reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Alicja ale wiadomości!!!!! nie dziwię się, że w szoku jesteście...
Caroline Maja nie chodzi do przedszkola, mamy własny biznes, więc bez problemu godzę wychowanie dzieci z pracą,a do tego mama mi pomaga przy dziewczynach,no i na męża zawsze mogę liczyć
A mnie przed wczoraj dopadła jelitówka, ale na szczęście taka łagodna, wczoraj poszłam do lekarza, noi dziś już jest ze mną ok, od razu przepisał mi leki dla dzieci, w razie czego, ale mam nadzieję, że nie zarażą się ode mnie.

reklama
gonia oj to zdrówka!!! pamiętaj że na jelitówkę najlepsza jest pepsi albo cola!!!
zazdroszczę Ci bycia w domku z pociechami :tak: też bym chciała otworzyć swój biznes ale nie ma pomysłu :-) do poprzedniej pracy już nie wrócę więc muszę myśleć co to później będzie..

uciekam na obiadek dziewczyny - dziś typowo ciążowy - ziemniaczki w mundurkach z cebulką na masełku i śleeeedzik ze śmietanką :-D

Witam sie witam posprzaqtane obiadek zjedzony nalesniczki z dzemikiem i twarozkiem zjadlam tylko dwa bo dbam o linie ale najadlam sie ze hej;) Mam nadzieje ze Milka tez zje;) Dla niej mam z twarozkiem banankiem ;) Zaraz przyjezdza tesciowa wiec tak na szybko;) Bylismy u pediatry na kontroli znowu mala dostala takiej histeriii;0 bidulka mala;) Doktor powiedziala ze trudno ja osluchac jak tak placze znowu we wtorek mam przyjsc;) No i teraz uwaga uwaga Bo Moja śliczna córeczka panicznie boi sie...balonów;( probuje ja przekonac robie tuli tuli nawet caluje ale to nic nie daje placze sie trzesie cala;/

Caroline haha ciezaroweczkowe sledziki mnie nigdy do nich nie kusilo bo nie cierpie ryb;D

Gonia duzo zdrowka oby dziewczynki sie nie zarazily ;)

gosia może powinniście chodzić po domu w bialych fartuchach żeby milenka się do widoku lekarzy przyzwyczaiła :szok::-) a tak poważnie to szkoda małej bo to dla niej pewnie trauma :-( moja swego czasu tak reagowała na jednego z wujków - dramat był - jeszcze długo po wizycie nie mogła się uspokoić :-( a co do balonów to moze napompuj kilka mniejszych, narysuj jakieś buzie albo kwiatki.. coś co ją przekona.. kurcze ciężko na roczek będzie jak się nie przekona :-( moze za duże te balony są i się boi.. albo jakiś kolor inny.. już sama nie wiem :-(

a ja dzisiaj wieczorkiem walczę z krokietami żeby na jutro obiadek był z głowy :-)

hej dziewczyny.

kurcze nawet was nie poczytałam.. jakoś weny nie mam . obiecałam że pokaże torta roczkowego mojej roboty.. więc wklejam..

kurcze cały czas mi jakiś error wychodzi..;/ nie wiem ..

wogóle po tym roczku jestem wypompowana.. rodzinka siedziała tydzień;/ całe szczęście że pojechali.. jeszcze chrześnica była u nas na feriach to cały czas trzeba było coś wymyślać żeby sie nie nudziło..
wczoraj byłam u gin.. na cytologi.. no i chyba mam nadżerkę albo zrosty na macicy.. nie wiem co to ani jak sie to leczy.. mam zrobić badanie krwi i ponoć będzie wiadomo... no i jeszcze mnie nastraszyła bo byłam państwowo że jak chce drugie dziecko a są zrosty to mam się szybko starać bo jak zrosty będą stare to może macica się rozerwać... hmm... i jakoś tak chodzę do tyłu od wczoraj....

pozdrawiam..

Witam sie rano jednym slowem beznadziejnie! Mala robila pobudki chyba z 5-6 razy czuje sie jak wypluty cukierek;/ Zeby wstretne ida i nie daja spokoju bo juz tak ladnie przesypiala noce. Do tego jestem mega zestresowana coraz blizej do sakramentalnego tak ;D Musze wkoncu pojechac malej po body biale pod bluzke w hm widzialam no i sobie po buty.

asiorrek ja mam nadzerke w pt bede ja miala wymrazana sama sie okropnie stresuje jak nic. Ale glowa do gory ja tez mialam cytologie robiona wlasnie ze wzgledu na to. ah mam juz dosc porodu i ciazy coraz bardziej jestem na nie;/

Caroline jak tam mala juz tupta?no i rosnie brzunio? wrzuc jakas fotke brzucholka;D Uwielbiam ciazowe brzuszki swoj kochalam ;D teraz to tylko flak ze skora ;D

