reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Hej laski, u mnie pogoda miała być kiepska ale widzę, że znowu grzeje...dziś mam zamiar zaszyć sie u rodziców na działce i podotleniać. Z objawów o których piszecie na szczęście mam niewiele(przynajmniej póki co). Moje straszne humory na szczęście minęły, czasem mam przebłyski wścieklizny ale mijają dość szybko i na razie obyło się bez ofiar;-) Mdłości przybywają czasem z nienacka i nie wiadomo skąd ale zwykle nie trwają jakoś długo i są do opanowania bez odwiedzin w kibelku, czasem tylko robi mi się słabo ale to może przez te upały.. Tak więc chyba nastał ten lepszy czas w ciąży, czego i Wam życzę:tak:
Ściskam Was ciepło i miłego dzionka:-)

reklama
Hej Mamusie :-)

Witam się po kilku dniach nieobecności. Byłam kompletnie bez energii i chęci. Widzę, że humorki Wam nie dopisują. Ja też chodzę trochę bardziej podkręcona, ale nie ma dramatów. Na pocieszenie powiem Wam, że podobno w 4 m-cu bóle głowy i poddenerowanie to typowe objawy :tak:więc możemy to potraktować jako dobry znak.

Mam do Was pytanie odnośnie spania. Jak wiadomo zalecany jest jedynie lewy bok, bo lezenie na prawym lub na plecach uciska żyłę główną i dzieciątko dostaje mniej tlenu. Wszystko fajnie, tylko ja np. w nocy się przekręcam. Zasypiam owszem, na lewym boku, mam tę wielką podłużną poduchę i spoko. Ale przez sen zmieniam pozycje. Dzis cały czas się budziłam, bo się bałam, że nie jestem na lewym boku :eek: Czy macie jakieś sposoby na "nie przekręcanie się"?

Kaja, wszystko ze zdrowym rozsądkiem. Fakt, jest zalecany lewy bok, ale nie ma co popadać w paranoję, ja śpie tak jak mi wygodnie, tak samo było w poprzedniej ciąży. Pod koniec na lewym boku było mi tak źle, że leżałam tylko na prawym, albo na plecach - co też jest niewskazane. ;-)

Na na szczęście humorów ciażowych nie mam, za to smaki tak - każdego dnia muszę zjeść chociaż jedno jabłko. :-D No i bóle głowy, które mam od tygodni. Ja wg OM wczoraj zaczęłam 5 miesiąc. :-)

Łoooo dziewczyny, wczoraj cały wieczór sie zryczałam, bo tak nie wiem czemu... oczy mam dzisiaj jak chińczyk.... Masakra :/

Gizmowa witaj spowrotem :)
Ja mam mieć chłopca a wcale dobrze się nie czuje, a z buźi coś brzydne... Szwagierka rodzi za 2 tygodnie i ma miec dziewczynkę, a wygląda naprawdę ładnie :/ Ja też nie wierzę w te przesądy

Kaja...
Ja w ogóle śpię na lewym boku z prawą nogą założoną na biodro męża, (spi na boku a ja odrwocona do jego pleców), odkryłam, że tak mi wygodniej i ide do toalety w nocy 2 razy a nie 3 albo 4, bo nie uciskam tak pecherza. No i wiadomo,że całą noc tak nie śpie, ale bez przesady, śpie i na plecach i na prawym boku też :) wcale mnie to jakoś nie martwi

Kropka, witaj! :-)
Ja to na początku słodycze pożerałam w wielkich ilościach i co? I nico, oszukane przesądy. :-D Ale brzuch mam taki sam jak z zsynkiem, jeśli chodiz o kształt.

Hej laski :-)
Co do nosa już był ten temat i dużo z nas ma z nim problem trzeba to po prostu przeżyć
Co do spania nigdy nie slyszalam o lewym boku ;-) mi ciężko jest nawet wam wytłumaczyć jak śpię mam takie pozy :-D
Co do glukozy wypijasz ja i czekasz godzinę potem pobierają krew
Co do krwi mam to dziś za sobą nie lubię igieł ble... Ale co najmniej na miesiąc mam spokój...
W środę wizyta jestem tak ciekawa czy zrobi mi usg już dawno nie mogłam sie doczekać wizyty

Czarni, będę trzymałą kciuki, żebyś zobaczyła w środę maluszka :tak:
Skorupka, ja miałam glukozę badaną tylko z krwi. Lekarz nie daje mi skierowania na glukozę do picia, nie miałam nigdy tego badania.

