reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Kaja u nas tylko pampki sie sprawdzily, zadne huggisy czy marketowe pieluchy nie trzymaly tak dobrze, niektore nawet podraznialy skore. Fajnie ze bratowej sie tak udalo z ciuszkami.. ja sie troche boje kupowac na ebayu czy gumtree bo boje sie ze to jakies smieci beda..

reklama
Hej :-D
Hanusia śpi, a ja dziś niestety bez drzemki, bo mają przywieźć węgiel.

Ada1989 pocieszę Cię, że mnie też to czeka i pewnie będzie na początku ciężko, bo Hanusia dużo pije na noc. Teraz od kilku dni jesteśmy na etapie "odsmoczkowywania" :-D. Właściwie wyszło przez przypadek, bo Hanusia stary smoczek przegryzła, wyrzuciła go do kosza, a tata miał przywieźć nowy. Tata oczywiście zapomniał, więc powiedzieliśmy, że pani wszystkie sprzedała i dopiero dostanie jutro. O dziwo pierwszy wieczór po kąpaniu powiedziała, że chce smoczka i zaczęła trochę płakać. Jak jej przypomniałam, że kupimy jak pani w sklepie dostanie, to się uspokoiła. Za smoczka dostała drugą pieluchę do spanie i cieszyła się jak nie wiem :-D:-D Teraz pyta o smoka coraz mniej. Problem by był jak maluch by się urodził, bo na pewno by mu zabierała dyducha :tak:. Także się cieszę, że tak wyszło :-D:-D

Caroline jak mam do spania taką poduszkę Poduszka, kojec do karmienia, spania MOTHERHOOD (2579746731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Teraz praktycznie jeszcze jej nie używałam, ale jak byłam w ciąży z Hanusią to od ok. 25 tc była zbawieniem. Po porodzie przydawała się do siedzenia szczególnie w pierwszym tygodniu (tak byłam poszyta, że na dupsko nie mogła siadać) i do karmienia.

Skorupka84, Niebieska powodzenia na wizytach :-D

mój szwagier miła kupić swojej żonie wodę morską do noska dla dziecka, a on przyjechał z wodą żywiec i powiedział że w sklepie nie mieli morskiej tylko żywca
:-D:-D:-D

Emilia kupując przez gumtree niczym nie ryzykujesz, bo umawiasz się na obejrzenie danej rzeczy i ewentualny odbiór. Nie robisz żadnych przedpłat itp. Więc jeśli na żywo coś Ci się nie spodoba, to nie musisz kupować. Moja koleżanka w ten sposób upolowała wózek i kilka innych rzeczy dla dziecka. Ja też nie kupiłabym używki bez wcześniejszego "zbadania" :tak:

Cześć dziewczyny :)

Ciekawa jestem waszych wizyt. I trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze. Pochwalcie się co pod serduchami nosicie, jakiej płci są
wasze pociechy :)

Ja już po i powiem wam, że jak już wiem, że to synuś to te dni szybciej mi lecą podczas ciąży.
Teraz czeka mnie tzw. glukoza ... wypicie tego roztworu .... bleee :(
Mam nadzieję, że przetrwam. Oraz muszę zrobić badanie: posiew moczu.

madziamadzia i chyba tym sposobem córcia zapomni o smoczku na zawsze :) A ty kiedy poznasz płeć swojej pociechy? Co do poduszki, której załączyłaś link u mnie w pracy wszystkie dziewczyny się również nią zachwycają i polecają, abym kupiła.

Kaja28 u nas w Polce dzisiaj słonecznie; 23 stopnie w cieniu :)
Pogoda cudna. Na gumtree są dobre ciuszki i extra gatunkowo.

EmiliaM co do pampersów. To jaki czas używałaś jedynki przy synku?
Przez pierwszy miesiąc i potem przeszłaś na dwójki?
Czy jak? Bo chcę kupić w promocyjnych cenach jak są okazje.
I chcę wiedzieć ile opakować jedynek mniej więcej zużyję:)

Idę robić obiadek.
Do później. Pa :)

Biłkabdg glukoza nie jest taka zła, chociaż sama nie słodzę kawy, herbaty. Weź ze sobą cytrynę, to Ci wcisną ją do glukozy.
Poduszka rzeczywiście jest rewelacyjna :tak:. Pokrowiec jest zdejmowany, więc można bez problemu go wyprać i chyba można dokupić tez na zmianę.
A ze smoczkiem myślałam, że będzie płacz i histeria, ale nie było źle. Hanusia zrozumiała, że pani w sklepie nie miała :-D

Z pampersami napisze Ci jak było u nas: Hanusia urodziła się spora, bo ważyło 4150g i miała 59cm. Pampersów 1 mieliśmy 2 paczki, a potem już 2 - nie pamiętam jak długo. W ogóle, to w szpitalu dawali dla noworodków 3, czasem 4 :szok:, więc mąż przywiózł nam z domu 1.

No więc dziewczyny:

images

Dziękuję
Wam wszystkim za kciuki i nie ukrywam, że strasznie się cieszę.
Opis wizyty zamieszczę na odpowiednim wątku, jak już troszkę ochłonę.:-)

Cześć dziewczyny !

Magda_z_uk
Gratuluję Synka !!!!
Patiinka witaj i gratuluję Synka:-)
My w zeszłym roku zmagaliśmy się z remontem kupionego mieszkania, i na pewno, jeśli będziemy przyszłości zmieniać, to na coś nowego niewymagającego gruntownego remontu! O na pewno nigdy więcej ;)
Marzenixx ja mam sny dość intensywne, ale raczej spowodowane oglądanymi filmami sf ;-)
I podobnie do Czarni straciłam zapał do seksu, w przeciwieństwie do męża.
Kropka87 też miałam sprzeczkę z mężem, ale a propo zwykłych codziennych zakupów, ja je robiłam, więc jemu wydawało się, że lodówka jest zawsze pełna, i nie trzeba wydawać pieniążków. A póki pracowałam to wydatki się rozkładały na dwoje, i nie odczuwał takiego ubytku w portfelu. Wystarczyło kilka razy zabrać go na zakupy i poprosić, żeby sam wybrał produkty na kolację, śniadanie i obiad. Na szczęście jest taki kochany, że nie lubi a może nie potrafi się kłócić, że przy konkretnych argumentach rozmowa zamienia się w śmiechy i chichy.
I tak też jest teraz, musiałam go zabrać do sklepów dziecięcych, żeby na własne oczy zobaczył, co ile kosztuje i zrozumiał, że jak teraz nie zaczniemy kupować to w grudniu będzie szok :szok:
Cieszę się, że wszystko ok. i mąż przeprosił ;)
Alicja32 gratulację kopniaczków! Ja dziś w nocy miałam takie tańce i biegi, że co chwila się budziłam, bo dzidzi coś chyba nie pasowało, już jest spokój, więc odpoczywam.

Wczoraj kupiłam kombinezonik, taki miś brązowy z uszkami, chyba któraś dziewczyna we wcześniejszych postach podawała link do podobnego ale z innego sklepu. Kupiłam w rozmiarze 62 mam nadzieję, że będzie ok. I jeszcze kocyk, taki zwykły niebieski, milusi w dotyku mmm.

Za raz się zabieram za obiadek, mąż niedługo z pracy wraca więc czas najwyższy. Mam kotleciki od mamy więc nie będę wymyślać :-D

reklama
Do góry