reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam z rana :):)
Lanjaa ja też jak z mężusiem jadę to jakoś zawsze więcej się straci :-(
Alicja32 też zastanawiam się cały czas nad tym rogalem :) same dobre opinie słyszę :) a co do kopniaków to super uczucie czuć coraz bardziej maluszka :) każdego dnia coraz mocniej :)
Magda z uk rozbawiłaś mnie tymi gołąbkami :D faceci są niesamowici :-D 3mamy kciuki i jak tylko będziesz wiedziała to daj znać !
Kropka87 cieszę się że się samo wyprostowało :) jak przeprosił to już sukces :-D
Maonka miłego urlopu i wracaj do nas wypoczęta :biggrin2:
Dotka85 smacznego :) ja dzisiaj chlebek z białym serkiem i pomidorkiem :confused: coraz lepsze połączenia smaków mam :-D

Ale mam przynajmniej wygodę bo byłam swego czasu kilka miesięcy w delegacji i wtedy mój musiał sam gospodarować gotówką to już wie ile życie kosztuje:/ w tych czasach kilka rzeczy w koszyku i już stówka :-( a przy dzidzi same pieluchy to już jaki wydatek :p a do tego te kremiki, chusteczki i inne duperele.. ale powiem Wam że jest jeden plus bo jak dzidzi zaczniemy wprowadzać jedzonko to będzie wiosna/lato i może chociaż po części tych słoików uniknę bo ceny też są szokujące.. za zwykłe starte jabłuszko w słoiczku się cenią :p

Ja cały czas zastanawiam się nad wózkiem.. mój jest też za x-landerem bo twierdzi że jest masywny i fajnie się prowadzi - a ja znowu patrze na na funkcjonalność.. a funkcjonalny mam nadzieję jest :biggrin2: słyszałam też dobre opinie o tako :) quinny też jest bardzo chwalony ale mi osobiście potrzebne są duże pompowane koła :-p zastanawiam się nad maxi cosi ale jakoś więcej plusów jest na x-landera.. mam tylko nadzieję że przy drugim też da radę. Nie wiem co robić z kombinezonem.. czy taki mega gruby kupić czy lepiej taki misiowy a pod spód cieplej ubrać i wiadomo kocyki i osłona gondolki.. a czas tak szybko ucieka :/ kombinezonik chciałabym używany kupić w bdb stanie bo tak naprawdę ile ta dzidzia go ubierze razy :confused: a na odpowiednim wątku dot zakupów postaram się dzisiaj wkleić fotki z moich pierwszych zakupów dla siebie i dzidzi :)
Buziaki i miłego dnia :) to już ostatnie dni sierpnia więc korzystajmy :-D

reklama
witajcie!!
Ciekawe co u Magdy-z uk, ciekawa jestem wiec kobieto odzywaj sie szybko! :-)
Kochana Kropko!!! powiem ci tak: ze nie tylko twoj maz tak na to reaguje, ja tez z moim sie klucilam ile co itd. a jak mi rzucil ze dziecko potrzebuje chyba tak z 7 spioszkow to myslalam ze sie osikam ze smiechu! najwazniejsze to rozmawiac duuuzo i wspolnie o wszystkim , czasem nawet trzeba isc na kompromis:angry: Moj juz odpuscil, jak mu pokazuje co trzeba kupic to pomarudzi troche ze po co to itd. ale wytlumacze pokaze i jest ok, chociaz nie raz mi cisnienie podniesie! Faceci to faceci wtrancaja sie czasem do tego do czego nie maja pojecia, a jak co do czego to zamiast podpasek kupuja wkladki!!!:-) Wiec nastepny raz sie nie martw spokojnie i bez nerwow, nie potrzebnie to male serduszko ma bic szybciej i sie denerwowac ( ja sobie tak tlumacze teraz) .
Milego dziewczynki!!