Witam Was u mnie samopoczucie rozne chodze spiaca nic mi sie nie chce , a tu trzeba pracowac. Wizyta dopiero 25 sierpnia te czekanie to wiecznosc. Pozdrawiam Was

reklama
Hej dziewczyny nie bylo mnie tu wieki :tak: ale a to mialam remont a to jakas depreche a to zle sie czulam itd. Mam nadzieje ze juz wiecej z nas nie stracilo swoich fasolek.

Co do glukozy mialam to w pierwszej ciazy.Kazda z nas powinna miec takie badanie w celu wykrycia ewentualnej cukrzycy ciazowej.Wykonuje sie to badanie kolo 6 msc (dokladnie nie pamietam) nie wspominam milo. Trzeba byc na czczo pobieraja krew tak jak zwykle a pozniej trzeba wypic caly kubek rozrobionej z woda glukozy (masakra) strasznie slodkie nie moglam tego pokonac probowalam jednym duszkiem bo smakowac jeszcze gorzej i czulam jak to wszystko zaczyna mi sie cofac ale jakos wypilam.Po godzinie pobieraja krew ponownie (sa 2 rodzaje tych badan jedno ze pobiera sie krew tylko po godzinie a drugi wariant pobiera sie krew po godzinie i dwoch godzinach) ja mialam niestety drugi wariant i musialam siedziec tam 2 godz.Po glukozie bylo mi strasznie niedobrze mdlilo i cofalo mnie na wymioty a jak zwymiotujesz badanie przepada i trzeba jeszcze raz robic tak wiec po godzinie mi pobrali ale juz drugiej nie wytrzymalam i zwymiotowalam 15 min przed koncem 2 godz naszczescie zaliczyli mi to i pobrali drugi raz od razu po moim nieszczesnym zwymiotowaniu. Lekarz przed badaniem kazal mi wcisnac do tej glukozy polowke cytryny myslalam ze zartuje i nie zrobilam tego ale teraz na pewno skorzystam :sorry: juz na sama mysl o tym badaniu mnie skreca tym bardziej ze rano ciagle mnie mdli i jeszcze wymiotuje a z ta glukoza to juz calkiem.

A co jesli chodzi o mnie to tak jak pisalam ciagle mi sie zdarzaja wymioty mdli mnie szczegolnie rano do tego mam nadcisnienie :-( potwornie sie czuje w te upalne dni glowe mi rozsadza wstac nie moge chcial mnie do szpitala polozyc bo nadcisnienie w ciazy niebezpieczne ale naszczescie leki pomogly i teraz biore takie na zbijanie cisnienia jakby tego bylo malo mam jakies uczulenie nie wiem co to ale mam czerwone plamy na brzuchu i piersiach bylam z tym u ogolnego i u gina i niby niegrozne ale ciagle tego przybywa i jutro mam wizyte u dermatologa.Czulam ze ta ciaza nie bedzie kolorowa :crazy:

Mialam w tym czasie juz 2 razy usg na jednym kruszynka miala zaledwie 1.3 cm a juz na drugim bylo widac cale malenstwo baaardzo ruchliwe ciagle widac bylo jak macha raczkami nozkami i obraca glowke ciezko bylo je zlapac do zdjecia w normalnej pozycji :tak:

Badania krwi mam co jakies 3-4 tyg w tym wlasnie mialam pobierane na te anty hiv itp teraz moj gin idzie na urlop caly sierpien wiec mam spokoj ;-)

Brzuch mam ogromny !!! co najmniej 7 msc :) a schudlam 4 kg tak wiec waze mniej niz przed ciaza na razie waga leci w dol

Ostatnia edycja:
Do góry