reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ja chyba jako ostatnie miejsce w które się udam z małą to będzie CH i to pewnie jak będzie miała kilka miesięcy. Jak dla mnie to siedlisko bakterii i złej energii (światła, hałas, muzyka, tłumy), ale jak będzie w praniu to zobaczymy :-)

reklama
donia, a Ty jestes pewna, ze powinno się dawac tyle wody minerlanej dziecku? Z tego co wiem, to powinna być woda przegotowana z kranu, bo zbyt duzo minerałów dziecku raczej szkodzi, niz pomaga (to szkola z karmienia starszego brzdąca)

Ja chyba jako ostatnie miejsce w które się udam z małą to będzie CH i to pewnie jak będzie miała kilka miesięcy. Jak dla mnie to siedlisko bakterii i złej energii (światła, hałas, muzyka, tłumy), ale jak będzie w praniu to zobaczymy :-)
ja z jednej strony też uważam, że to siedlisko bakterii z drugiej szkoda mi dziecko zoastawić po to by iść do sklepu a czasem w sumie taka potrzeba się pojawi...

krupka to jest taka specjalna woda, którą można podawać niemowlętom, odmineralizowana ze znaczkiem bobasa, albo mamy i bobasa

Styczeń i luty to najgorsze miesiące na rodzenie. Zimnica i przesiadowka w domu. :dry:

Dziewczyny takim maluszkom zaleca się podawać wodę źrodlaną np. mama i ja0 uzywalam hektolitrami. Dobrawa tez jest dobra.

Ewelinka ja z małym na schadzki po galerii jeszcze bym nie szła. Z Nikim bylam jak miał 2 albo 3 miesiące nie pamiętam dokładnie. Zaś z Franca udamy się na 2 urodzinki do dzieci do sali zabaw ale sala bedzie tylko dla gosci wynajeta. Bedzie mial z 3tyg.

Co do mrozów nie wolno a dlaczego. Mi położna powiedziała, ze dziecko nie powinno spać na mrozie a noworodki wiadomo lubią chrapać duzo na spacerkach. Wtedy podczas snu głeboko oddychaja i dochodzi czesto do zapalenia gornych drog oddechowych. Tak b naszym przypadku niestety się sprawdzilo

Ostatnia edycja:
Marcia ja tam wolę rodzić zimą niż latem. Wyobraźcie sobie ostatnie tygodnie w ciąży i upał - obrzęki, duszności...Albo maluszek w upale.- potówki, odparzenia.
Jak za zimno - można ubrać, dogrzać ale co robić jak za ciepło?

A na spacerze dzisiaj byliśmy aż 35 min jak akurat było -8 st. C i słonko.

Ostatnia edycja:
Hey wam !
Gośka też mnie piekły strasznie sutki przez pierwsze dwa dni...i też kupiłam nakładki i w sumie lepiej jest;)
Widzę, że dzisiaj maluszki mają aktywną noc i dzień. Szymonek też nie dał dzisiaj pospać, od 1 w nocy budził się co chwilę na cyca. Teraz po 2 h zmagania zasypia w końcu.
A ja jestem wściekła, nastawiona negatywnie na teściową oczywiście. Nie chcę żeby przychodziła, bo będę słuchać weź to zrób, tamto sramto...i kłócę się z moim D. W ogóle ona sobie wybiera godziny odwiedzin i nie rozumie, że może ja po 16 mam inne plany i nie chce jej tutaj:wściekła/y:
Matko zrobiłam się o dziecko zazdrosna i szlag mnie trafia jakby ktoś miał przyjść i brać je na ręce, po nocach śni mi się to...aj niezdrowe podejście...:wściekła/y:

reklama
krupka to jest taka specjalna woda, którą można podawać niemowlętom, odmineralizowana ze znaczkiem bobasa, albo mamy i bobasa

takich wód jest na rynku mnóstwo, a w większosci o tym, czy nadaje się dla niemowląt decyduje producent, podpierając się jakimiś dziwnymi atestami, ja tam im nie ufam; no ale moze ta Twoja faktycznie dobra 0 tylko, jak dobra, zebyy się nie okazalo, ze to zwykła kranówka ;-)

Do góry