reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Kaja u nas tylko pampki sie sprawdzily, zadne huggisy czy marketowe pieluchy nie trzymaly tak dobrze, niektore nawet podraznialy skore. Fajnie ze bratowej sie tak udalo z ciuszkami.. ja sie troche boje kupowac na ebayu czy gumtree bo boje sie ze to jakies smieci beda..

reklama
Hej :-D
Hanusia śpi, a ja dziś niestety bez drzemki, bo mają przywieźć węgiel.

Ada1989 pocieszę Cię, że mnie też to czeka i pewnie będzie na początku ciężko, bo Hanusia dużo pije na noc. Teraz od kilku dni jesteśmy na etapie "odsmoczkowywania" :-D. Właściwie wyszło przez przypadek, bo Hanusia stary smoczek przegryzła, wyrzuciła go do kosza, a tata miał przywieźć nowy. Tata oczywiście zapomniał, więc powiedzieliśmy, że pani wszystkie sprzedała i dopiero dostanie jutro. O dziwo pierwszy wieczór po kąpaniu powiedziała, że chce smoczka i zaczęła trochę płakać. Jak jej przypomniałam, że kupimy jak pani w sklepie dostanie, to się uspokoiła. Za smoczka dostała drugą pieluchę do spanie i cieszyła się jak nie wiem :-D:-D Teraz pyta o smoka coraz mniej. Problem by był jak maluch by się urodził, bo na pewno by mu zabierała dyducha :tak:. Także się cieszę, że tak wyszło :-D:-D

Caroline jak mam do spania taką poduszkę Poduszka, kojec do karmienia, spania MOTHERHOOD (2579746731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Teraz praktycznie jeszcze jej nie używałam, ale jak byłam w ciąży z Hanusią to od ok. 25 tc była zbawieniem. Po porodzie przydawała się do siedzenia szczególnie w pierwszym tygodniu (tak byłam poszyta, że na dupsko nie mogła siadać) i do karmienia.

Skorupka84, Niebieska powodzenia na wizytach :-D

mój szwagier miła kupić swojej żonie wodę morską do noska dla dziecka, a on przyjechał z wodą żywiec i powiedział że w sklepie nie mieli morskiej tylko żywca
:-D:-D:-D

Emilia kupując przez gumtree niczym nie ryzykujesz, bo umawiasz się na obejrzenie danej rzeczy i ewentualny odbiór. Nie robisz żadnych przedpłat itp. Więc jeśli na żywo coś Ci się nie spodoba, to nie musisz kupować. Moja koleżanka w ten sposób upolowała wózek i kilka innych rzeczy dla dziecka. Ja też nie kupiłabym używki bez wcześniejszego "zbadania" :tak:

Cześć dziewczyny :)

Ciekawa jestem waszych wizyt. I trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze. Pochwalcie się co pod serduchami nosicie, jakiej płci są
wasze pociechy :)

Ja już po i powiem wam, że jak już wiem, że to synuś to te dni szybciej mi lecą podczas ciąży.
Teraz czeka mnie tzw. glukoza ... wypicie tego roztworu .... bleee :(
Mam nadzieję, że przetrwam. Oraz muszę zrobić badanie: posiew moczu.

madziamadzia i chyba tym sposobem córcia zapomni o smoczku na zawsze :) A ty kiedy poznasz płeć swojej pociechy? Co do poduszki, której załączyłaś link u mnie w pracy wszystkie dziewczyny się również nią zachwycają i polecają, abym kupiła.

Kaja28 u nas w Polce dzisiaj słonecznie; 23 stopnie w cieniu :)
Pogoda cudna. Na gumtree są dobre ciuszki i extra gatunkowo.

EmiliaM co do pampersów. To jaki czas używałaś jedynki przy synku?
Przez pierwszy miesiąc i potem przeszłaś na dwójki?
Czy jak? Bo chcę kupić w promocyjnych cenach jak są okazje.
I chcę wiedzieć ile opakować jedynek mniej więcej zużyję:)

Idę robić obiadek.
Do później. Pa :)

Biłkabdg glukoza nie jest taka zła, chociaż sama nie słodzę kawy, herbaty. Weź ze sobą cytrynę, to Ci wcisną ją do glukozy.
Poduszka rzeczywiście jest rewelacyjna :tak:. Pokrowiec jest zdejmowany, więc można bez problemu go wyprać i chyba można dokupić tez na zmianę.
A ze smoczkiem myślałam, że będzie płacz i histeria, ale nie było źle. Hanusia zrozumiała, że pani w sklepie nie miała :-D

Z pampersami napisze Ci jak było u nas: Hanusia urodziła się spora, bo ważyło 4150g i miała 59cm. Pampersów 1 mieliśmy 2 paczki, a potem już 2 - nie pamiętam jak długo. W ogóle, to w szpitalu dawali dla noworodków 3, czasem 4 :szok:, więc mąż przywiózł nam z domu 1.

No więc dziewczyny:

images

Dziękuję
Wam wszystkim za kciuki i nie ukrywam, że strasznie się cieszę.
Opis wizyty zamieszczę na odpowiednim wątku, jak już troszkę ochłonę.:-)

Cześć dziewczyny !

Magda_z_uk
Gratuluję Synka !!!!
Patiinka witaj i gratuluję Synka:-)
My w zeszłym roku zmagaliśmy się z remontem kupionego mieszkania, i na pewno, jeśli będziemy przyszłości zmieniać, to na coś nowego niewymagającego gruntownego remontu! O na pewno nigdy więcej ;)
Marzenixx ja mam sny dość intensywne, ale raczej spowodowane oglądanymi filmami sf ;-)
I podobnie do Czarni straciłam zapał do seksu, w przeciwieństwie do męża.
Kropka87 też miałam sprzeczkę z mężem, ale a propo zwykłych codziennych zakupów, ja je robiłam, więc jemu wydawało się, że lodówka jest zawsze pełna, i nie trzeba wydawać pieniążków. A póki pracowałam to wydatki się rozkładały na dwoje, i nie odczuwał takiego ubytku w portfelu. Wystarczyło kilka razy zabrać go na zakupy i poprosić, żeby sam wybrał produkty na kolację, śniadanie i obiad. Na szczęście jest taki kochany, że nie lubi a może nie potrafi się kłócić, że przy konkretnych argumentach rozmowa zamienia się w śmiechy i chichy.
I tak też jest teraz, musiałam go zabrać do sklepów dziecięcych, żeby na własne oczy zobaczył, co ile kosztuje i zrozumiał, że jak teraz nie zaczniemy kupować to w grudniu będzie szok :szok:
Cieszę się, że wszystko ok. i mąż przeprosił ;)
Alicja32 gratulację kopniaczków! Ja dziś w nocy miałam takie tańce i biegi, że co chwila się budziłam, bo dzidzi coś chyba nie pasowało, już jest spokój, więc odpoczywam.

Wczoraj kupiłam kombinezonik, taki miś brązowy z uszkami, chyba któraś dziewczyna we wcześniejszych postach podawała link do podobnego ale z innego sklepu. Kupiłam w rozmiarze 62 mam nadzieję, że będzie ok. I jeszcze kocyk, taki zwykły niebieski, milusi w dotyku mmm.

Za raz się zabieram za obiadek, mąż niedługo z pracy wraca więc czas najwyższy. Mam kotleciki od mamy więc nie będę wymyślać :-D

reklama
Do góry