Witam

Ada u nas w sumie z sikaniem w nocy nie bylo problemu bo nawet nie musialam ANdersa trenowac, poprostu mial suche pieluchy przez noc i mu juz potem nie zakladalam. Tak jak mowi Magda, wybudzaj go, moja kumpelka swojego synka wybudzala przez jakis czas az wkoncu sie nauczyl. A drugi jej syn do tej pory w pieluchach w nocy. Tez moge ci polecic takie przescieradla nieprzemakalne na materac Hippychick Cotton Waterproof Bed Protector - Fitted Sheet Cot 60 x 120cm - waterproof mattress protectors - Mothercare

Indziorka rozsmieszylas mnie z tym kupowaniem zelkow, doslownie jakbym mojego widziala.. kiedys byl na zakupach i go poprosilam zeby wszedl do H&M i kupil mi bluze ktora wczesniej widzialam.. wrocil do domu z trzema sztukami bo nie byl pewny ktora to byla.. ha ha ha

Natal moj tez kupil wkladki zamiast podpasek.. a nawet mu opakowanie pokazalam zanim poszedl do sklepu.

Witajcie, ja się dziś w końcu ruszyłam do laboratorium na badania krwi bo za tydzień wizyta. Dzidziuch kopie coraz mocniej i czuję, że chyba brzuch mi urósł przez ostatnie dni...
A facetami nie ma się co przejmować, niestety oni są troszkę z innej planety;-)czasem palną coś po prostu z niewiedzy i trzeba ich wyprowadzić z błędu;-)
Trzymam kciuki za wszystkie wizytki dzisiejsze i miłego dzionka życzę:happy2:

Magda z uk trzymam kciuki, pewnie teraz właśnie oglądasz swojego szkraba, ja jeszcze kilka godzin zanim zobaczę swojego maluszka
Skorupka84 powodzenia na wizycie
Kropka współczuję kłótni z męzusiem, ale oni już tacy są , najważniejsze ze już się pogodziliście, a na zakupy zabieraj go ze sobą niech widzi ile to kosztuje
mój szwagier miła kupić swojej żonie wodę morską do noska dla dziecka, a on przyjechał z wodą żywiec i powiedział że w sklepie nie mieli morskiej tylko żywca

Magda z uk trzymam kciuki, pewnie teraz właśnie oglądasz swojego szkraba, ja jeszcze kilka godzin zanim zobaczę swojego maluszka
Skorupka84 powodzenia na wizycie
Kropka współczuję kłótni z męzusiem, ale oni już tacy są , najważniejsze ze już się pogodziliście, a na zakupy zabieraj go ze sobą niech widzi ile to kosztuje
mój szwagier miła kupić swojej żonie wodę morską do noska dla dziecka, a on przyjechał z wodą żywiec i powiedział że w sklepie nie mieli morskiej tylko żywca

hahaha przebil wszystko!!!:-D:-D

Powodzenia na wizycie!!!

reklama
Hej Dziewczyny ;-)

Za oknem buro, deszczowo i ponuro, ale humor mam dobry i dużo energii, więc robię pranie, zupę, babkę ziemniaczaną i ogólne porządeczki. Rano zaliczone też zakupy.

Co do postawy męża względem zakupów, to nie mogę narzekać, powiem nawet, że jestem bardzo zadowolona, bo mój żywo się interesuje. Dziś np. czytał jakie zabawki są najlepsze w początkowym okresie życia, wygrzebał jakies opinie psychologów, a potem przeglądał zabawki. Bardzo mnie to ujęło :tak:

Magda, Niebieska dajcie znać koniecznie jak tam Wasze maluszki!!!
Ada Obiecuję poprawę :tak: A co do ciuszków to moja bratowa upolowała kilka worków ciuszków dla chłopca 0-12 m-cy na gumtree, po dziecku urodzonym o tej samej porze roku. Z kilku wielkich worków odrzuciła może 3 sztuki, reszta to ciuchy w super stanie. Były tym kombinezony, kurteczki, czapeczki, buciki, wszystko. I za to wszystko dała 30Ł!

Pytanie do dziewczyn z UK i nie tylko: Czy testowałyście pieluszki np. z Lidla, Tesco, Sainsburego itp? Jakie macie zdanie na ich temat? Jestem ciekawa, bo słyszałam różne opinie, wiele osób używa na przemian tańszych odpowiedników pampersów z oryginałami.

Do góry