moja duma:p Nie za duże, nie za małe, lecz w sam raz:) A brzuch nieforemny (sprzed ciąży),a tam póki co ani jednego rozstępu. zrozum tu matkę naturę:)

Mum - też mam nadzieję, że w drugiej ciąży będę spokojniejsza i będę mniej panikować:) Nauczona doswiadczeniem:p

Indziorka - zdrówka Kochana:)

reklama
Indziorka mala sie ulozyla pod zebrami wiec jak macam brzuch to mam taka regularna kulke ( co moze byc tez pupcia, choc mowia ze pupcia nie ma tak regularnego krztaltu i jest mieksza), czuje mega kopniaki w dole brzucha, gdzie wczesniej byly na gorze, jak ma czkawke to bardziej czuje ja na gorze brzucha niz na dole. No i w 36 tc mala miala glowke juz w kanale i bylO ja czuc tam a teraz nie. Do tego czasem mi sie zdaje ze stopka mnie kopie po jajnikach bo jak mi zasadzi kopniaka to az sie skrecam. Plus jak polozna sprzwdzala tetno to bylo je slychac nad moim pepkiem co wskazuje na to ze mala jest glowka do gory.

GOsia ja w pierwszej ciazy tez bylam przerazona porodem sn, i nawet sie zastanawialam jak by tu moja polozna przekonac zeby mnie na cc skierowala, ale po tym jaki mialam pierwszy porod w zyciu bym nie chciala cc. A teraz byc moze to bedzie moja jedyna opcja, takze troszke mnie to stresuje.

Kuzwa moj maz jeszcze gnije w lozku, normalnie wziela bym go za fraki wywlokla jak bym sily miala! Bede wyciagac go zaraz bo chce isc na jakis spacer.

Do góry