reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

witam u nas chorobowo od piatku,natalka gardlo zawalone i katar,a wczoraj w nocy to juz dala czadu bo chyba zeby tez ida,ja tez zakatarzona i wiecznie nie wyspana i mdli mnie calymi dniami,nic nie moge jesc,ale czasem cos w siebie wmuszam,ciezko znosze ta ciaze,a jutro z rana do laboratorium zrobic wyniki wiec klade sie spac,
najserdeczniejsze zyczonka dla Alusi z okazji roczku,rosnij zdrowo i badz happy ;)

reklama
witajcie
afja a ile przytyłaś w pierwszej ciąży? mi gin mówi że w drugiej już raczej 28 kg nie przytyję bo zazwyczaj w drugiej tyje się mniej :szok::-D a ja mu udowodnię że pobije rekord - bo jak mi się ssanie na jedzonko włączy w 3 trymestrze to znowu będzie jazda :-D

goniasobol no my też odetchnęliśmy po roczku.. jeszcze jutro mamy gości ale tylko na kawkę więc luzik już :-) jakaś taka wymęczona po tych impresskach jestem :-( a co do nocek to u nas to samo.. chyba ząbki się zbliżają bo w dzień też mi marudziła :-(

gosia ja też od porodu mam same problemy :-( najpierw jakieś stany zapalne i zastrzyki TAM :-:)-:)-( później się nie goiło.. a jak już się zrosło to okazało się że coś tam narosło i mi wypalali :-( no dramat po tym porodzie.. teraz nawet na basen nie chodzę żeby infekcji nie załapać bo ponoć po porodzie to wszystko się łapie szybciej :-( co do nadżerki ja miałam usuwaną laserem jak miałam chyba 17 lat.. albo 18? i nic nie bolało a do tej pory ani śladu po niej nie ma.. dlatego nie martw się kochana - będzie dobrze! a milenka zuch dziewczynka więc dzielnie przetrwa zmianę z (.) na butelkę :tak:i dziękuję w imieniu Ali za życzenia urodzinowe :tak: buziaki

asiorrek współczuję nocek :-( masakra jakaś z tymi ząbkami :-( u nas już dramat ale jeszcze nic nie widać :-(

Ala dziękuję za życczonka :-) ja cały czas trzymam za was kciuki! rodzinka już wie? kiedy do lekarza się wybierasz? oby mdłości minęły - mnie też męczą i czasami aż mojej ali nie mogę rano karmić bo mnie odrzuca :-( już pomalutku oswoiliście się z myślą że będzie podwójne szczęście czy jeszcze do was nie dociera? bedzie dobrze zobaczysz!!!

a ja dzisiaj byłam u gina.. fasolka moja kochana ma 2,2 cm długości :-) wyniki mam w normie ;-) podziwialiśmy z mężem cały wieczór bo mamy fotkę z każdej wizyty i nie możemy się nacieszyć - z alusią też tak mieliśmy.. tylko że z alą to było tyle problemów że cieszyliśmy się i płakaliśmy naprzemiennie.. a teraz cieszę się że na tym etapie nie krwawiłam no i z wodami jest wszystko ok :-) następna wizyta 10.02.. dostałam do tego czasu od dzisiaj zwolnienie lekarskie ;-) teraz zastanawiam się kiedy zus mnie na jakąś komisję wezwie albo coś bo są do wszystkiego zdolni :szok: no i ciekawe jak mi naliczą teraz wypłatę :baffled:
uciekam spać bo padam :-( a jutro objazdówka po babciach/prababciach więc będzie wesoło :-) buziaki

caroline a ty jeszcze karmisz alusie (.) ? ja juz od okolo miesiaca powoli odstawialam i teraz juz od tygodnia w ogole jej nie daje cycusia,zreszta lakarz zalecil odstawic,bo prolaktyna wywoluje skurcze macicy.

dzis bylam w laboratorium zrobic wyniki i za tydzien do gina na wizyte.rodzina tak jak my w szoku,ze to bliznaki ,a ja dfo tej pory nie moge uwierzyc,

alicja ja nie karmię ali (.) już daawno.. też właśnie słyszalam że nie powinno się karmić w ciąży ale ilu lekarzy tyle teorii :baffled: trzymam kciuki za wyniki!!! i sama już czekam na twoją wizytę u gina :-) no i czekamy na piękny suwaczek .. a na kiedy termin ci wyszedł? mi się przesunął na 25 sierpnia jak dobrze pamiętam.. a jak dolegliwości? ja dzisiaj na śniadanko nawet jabłko wmusiłam także oby te mdłości mi przechodziły..

-caroline- startowałam z Adasiem z wagą 59kg, schudłam do 57kg w pierwszym trymestrze, a przeddzień porodu ważyłam coś koło 73kg
teraz zaczełam z wagą 52kg, przytyłam do 55kg wpierwszy tygodniach, ale już od dłuższego czasu mam 53,5kg ;) ciekawa jestem do ilu dobijemy z maleństwem ;)

ja mam jutro wizytę ale bez usg raczej;) bo to 10tc5d będzie

mam pytanie czy któraś dla dzieciaczka zakłądała książeczkę oszczędnościową?

