reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam sie ;) wlasnie wrocilismy niedawno od lekarza Milenka ma infekcje wirusowa ale jest nadal bez antybiotyku na szczescie ;) miejmy nadziieje ze pomoze bo w piatek kontrola ;) ogolnie to strasznie plakac mi sie chcialo Miilciusia nienawidzi. Lekarzy ;0000 wrzeszczala i sie az trzesla cala bidulka ;( wyrywala a jak lekarka odeszla to tak se we mnie wtulila jak mala zabka teeraz spi slodko ;). My wczoraj ponaklejalismy naklejki na wodke oczywiscie Mili pomagala haha smialismy sie czego my juz dziecko uczymy ;)

Caroline nie garnitur standardowy czarny mucha to szalenstwo ;) no i Milciusia mnie przycmi swoja uroda i blaskiem ;) Krolewna mala ;) ah zapomnialam sie pochwalic sama stala wczoraj caly wieczor i to dluuugo co chwile teraz czekamy na krocZki a jak Ala chodzi ?

reklama
gosia strasznie wam współczuję przejść z lekarzami :-( co do inhalacji - bo nie wiem dlaczego nie odpisałam wcześniej :-( my mamy inhalator-nebulizator philips i teraz właśnie mój mąż się inhaluje.. tam wlewasz albo specjalny roztwór z apteki, albo lekarstwo na receptę od lekarza.. i takimi domowymi sposobami uniknęliśmy poważniejszych schorzeń górnych dróg oddechowych.. mojej ali puszczałam po prostu parę obok żeby chociaż chwilkę powdychała (chociaż maseczka dla niemowląt też jest).. u nas naprawdę się sprawdza i odkąd go mamy to nawet do lekarza nie chodzimy.. ja do tego dodawalam takie ampułki co mojej ali oczka tym przemywałam - nie pamiętam co to było dokładnie.. a teraz jak jestem w ciąży i pogoda szaleje to nic innego jak inhalator mi nie pozostaje..
trzymam kciuki żeby choróbsko odpuściło!!!!! :tak::tak::tak:
a z tymi naklejkami to fest :-)milenka niech od małego się przyucza :-D zróbcie tylko wcześniej próbę czy wam druk z naklejek nie puści jak schłodzicie w lodóweczce wódeczkę! jeeeju wam to już tylko miesiąc wolności został :-) ale czas leci !!!

oj to milenka lada chwila już pójdzie w świat :-) moja ala już stoi bardzo pewnie i robi do 5 kroczków :-) także tylko czekam aż tak fajnie sama zacznie dreptać po całym domku :-)

a gdzie się podziała reszta stycznióweczek? haloooooo zasypało was tam śniegiem i nie dajecie znaku życia? :szok::-)
buuziaki

Witam!
Mój brzdąc śpi ,a ja relaksuję się przy kawie... chwilo trwaj...
Caroline ja też nie lubię jak nie ma moich dziewczyn w domu, jest wtedy tak smutno i cicho
gratuluję Ali pierwszych kroczków, jak już sama się odważyła, to zaraz zacznie brykać, u nas tak było. Asia trzy dni przed roczkiem zaczęła chodzić i to tak ładnie, powoli i ostrożnie, nawet się nie rozbija. Podobno dzieci które najpierw raczkują, a później chodzą nie rozbijają się.W naszym przypadku się sprawdza, Maja nie raczkowała , a od razu stanęła na nogi, i strasznie była poobijana
gosia twojej córci też gratuluję pierwszych kroczków.. niech Milenka szybko wraca do zdrowia, moja Majeczka, też strasznie nie lubiła lekarzy, każda wizyta to krzyk i płacz, na szczęście bardzo rzadko choruje. Dopiero teraz bez problemu i płaczu pójdzie do lekarza...

goniasobol ja też uwieeelbiam te momenty kiedy kawa spokojnie paruje a ja mogę podczytać co u was :-) takie momenty tylko kiedy ala śpi rzecz jasna :-D gonia a twoja starsza córa do przedszkola chodzi? jesteś jeszcze w domku czy do pracy planujesz iść? ;-)

gosia
jak wasze zdrówko? przechodzi coś milence?
afja jak samopoczucie? ja wczoraj miałam zachciankę - budyń czekoladowy z dżemem malinowym :szok::eek: no i oficjalnie chyba pożegnałam mdlości :tak:

