reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

hej kobitki, u mnie dziś szaro i zimno, tak strasznie nie chciało mi się wyjść spod kołderki...
Co do lekarzy to strasznie mnie to wkurza, takie olewactwo i oszczędzanie na badaniach, kurcze, przecież nie chcemy tego za darmo! Płacimy grube pieniądze na ubezpieczenie. lekarz do którego ma się zaufanie, to skarb. Ja na początku myślałam, ze oszaleję, pierwsza ciąża, w temacie zielona jak szczypiorek na wiosnę, a tu ani się dostać, a jak już się dostałam to jakiś dziwny , sfochowany. No i oczywiście skończyło się na znajomościach ( na szczęście klinika ma podpisaną umowę z NFZ, jedyny minus , muszę kawałek dojeżdżać)
Co do picia wody, też mi zupełnie nie idzie... męczę 1,5 litrową butelkę 3 dzień. Piję sporo herbaty, trochę soków, ale woda nie bardzo...
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę miłego dnia :) jak dobrze, że piątek!

reklama
Witajcie dziewczyny :)
właśnie wróciłam od lekarza, dziś miałam USG prenatalne :) jesteśmy bardzooo szczęśliwi :) dzidziuś ma już ponad 7 cm :-) i wszystko na swoim miejscu tak jak powinno być :D i bardzo ruchliwy z samego rana :D a i jeszcze jedno prawdopodobnie to bedzie chłopak :-) mam kilka zdjęć ale mąż wziął do pracy aby się pochwalić także wieczorkiem wstawie :-) Buziaki dla Was :happy2:

Witam wszystkich :biggrin2:
Tak tu do was zaglądam praktycznie od początku ale nie chciałam zapeszać po 1 nieudanej próbie:no: w tym roku i nie zapisywać się wcześniej. Teraz jestem już w 11 tc i myślę,ze wszystko będzie ok wiec dołączam do szanownego grona styczniówek.
Ja mam termin na 16 styczeń. Nie chce pamiętać całodniowych mdłości z ostatnich 6 tygodni. Teraz jest już lepiej są tylko poranne i czasem wieczorne.
A na przeziębienie polecam syrop *spam* specjalny dla kobiet w ciąży:tak:. Poleciła mi go koleżanka która mówiła ze świetny sama sprawdziłam i przeziębienie jak ręka odjął minęło. Pewnie jest w wielu aptekach ja kupiłam bez problemu

Cześć dziewczyny, wczoraj miałam takiego doła, że nie wchodziłam już. Dobiło mnie to, że tak czekałam na to, żeby się dowiedzieć, czy wszystko ok, bo tak już ze mną jest, że o maleństwie chciałabym wiedzieć wszystko, a tak naprawdę wiem mało co. Zapisałam się do tego drugiego lekarza na poniedziałek, żeby zrobił to usg jeszcze raz, bo naprawdę go polubiłam... Ostatnia szansa. Dzisiaj byłam na badaniach krwi które mi zlecił i pokłuli mnie w obie ręce, bo nie chciała lecieć, mam niskie ciśnienie, może to dlatego. Jeśli w poniedziałek nie rozwieje moich wątpliwości to pójdę do trzeciego. U pierwszego lekarza byłam prywatnie, u tego drugiego na NFZ i szczerze mówiąc lepiej mnie potraktował ten drugi. Liczyłam się z tym, że będę chodzić prywatnie więc jak znajdę trzeciego to nie będzie to dla mnie większym obciążeniem.
Dziękuję Wam za ciepłe słowa i rady.
Do dziewczyn, które mają problemy z piciem - jedzcie dużo zup, plyny są bardzo potrzebne.
Cieszyłam się, że komary mnie nie gryzą, stwierdziłam, że pewnie dzidziuś ma inną krew niż ja i dlatego im nie smakuje, a dzisiaj się drapię, bo pogryzly badziej niż zwykle... Nawet wapna nie mogę się napić, bo ponoć większości na rynku nie można zażywać w ciąży. Babka w aptece powiedziała, że lekarz ma mi przepisać jakieś, bo ona ryzyka podejmować nie będzie.
Jak się dziś czujecie przy takim lekkim ochłodzeniu?

hej :-) u mnie jest dziś burzowo, z czego się w miarę cieszę bo nie lubię gorąca:-( wczoraj byłam na wizycie i pan doktor mnie pocieszył stwierdzeniem że mdłości mogą mnie męczyć jeszcze przez miesiąc :szok: i że to dobrze bo wiadomo że dzidzia zdrowo sie rozwija. Na usg wyszło że to 11 tc i 1 dzień, wzrost 43,7 mm i wszystko jest w porządku :-D następna wizyta za miesiąc. Co do jedzenia i picia to ja też nie mam na nic ochoty bo mdłości mam od rana do wieczora.

Witam Fajnie,że się troszkę ochłodziło Hmm tak sobie myślę że fajnie bo będę rodziła w styczniu A okres z największym brzuszkiem przypadnie na zimę Nie wyobrażam sobie chodzić z duużym brzuchem w upał
titilaya no to fajnie że będziesz miała to usg Nie ma to jak zobaczyć dzidzi na własne oko a przede wszystkim usłyszeć serduszko :-)
Witaj green flower Ale będzie dzieciaczków z początku roku :happy2: Ciekawa jestem czy więcej będzie chłopców czy dziewczynek
Dzisiaj miałam piękny sen Tuliłam w ramionach córeczkę :-) Ciekawe czy ten sen się spełni

reklama
Do góry