Hej dziewczyny nie bylo mnie tu wieki
ale a to mialam remont a to jakas depreche a to zle sie czulam itd. Mam nadzieje ze juz wiecej z nas nie stracilo swoich fasolek.
Co do
glukozy mialam to w pierwszej ciazy.Kazda z nas powinna miec takie badanie w celu wykrycia ewentualnej cukrzycy ciazowej.Wykonuje sie to badanie kolo 6 msc (dokladnie nie pamietam) nie wspominam milo. Trzeba byc na czczo pobieraja krew tak jak zwykle a pozniej trzeba wypic caly kubek rozrobionej z woda glukozy (masakra) strasznie slodkie nie moglam tego pokonac probowalam jednym duszkiem bo smakowac jeszcze gorzej i czulam jak to wszystko zaczyna mi sie cofac ale jakos wypilam.Po godzinie pobieraja krew ponownie (sa 2 rodzaje tych badan jedno ze pobiera sie krew tylko po godzinie a drugi wariant pobiera sie krew po godzinie i dwoch godzinach) ja mialam niestety drugi wariant i musialam siedziec tam 2 godz.Po glukozie bylo mi strasznie niedobrze mdlilo i cofalo mnie na wymioty a jak zwymiotujesz badanie przepada i trzeba jeszcze raz robic tak wiec po godzinie mi pobrali ale juz drugiej nie wytrzymalam i zwymiotowalam 15 min przed koncem 2 godz naszczescie zaliczyli mi to i pobrali drugi raz od razu po moim nieszczesnym zwymiotowaniu. Lekarz przed badaniem kazal mi wcisnac do tej glukozy polowke cytryny myslalam ze zartuje i nie zrobilam tego ale teraz na pewno skorzystam
juz na sama mysl o tym badaniu mnie skreca tym bardziej ze rano ciagle mnie mdli i jeszcze wymiotuje a z ta glukoza to juz calkiem.
A co jesli chodzi o mnie to tak jak pisalam ciagle mi sie zdarzaja wymioty mdli mnie szczegolnie rano do tego mam nadcisnienie :-( potwornie sie czuje w te upalne dni glowe mi rozsadza wstac nie moge chcial mnie do szpitala polozyc bo nadcisnienie w ciazy niebezpieczne ale naszczescie leki pomogly i teraz biore takie na zbijanie cisnienia jakby tego bylo malo mam jakies uczulenie nie wiem co to ale mam czerwone plamy na brzuchu i piersiach bylam z tym u ogolnego i u gina i niby niegrozne ale ciagle tego przybywa i jutro mam wizyte u dermatologa.Czulam ze ta ciaza nie bedzie kolorowa
Mialam w tym czasie juz 2 razy usg na jednym kruszynka miala zaledwie 1.3 cm a juz na drugim bylo widac cale malenstwo baaardzo ruchliwe ciagle widac bylo jak macha raczkami nozkami i obraca glowke ciezko bylo je zlapac do zdjecia w normalnej pozycji
Badania krwi mam co jakies 3-4 tyg w tym wlasnie mialam pobierane na te anty hiv itp teraz moj gin idzie na urlop caly sierpien wiec mam spokoj ;-)
Brzuch mam ogromny !!! co najmniej 7 msc
a schudlam 4 kg tak wiec waze mniej niz przed ciaza na razie waga leci w dol