reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam :-)

My z Milenka od piatku u Rodzinki, a moj Mezus na szkoleniu w Warszawie. Milenka wlasnie chrapu chrapu :-) Powiem Wam, ze bardzo Jej sie tu podoba, dobrze spi. Chyba takie domowe powietrze lepiej Jej sluzy niz to suche w mieszkaniu.

Ja tez sobie bardzo wypoczelam :-) Jak Milenka marudzi, bo brzuszek pobolewa, to Babcia zabawia, Dziadek i Wujek nosza :-) Ja sie obijam, bo Milenka ma tutaj duzo chetnych do zabawy :-) Zamiast schudnac, to grubne, bo Mama to placek upiecze, to Brat buleczki upiekl, same pysznosci :-)

I na spacer nawet sobie chodzimy, bo ma z Milenka kto zostac :-) Czekam tylko, az mrozy przejda, zeby z Milusia na spacerek isc :-)

Gosia- tez polecam nakladki. Bardzo pomagaja :-)

Ewelina-
ja bede z Mala jezdzila na zakupy i do galerii, tylko czekam na ladniejsza pogode i zeby troszke podrosla. Moze tak za miesiac :-)

Pozdrowionka :-)

reklama
Hey wam !

A ja jestem wściekła, nastawiona negatywnie na teściową oczywiście. Nie chcę żeby przychodziła, bo będę słuchać weź to zrób, tamto sramto...i kłócę się z moim D. W ogóle ona sobie wybiera godziny odwiedzin i nie rozumie, że może ja po 16 mam inne plany i nie chce jej tutaj:wściekła/y:

ja ciągle słucham , ze powinnam dokarmiać, że po jedzeniu dziecko na płasko na przewijaku połozyć, żeby mu nózek nie unosić jak ma wzdęcia itp

Co do centrów handlowych to my już mamy swój pierwszy raz za sobą bo Ł. Musiał kupić spodnie a ja jemu prezent na urodziny...

anastazzja żebym ją to wiedziała to naprewno bym się podzieliła... ogólnie my koło 17 budzimy mała i staramy się żeby nie spala już do kapieli... po kapeili młoda dostaje cycuchy, i idzie spać u sobie w lozeczku.

Jak ja się cieszę że mi nikt nad głową nie gdaka...

Ostatnia edycja:
Ewelinka, nie... młoda spala smacznie, a my mogliśmy zrobić zakupy spokojnie... tyle że nie poszłam z nia jak miał tydzień czy 2 tylko jak miesiąc skończyła...

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,

Alka - no w końcu się doczekałaś maluszka. Dużo zdrowka kochana !!!

a u nas kryzys ... tak was czytam jak piszecie ze bolące sutki to wynik złego dostawiania maluszka ... ja mam normalnie ponadrywane brodawki :-( jutro na 10 rano jestem umówiona w poradni laktacyjnej ... nie wiem już co robić - jak malutką dostawiam to mi oczy z orbit wychodzą z bólu ... i pomyśleć ze to drugie dziecko i teoretycznie powinnam umieć karmić ... ehhh mówie wam - szkoda gadać :-(

mało czasu mam ostatnio zeby do Was zagladać a co dopiero opisać poród - postaram się jutro ponadrabiać wszystko.

A oprócz tego wszystkiego to niunia kochana jest niesamowicie. i jak patrzy na mnie tymi oczkami to wszystko jest piekniejsze

Asteria - jak dajesz sobie rade z dwójeczką dzieciaczków? mamy maluchy w podobnym przedziale wiekowym :)

Ostatnia edycja:
Kupiłam, tzn mąż kupil, nakładki aventu. Zobaczymy.
Pogadalam z położna, która musiała dokarmic Were. Mam przystawić na 15 min do jednej piersi potem do drugiej.
Sutki podrażnione bo długo ssala.
Jejku tak bym chciała żeby wszystko było ok

Gosiu wszystko się unormuje zobaczysz, potrzeba czasu. Ja w szpitalu przystawiałam Małego na sucho i krew mi nawet leciała, bo laktację po cc rozbudzić chciała a nic mi nie leciało kompletnie. Potem używałam kapturków i było ok. Zagoiło się.
Edytka pomogą Wam w tej poradni, nie stresuj się:-).

Edytka! 3mam kciuki za wizytę!:) mam nadzieję, że Wam pomogą i będziesz mogła karmić bezboleśnie!!:):)

Asteria;) może po prostu Ninka jest już na tyle duża, że ładnie śpi???:) jak było na początku?

Ewelina:) ja zamierzam z Hania wyjść do CH jak będzie miała 2,5 miesiąca, bo wtedy przylatuje moja sis i na pewno będą szopingi, restauracje, kawiarnie itd:) wcześniej wychodzić nie zamierzam, bo uważam, że CH nie są miejscem dla dzieci, ale też nie trzeba robić histerii:) zakupy zrobić trzeba czy wyjść do restauracji, kawiarni co by w domu nie zwariować:):) moim zdaniem ważny jest umiar:)

reklama
Asteria jezeli mama karmi malego piersia to jak najbardziej moze byc z mama :-) tylko Fabianek ze mna byl dwa dni, pozniej zadzwonilam po meza zeby po niego przyjechal bo z goraczka 40 41 ciezko zajac sie dzieckiem, nawet z lozka nie zchodzilam.

co do nakladek to ja karmilam tylko z i moje sutki tez sa podraznione jak narazie tylko sciagam pokarm.

Do góry