reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Niestety dotyka mnie wszystko to samo co Was ale jednocześnie :) - głodna jestem co dwie godziny burczy w brzuchu jakbym nic nie jadła . Lody -TAAAK !!!!. Na sam zapach smażonego robi mi się niedobrze . Kupiłam kubełek ogórków małosolnych :) :) zajadam :). Też nie chcę przytyć tyle co zwykle w ciąży - średnio 25 kg. jeszcze się trzymam - nie jem pieczywa , makaronów , ziemniaków , słodkie - bardzo mało . Ale to dopiero początek !!!! Jak tu wytrwać do stycznia ???? Kasza z kefirem ??? - to jest myśl ! :)

reklama
Ogórki małosolne mniam mniam:)Narobiłaś mi smaku MatkaEwa hehe . Ja w pierwszej ciązy przytyłam 28kg strasznie pod koniec wyglądałam. Wiktoria urodziła sie 4280g i 58cm. Obecnie ważę 62kg zobaczymy do ilu w styczniu dobije;) Grunt aby maleństwo prawidłowo sie rozwijało. Trochę się boje łykam Duphostan i mam nadzieje że bedzie dobrze byle anty D było ujemne bo bedzie nieciekawie...

Ostatnia edycja:
Kaha bardzo bardzo jest mi przykro.:-( Ale głowa do góry musisz być silna na kolejne starania , najważniejsze aby nie tracić nadzieji.

Jestem po wizycie u położnej (mieszkam w hiszpanii i tutaj pierwsze wizyty tak się zaczynają).Blada kreseczka z poniedziałku dziś już jest ciemniejszą kreseczką czyli wszystko na dobrej drodze.Nie mam jeszcze założonej karty ani skierowania na badania, kazała mi przyjść za tydzień :zawstydzona/y:. Jutro mam dzwonić do kliniki aby umówić się na pierwsze usg, przewidywana data ok 11 czerwca.....chyba oszaleje tyle czasu.Ja tylko chcę zobaczyć czy jest tam gdzie powinno a nie znów w jajowodzie bo mam tylko jeden po pierwszej został usunięty laparoskopowo razem z ciążą. No nic zostaje czekać i połykać kwas foliowy.

Myślicie że jakbym na początku przyszłego tygodnia zrobiła prywatnie usg tj początek 6 tygodnia było by już coś widać? chociaż pęcherzyk? a może jednak zaczekać do 8?

Witam się po pracy i po obiedzie :-)
dzien dobry! Dzis w ramach samobojczego strzalu zjadlam wielki talerz nalesnikow z nutella:( Ja nigdy nie jem nalesnikow czy innych macznych rzeczy na slodko, nie przepadam. ALe rano obudzilam sie z przeswiadczeniem, ze jak ich nie zjem to umre... teraz moj brzuch wisi prawie do ziemi.
:-D:-D:-D

Myślicie że jakbym na początku przyszłego tygodnia zrobiła prywatnie usg tj początek 6 tygodnia było by już coś widać? chociaż pęcherzyk? a może jednak zaczekać do 8?
Powinno być widać. Ja byłam na USG dokładnie w 6tc 1d i już fasolkę było widać z bijącym serduszkiem :tak:

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 24 kg i powiedziałam sobie, że w tej będę się bardziej pilnować I co.... już mam 1,5 kg na plusie :zawstydzona/y: Najwyżej później założymy klub odchudzających się mamusiek :-D:-D

Kaha bardzo mi przykro :-(

goha1989 ja też byłąm na wizycie na początku 6 tygodnia i było widać fasolkę i bijące serduszko, więc myślę że śmiało możesz iść :)

U mnie narazie waga pokazuje 4 kg mniej ... przez te wymioty ktore mnie troche męczyły niedawno, ale dochodzę do siebie i myślę że teraz pójdzie już w górę, bo zaczynają się zachcianki ;)

Już nie mogę się doczekać poniedziałku bo mam kolejną wizytę ... tak mi się czas dłuży że szok :-(

reklama
U mnie od @ też waga 4,5kg w dół...

chce mi sie dzisiaj spac... brzuch mni znow ćmi

gocha1986 w sumie u mnie w poprzedniej ciaży w 5 tyg było widac pecherzyk ciązowy dość spory więc myślę, ze spokojnie mozesz się umowic...

Do góry