reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

MatkaEwa ja zrezygnowałam z jedzenia kolacji, bo tyle w siebie wpycham do godziny 16-17, że później nie mam siły już wędrować do kuchni i myśleć, co bym zjadła. Totalnie na nic konkretnego nie mam ochoty, bo jestem głodna co 2 godziny i nie zdąży przyjść nawet jakiś smak, żadnego pomysłu, więc jem tak bez entuzjazmu, ale wciąż JEM :no: a wczoraj jeszcze było nudno,bo jakieś problemy z internetem na wieczór i poszłam szybciej spać ;-)

reklama
Titi to Ciebie mdlosci omijaja tak samo jak mnie, rano co prawda ledwo wcisne kromke ale odryutow nie mam.
MatkaEwa jestem na tzm samzm etapie co Ty i tez czekam z wizyta jeszcze pojde 1 czerwca - w dzien dziecka to bedzie moj 7 tydz 2 dzien czyli juz na 8 tydzien bedzie leciec :)

Co do ubrań ciążowych, ja miałam tylko spodnie, z powodu niskiego brzuszka, w nic się nie dopinałam od 15 tygodnia. Resztę kupowałam normalną.Koszulki po prostu dłuższe. :)

Ja miałam podobnie, długo mi brzucha nie było widać bo miałam taki bardziej rozlany ale szybko się nie mogłam w spodnie dopiąć. Chyba niedługo wyciągnę te ciuchy ciążowe i zobaczę co mam na lato. Ciekawe czy w 2 ciąży brzuch ma taki sam kształt?

Oj Kochane moje u mnie mdłości zaczęły się od 5 tygodnia i tak do dzisiaj dosłownie budzi mnie szał w głowie zawroty głowy noi tak puściutki żołądyszek że żółć dzisiaj mi w kość dała, co do wagi spadłam już 3kg. ale nie dopne sie w spodniach nie ma mowy... mi szwagierka uszykowała ciuszki ciążowe leginsy ogrodniczki a że mamą zimową będę to jeszcze sweterki mi uszykowała.... :)
dzisiaj jedziemy z mężęm do mojej rodzinki w końcu bo sie stęskniłam ;p

a na śniadanie biszkopty i herbata miętowa....

Witam w ten sloneczny poranek piątkowy :). dotka będę czekała w takim razie na relację z wizyty 1 czerwca - trzymam kciuki . titilaya chciałabym już wieczorem nic nie zjadać ale burczy w brzuszku - więc ratuje się gorącym mleczkiem albo cacao :). Dziś postanawiam poleniuchować piątkowo :) :) Miłego dnia wszystkim .

Witam:-)

Nie nadążam za Wami.. Jak do południa coś tam poczytam, to popołudniu nie mam kompletnie czasu..
Podobnie jak Gizmowa w pierwszej ciąży całe dnie mogłam spędzać na forum a teraz jestem do tyłu..;-)

U mnie waga na szczęscie nie drgneła.. Staram się jeść zdrowo i nie przytyć 22 kg jak w poprzedniej ciąży..:-D

Cześć mamuśki!
Nie bylo mnie troszkę bo dopadła mnie migrena i leżałam ze strasznym bólem głowy ale już doszłam do siebie! Do mnie dochodzi stres przez poniedziałkową wizytę i gina! Wiecie chciałabym usłyszeć serducho :) U nas się troszkę schłodziło ale to i dobrze bo te upały to troszkę przesada. Ja mdłosci i wymiotów nadal nie mam:-)tylko apetyt mi dopisuje na i ta głowa...

Dzien dobry kobietki :)

Piekna pogoda:)

Ja wczoraj na kolacje opchnęłam 2 jajka na twardo +pomidor+ogórek kiszony :)Waga narazie leci w dół, też mam nadzieje, ze za duzo nie przybiore...
Ja w swoje spodnie ciążowe bym sie nie zmieściła.. mam dupke o 2 rozmiary wieksza więc niema szans, jak juz u lekarza zobaczę, ze wszytsko jest ok, wtedy zacznę się rozglądać za czymś ciążowym :)

Cześc Dziewczyny :)

Przywitałam się już w poście poznajmy się zatem myślę, że mogę się również przyłączyc do codziennych dyskusji :)
Narazie jestem na L4 ze względu na odwodnienie związane z biegunką, którą mam od około 2 tygodni więc mam czas aby Was poczytac i trochę popisac :)

reklama
A jeśli chodzi o jedzenie i wagę ciążową to w pierwszej ciąży przytyłam 15kg po porodzie w sumie zrzuciłam 10kg ale jakoś w ciągu tych 4 lat przybyło mi jeszcze 4 :) zatem w drugą ciążę startowałam z wagą 59 kg obecnie schudłam już 2kg więc mam nadzieje, że za dużo nie przytyję bo w ciąży chociaż teraz początek to apetytu nie mam gorzej będzie od 4 miesiąca jak odchodzą mdłości a wraca apetyt :):)

Do góry