Witam!
Moja Majeczka na sankach z tatą, Asia śpi a ja zaglądam do Was, fajna dziś pogoda...
Wczoraj byłam z Mają w kinie na karnawale z Monster High, fajna sprawa, a ile radości dla dziecka -było malowanie i czesanie włosów, malowanie buziek, balony, konkursy, na koniec bajka - Maja była w siódmym niebie! Lubię patrzeć na jej wesołą buźkę, była zachwycona tak spędzonym czasem.
gosia u nas takie pobudki to standard, więc nie zazdroszczę, a ślubem się nie stresuj, będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
asiorrek może za duży rozmiar zdjęcia? będziemy czekać niecierpliwie na twoje dzieło bo nadal jesteśmy ciekawe :-) może powinnaś założyć jakiegoś bloga kulinarnego albo wypiekać normlanie na zlecenie :-) nic się nie martw diagnozą gina - lepiej idź do innego lekarza i skonsultuj to z kimś innym.. ja miałam nadżerkę chyba w liceum - miałam ją usunięta laserowo i do tej pory mam spokój :tak:

gosia
jak ja ci zazdroszczę ślubu!!! :-) wszystko się uda zobaczysz!!! a co wyszło z tą salą w końcu??

gonia ooo jak wam zazdroszczę że macie śnieg!!! u nas potopiło już wszystko.. a szkoda bo ala uwielbia sanki.. i fajnie ze masz już taką dużą córę :-) też bym poszła na bal monster high :-)

u nas ala robi postępy. coraz dłuższe dystanse pokonuje na nóżkach :-) ale aż jestem w szoku że moje dziecko takie ostrożne jest :-D ja mam w domku sajgon bo dostaliśmy kredyt i jesteśmy świeżo po wymianie okien a teraz w tym tyg mają nam robić dach.. z jednej strony zależy nam na czasie żeby z remontami uporać się jak najsybciej zanim dzidzia się urodzi a z drugiej boję się o pogodę.. niby zapowiadają +4/+8 stopni ale kto to wie jak to będzie.. a znowu znając asze szczęscie to jak poczekamy do kwietnia to wtedy przyjdzie opóźniona zima i dach będziemy robić we wrześniu... ehhhh.. już sama nie wiem co i jak..
aaa.. moja ala wreszcie się czegoś nauczyła hurrraaaaa - daje nam buziaki :-) tak słodko otwiera buzię, wystawia języczek i czeka aż jej cmokniemy :-) słodkie to takie :-)
dziewczyny dajecie jeszcze dzieciakom do picia mleko? bo moja ma tylko na noc kaszkę na mleku mm i tyle.. a to chyba za mało.. dzisiaj kupiłam mleko nasepne 3 i chciaam jej w kubeczku podać ale dwa łyki tylko wypiła.. a takie dobre waniliowe.. kurcze muszę jej jakoś przemycać to..

Hej z rana mala od rana szaleje nie zauwazylam i zapomnialam zamknac krem a ta od razu cala raczke i miesza w nim;p

Caroline daje buzi niio pieknie ;) To teraz cos Ci powiem moja Milusia kochana slodzinka dawala mi buzi tak wczoraj ze przy okazji z calej sily uzarla mnie w warge! Cala opuchnieta do tego krwawila !a gdzie masz suwaczek? No wstawaj zdj brzucholka;D Sale zmienilismy juz oplacilismy szkoda tylko 200 zl co stracilismy ale i tak z ta sala wyjdziemy na duzo plusow;) Menu te same nwet ciut wiecej jedzonka no i 140 za talerzyk a tam chcieli 160 no i za kazda godz po2 kolejne 100 a tu nic;) Do tego mamy caly lokal dla siebie a tam na przeciw bar bylby otwarty a w sobote piujanstwo sie szerzy wiec sie balismy ;)

Gonia no fajnie moja wyzdrowiala i sniegu brak wiec w tym roku nie zaliczylka nawet sanek;) Oby juz do 1 marca bylo tak pieknie ;D

EDIT
Pamietacie jak pisalam o powiekszonej piersi mojej malej? jestesmy pod stala opieka chirurga i dzis dotykalam i jest mniejsza ;D wiec to hormony bo zminimalizowalam cyca do wieczornego ;D Ale i tak pod koniec lutego mamy sie znowu pokazac ;)

Ostatnia edycja:
reklama
gosia 100 LAAAT DLA MILENCI!!!! :-):-)
mi gdzieś chyba umknęło o cycuszkach milenci bo bym ci od razu napisała że to hormony.. my tak mielismy kilka dni po porodzie.. miała tak nabrzmiale jak normalnie miseczka C.. i mi położna mówiła że tak się zdarza.. kazała smarować altacetem aż opuchlizna zniknie.. dobrze że u was też już lepiej :tak:
a suwaczek nie wiem czemu mi zniknął :szok: coś z tym portalem było nie tak bo dużo dziewczyn widziałam musiało zmieniać..
brzucholka wstawię jak się zrobi jakaś chociaż mała kuleczka - bo póki co flak :szok::-D

Do góry