a moja ala dzisiaj nie do wytrzymania :-( coś jej ewidentnie jest bo marudzi strasznie :-( moja chrześnica dostała wczoraj ospę i tak się zastanawiam czy ali samopoczucie nie jest spowodowane osłabieniem i przyjściem choroby - wolałabym żeby miałą ospę teraz w dzieciństwie niż później.. i do tego od wczoraj ma troszkę śluzu w kupce - co może świadczyć o wirusie więc czekamy na rozwój zdarzeń..
ja na szczęście już przechodziłam ospę więc mam nadzieję że dzieciaczkowi nic nie zagraża :-( uciekam robić ryż z jabłkami i cynamonem na obiadek.. buziaki papa :-)

witam ,wczoraj bylam na wizycie u gina i doznalam szoku,bo na usg pojawil sie jeszcze jeden gratis,czyli 3 pecherzyki z serduszkami,no w glowie mi sie to nie miesci,dostalam od razu skierowanie do poradnii patologii ciazy i dzisiaj tam bylam i od razu mnie przyjeli,pani doktor przemila i dokladnie mnie zbadala,cytologie zrobila i wyslala na zwolnienie,czyli urlop w tym momencie przerywam.oby dwoje z pawlem do tej pory nie mozemy w to uwierzyc,a ja sie martwilam jak dam rade z blizniakami a tu trojaczki beda no i jeszcze natalka.nastepna wizyta za 2 tygodnie.kazdy lokator ma wsoj domek wiec to jest dobra wiadomosc,no i czeka mnie cesarka .jak sie otrzasne to wiecej cos naskrobie.pozdrawiamy wszystkie mamuski ;)

Hej Milcia spi ale pewnie zaraz w stanie wiec na szybko co u nas. Jakos leci byle do przodu;)

gonia moja jeszcze nie chodzo narazie samodzielnie stoi ;) Ja tez uwielbiam ten moment ciszy i spokoju ;D Ale Moment zabawy z Mila jest tez przepiekny ;D

Caroline a juz lepiej dzieki ze pytasz;) Milcia jeszcze ma lekki katarek w pt do kontroli jak bedzieoki to idziemy na pierwsze sanki tej zimy ;D Ciekawe czy jej sie spodoba;) O ja to wgl Ospy jeszcze nie mialam;/ Lepiej im sie jest mlodszym choc slyszalam ze ospe mozna miec i dwa razy. Super ze mdlosci porzeszly teraz to czas sie cieszyc ciaza i jej urokami ;) MMM od paru dni chodzi za mna dzem ;D

Czarni ooo zagladnelas tu do nas;)

Afja jak tam brzusio?

Alicja naprawde wspaniale wiesci rosnijcie zdrowo wkoncu mozesz ustawic piekny suwaczek ;D

A ja zamowilam prenumerate Przyjaciele z Lasu ciekawa jestem czy fajne bedzie;) Do slubu coraz blizej ;) uuuu stres coraz wiekszy ;)

ala aaaaaaaaaaa!!!! jak pięknie!!! szok totalny!!!! :-) wiem że pewnie jesteście przerażeni ale to taki dar od Boga!!! będziecie wspaniałą rodzinką i dacie sobie radę ze wszystkim.. pomożemy - nie martw się!!! ;-) teraz wasze zdrowie jest najważniejsze!!! a jak samopoczucie?

gosia no to dobrze że już lepiej bo jak dziecię chore to dramat :-(ty mnie nawet nie strasz że można mieć ospę dwa razy :szok: też widziałam reklamę przyjaciele z lasu.. i też się zastanawiałam czy nie zamówić.. daj znać jak ci przyjdzie i napisz koniecznie co tam jest i czy jesteś zadowolona :tak:

a ja wcinam o tej porze pomelo!!! :szok: dramat!!!

Caroline zdarza sie ale rzadko;) A Ty znowu te pomelo haha ;D masz bzika na tym punkcie ;p No ja dzis zakupilam pierwsza czesc jest fajna ilustrowana ksiazka a zwierzatka solidne;) A co wkoncu robilas na roczek chodzi o przekaski ;)

reklama
gosia mąż stwierdził że u mnie pomelo=ciąża i jak za rok znowu będę miała chęć na pomelo to rodzina się powiększy :-D a wam pomelo nie smakuje? kurcze mi podchodzi bardzo :-D a na roczek robiłam chyba z trzy sałatki, ciasta francuskie w środku z brokułem i żółtym serem - podawane z sosem czosnkowym, ślimaczki z tortilli z serkiem śmietankowym, ogórkiem korniszonem i łososiem, galaretki w owocach, robiłam rafaello, muffinki, filety z kurczaka w środku z serem feta oliwkami i papryką żółtą ( na przekąski na zimno), ziemniaczki pieczone, skrzydełka robione w woreczku..
.. jak coś jeszcze mi się skojarzy to napiszę bo zapomniałam pewnie o kilku rzeczach..

lecę spać bo padam ;-) dobrej i spokojnej nocy dla wszystkich :-)

Do góry