Ja u tesciowej na dzien babci i dziadka mala sie zarazila od Tatusia ;( Narazie leczymy lipomalem i drosetux dostala;( Moje biedactwo;( A ja zrobilam postep od 2 dni cycus tylko w nocy ;D Wiec powoli powoli odkladamy;)

Caroline super ze dzidzia zdrowo rosnie;* Ja z Milusinska zawsze mialam nawet do 2 tyg roznicy ;)

Afja ty to szczuplasek jestes ze hej ;)

My prawie na szarym koncu urodzinki wiec powoli myslimy o imprezce;)
Do tego malpa przyszla i zapowiada sie piekny slub bo drugi cykl z zrzedu 37 dni wiec nastepny @ 28 luty;( nosz kurde jeszcze tego brakowalo;(

assiorek Spożnione ale plynace z szczerego serduszka życzonka dla syneczka;* Rosnij zdrowo;*

witajcie laseczki :-)
afja to ty laseczka jesteś że hoho!! ja z alą startowałam z 66 kg a dobiłam do 95!!! :szok: teraz startowałam z wagą 75 kg i nie wiem co to będzie chciaż staram się uważać co jem :-( daj znać jak po wizycie? a ty masz bez usg ale masz co wizytę sondę żeby usłyszeć serduszko? ja ali nic takiego nie zakładałam ale myślałam nad czymś takim żeby dziecko coś na przyszłość miało :-(
gosia biedna i jak jej zdrówko? lepiej coś? próbowałaś inhalacji? no i rewelacja że postępy (.) są już :-)

a my saneczkujemy się z alusią od 3 dni :-) naaareszcie :-) ma frajdę moja mała :-) chociaż od dzisiaj mój z nią wychodzi na sanki bo ja mam pierwsze zwolnienie że muszę leżeć w domku - więc w razie kontroli (która będzie na pewno) muszę być w domku :-( więc do 10 lutego domuję się i nie wychodzę ani na krok..
i powiem wam że odkąd wymrozi jej dupcię na dworze to zdecydowanie lepiej sypia.. przedwczoraj spała z jedną pobudką a dzisiaj miała dwie pobudki - co i tak jest dla mnie rewelacją patrząc na to jak było.. miłego zimowego dnia dzewczynki :-) buziaki i zdrówka dla chorowitek :-(

Witam
O jak dawno mnie tu nie bylo Ostatnio na nic nie mam czasu Julka jest bardzo marudna Trzeba z nią się bawić Nie można nigdzie odejsc bo reaguje placzem Noce staly sie straszne Nie usnie sama Tylko trzeba ja nosic Budzi sie ciagle A łózeczko jest bee Zawsze wieczorem rozbieram sobie u niej lozko I jak sie obudzi i placze to nic innego nie pomaga jak polozenie sie razem z nia w tym lozku Jak zasnie i uda mi sie ja przelozyc do lozeczka To za chwile juz to wyczuwa i znowu ryk
Myślałm ze to przez zeby Wyszly kolejne dwa i ciagle to samo Chyba nastepne sie szykuja
Tak w ogole musze sie pochwalic ze dokladnie od poniedzialku 20.01 chodzimy już 100% :-)
1 lutego wyprawiamy roczek Nie mam pojecia co upichcic

Afja-Anetka my ulokowalismy malej pieniazki w pko Nie musimy wplacac co mc i za prowadzenie rachunku nic nie płacimy

--caroline-hmmm pierwsze słyszę że na zwolnieniu ciązowym trzeba leżeć Nawet jak Cię wezwą to przecież jesteś w ciązy i nikogo nie oklamujesz

gosia ja jak wybieralismy date slubu to tak patrzylam aby nie miec @ Z daleka od niej Co przyszlo do czego to dostalam zaraz w pn po poprawinach

Dziewczyny życzę Wam duuuuużo zdrówka Pozdrawiamy

No, nie będę ukrywać jestem laska, że hej niestety mam tylko 162 cm wzrostu więc mimo wszystko na modelkę mnie nie chcieli heheh

agaagaaga14
a to jakieś specjalne konto? czy zwykły rachune, czy lokata...??

-caroline- niestety nie, zwykła wizyta jak się czuję pytał, badania zlecił lekarza, wyznaczył terminy usg i kolejnego spotkania... to jest inny lekarz niż poprzednio, z Adasiem co wizyta miałam usg... niemniej dosyć dobry lekarz i z polecenia kilku osób

reklama
Anetka prawie każdy bank ma w swojej ofercie tzw konto oszczędnościowe, u mnie to rachunek podpięty pod zwykły rachunek, różni się tym że jest oprocentowany, szału nie ma , ale zawsze coś. Nie muszę wpłacać regularnie, ale jak kasa jest na tym rachunku a nie na głównym to jakby jej nie było, nie kusi żeby wydać. W kryzysowych sytuacjach zawsze możesz wypłacić.Dla mnie to lepsze rozwiązanie, my co miesiąc wrzucamy młodemu po 100zł, nie dużo, ale po latach kilka złotych się uzbiera+ procenty. Może starczy mu na studia, może na kawałek własnego M....
Sprawdź w swoim banku czy macie coś takiego, ale myślę że na pewno jest :)
Ja mogę wszystko zrobić on line, założyć oszczędnościówkę, przelać na nią i wypłacić z niej...

Ostatnia edycja:
Do góry