reklama
Dziewczyny, troszeczke naczytalam sie w necie na temat tego jak liczyc tygodnie ciazy. I ile osob, tyle opini. Czy jezeli wiek ciazy to 9 tydzien i 5 dzien to znaczy ze jestem w 9 tygodniu ciazy czy w 10? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ?
A tak na mrginesie wiekszosc kalkulatorow ciazy opiera sie na z zlych algorytmach. Sprawdzilam wiekszosc z nich i okazalo sie, ze przy wprowadzaniu tych samych danych wychodzily mi rozbiezne wyniki (inne daty porodu, zaplodnienia itd)
A tak na mrginesie wiekszosc kalkulatorow ciazy opiera sie na z zlych algorytmach. Sprawdzilam wiekszosc z nich i okazalo sie, ze przy wprowadzaniu tych samych danych wychodzily mi rozbiezne wyniki (inne daty porodu, zaplodnienia itd)
Kaja28
Fanka BB :)
m_monia: Jeśli wiek ciąży to 9t i 5d to jesteś w 10 tc (9 tygodni skończone, 9t i 1d to początek 10t). Większość kalkulatorów oblicza wiek ciąży według reguły naegelego. Być może niektóre opierają się na średniej długości cyklu i terminie owulacji.
Dorotqua
Dziewczyny a za mną chodzą paluszki rybne meksykańskie i frytki jem je na obiad już 3 dzień. A najchętniej bym jadła nachosy pikantne z dipem serowym mniam mniam. Te paluszki rybne pachną troszkę i smakują jak nachosy :-):-). Mmmm już mi się pieką w piekarniku i frytki i paluszki mniam. Tylko nie udało mi się dostać dobrej surówki do kompletu no nic przeżyję jakoś
Dorotqua mi też frytki chodzą po głowie, kupiłam dobry sosik czosnkowy do nich parę dni temu tylko się nie potrafię zabrać za nie, bo dziennie mama przywozi mi obiad i jest tyle jedzenia, że nie chce mi się nic robić, ale zjadłoby się ;-)
Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
oj ja tez mrozona kupilam wiec sie okaze.....hehe widze ze nie ja jedna, skusilam sie i kupilam w garmzerce kilka na wage w Piotrze i Pawle i byly niedobre
to wszystko przez Ciebie !!!!:-) narobilas mi jeszcze wiekszego smaka ze wsiadłam w samochód, małego pod pache i kupiłam 2 opakowania ! fakt ze mrozone no ale zobaczymy, a najgorsze jets to ze przy okazji kupiłam kluski śląskie bo mnie naszła na kluski ze smazoną cebula i teraz nie wiem co zrobic czy z jagodami czy z cebulką!!Marzenixx a ja właśnie byłam u mamy i patrze a tu pierogi z borówkami mmmm no i jak tu nie zjeść ? podebrałam trochę młodszej siostrze na pewno zrozumie hehe :-)
truskaweczki dstałam od tescia z działeczki ale jakoś nie mam ochoty, zdecydowanie wole czereśniea ja skuszę się na truskaweczki z jogurcikiem,mniam:-)
HEj kochane,
wybaczcie, że nie piszę, ale od wtorku jestem na spontan wczasach w górach czuje się cudownie...mam nadzieję, że nadrobię jak wrócę w niedzielę
o jak zazdraszczam takiego urlopiku!! wypoczywaj ile sie da !
Dziewczyny a za mną chodzą paluszki rybne meksykańskie i frytki jem je na obiad już 3 dzień. A najchętniej bym jadła nachosy pikantne z dipem serowym mniam mniam. Te paluszki rybne pachną troszkę i smakują jak nachosy :-):-). Mmmm już mi się pieką w piekarniku i frytki i paluszki mniam.
ooo to tez bym zjadła, o rany ale mi slinka leci, na wszytsko mam ochote....
martinek
przydalby sie watek o jedzeniu może zlitowalybyscie sie nad tymi ktore nie moga patrzec na jedzenie...naprawde zazdroszcze mozliwosci zjedzenia frytek...nawet nie chce sobie wyobrazac co b sie dzialo jakbym takowe zjadla zameczycie mnie tymi waszymi opowiesciami
reklama
Dziewczyny normalnie jestem taka szczęśliwa!!! Dzisiaj zadzwonił do mnie mój znajomy jego żona jest ginem, otworzyła nowiuścki gabinecik. Byłam dzisiaj u nich na kawie i zrobiłam mi usg za darmo i mam 4 albo 5 fotek, ale ich nie wkleje, bo nie mam tutaj jak. Dlatego też nie piszę w wizytkach. Otóż apopo's liczenia tygodni ciąży mówie jej, że jestem w 10 tygodniu na to ona mi wytłumaczyła, że ginekolodzy liczą pełne tygodnie i jak to jest 9 t i 2 dni, to mówimy 9 nawet jakby był 9 i 6 dni. No więc zrobiła usg, obejrzała jajniki wszytsko z 20 minut mi mówiła co i jak Dzidziol ma móz na swoim miejscu, dużą głowe i już są malutkie 2 rączki i 2 nóżki, nawet nimi poruszał Tentna nie słyszałam, bo powiedziała, że jak niedawno słyszałam to nie ma co stresować malucha, bo doppler szkodliwy na dłuższą mete. Ufff ale ulga... Najlepsze jest to, że w przyszłym tyodniu znowu zobacze malucha Termin wg usg 24 styczeń