Niestety dotyka mnie wszystko to samo co Was ale jednocześnie - głodna jestem co dwie godziny burczy w brzuchu jakbym nic nie jadła . Lody -TAAAK !!!!. Na sam zapach smażonego robi mi się niedobrze . Kupiłam kubełek ogórków małosolnych zajadam . Też nie chcę przytyć tyle co zwykle w ciąży - średnio 25 kg. jeszcze się trzymam - nie jem pieczywa , makaronów , ziemniaków , słodkie - bardzo mało . Ale to dopiero początek !!!! Jak tu wytrwać do stycznia ???? Kasza z kefirem ??? - to jest myśl !
reklama
mysiak
Fanka BB :)
MatkaEwa.. sama zastanawiam się jak wytrwac hiihihi ale co to dla nas, jak sie bedziemy wspierac to damy rade hiihih
wikcia2007
Aktywna w BB
Ogórki małosolne mniam mniamNarobiłaś mi smaku MatkaEwa hehe . Ja w pierwszej ciązy przytyłam 28kg strasznie pod koniec wyglądałam. Wiktoria urodziła sie 4280g i 58cm. Obecnie ważę 62kg zobaczymy do ilu w styczniu dobije Grunt aby maleństwo prawidłowo sie rozwijało. Trochę się boje łykam Duphostan i mam nadzieje że bedzie dobrze byle anty D było ujemne bo bedzie nieciekawie...
Ostatnia edycja:
Jestem po wizycie u położnej (mieszkam w hiszpanii i tutaj pierwsze wizyty tak się zaczynają).Blada kreseczka z poniedziałku dziś już jest ciemniejszą kreseczką czyli wszystko na dobrej drodze.Nie mam jeszcze założonej karty ani skierowania na badania, kazała mi przyjść za tydzień . Jutro mam dzwonić do kliniki aby umówić się na pierwsze usg, przewidywana data ok 11 czerwca.....chyba oszaleje tyle czasu.Ja tylko chcę zobaczyć czy jest tam gdzie powinno a nie znów w jajowodzie bo mam tylko jeden po pierwszej został usunięty laparoskopowo razem z ciążą. No nic zostaje czekać i połykać kwas foliowy.
madziamadzia
Witam się po pracy i po obiedzie :-)
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 24 kg i powiedziałam sobie, że w tej będę się bardziej pilnować I co.... już mam 1,5 kg na plusie Najwyżej później założymy klub odchudzających się mamusiek
Kaha bardzo mi przykro :-(
dzien dobry! Dzis w ramach samobojczego strzalu zjadlam wielki talerz nalesnikow z nutella Ja nigdy nie jem nalesnikow czy innych macznych rzeczy na slodko, nie przepadam. ALe rano obudzilam sie z przeswiadczeniem, ze jak ich nie zjem to umre... teraz moj brzuch wisi prawie do ziemi.
Powinno być widać. Ja byłam na USG dokładnie w 6tc 1d i już fasolkę było widać z bijącym serduszkiemMyślicie że jakbym na początku przyszłego tygodnia zrobiła prywatnie usg tj początek 6 tygodnia było by już coś widać? chociaż pęcherzyk? a może jednak zaczekać do 8?
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 24 kg i powiedziałam sobie, że w tej będę się bardziej pilnować I co.... już mam 1,5 kg na plusie Najwyżej później założymy klub odchudzających się mamusiek
Kaha bardzo mi przykro :-(
Cluue
serca mam dwa :)
goha1989 ja też byłąm na wizycie na początku 6 tygodnia i było widać fasolkę i bijące serduszko, więc myślę że śmiało możesz iść
U mnie narazie waga pokazuje 4 kg mniej ... przez te wymioty ktore mnie troche męczyły niedawno, ale dochodzę do siebie i myślę że teraz pójdzie już w górę, bo zaczynają się zachcianki
Już nie mogę się doczekać poniedziałku bo mam kolejną wizytę ... tak mi się czas dłuży że szok :-(
U mnie narazie waga pokazuje 4 kg mniej ... przez te wymioty ktore mnie troche męczyły niedawno, ale dochodzę do siebie i myślę że teraz pójdzie już w górę, bo zaczynają się zachcianki
Już nie mogę się doczekać poniedziałku bo mam kolejną wizytę ... tak mi się czas dłuży że szok :-(
reklama
mysiak
U mnie od @ też waga 4,5kg w dół...
chce mi sie dzisiaj spac... brzuch mni znow ćmi
gocha1986 w sumie u mnie w poprzedniej ciaży w 5 tyg było widac pecherzyk ciązowy dość spory więc myślę, ze spokojnie mozesz się umowic...
chce mi sie dzisiaj spac... brzuch mni znow ćmi
gocha1986 w sumie u mnie w poprzedniej ciaży w 5 tyg było widac pecherzyk ciązowy dość spory więc myślę, ze spokojnie mozesz się umowic...