reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Alka-jak dla mnie, to mozesz sie smoalo wpychac w kolejke. Juz tyle czekam, ze tydzien w jedna czy druga strine nie robi mi roznicy. A i tak jestem przeterminowana :-D

U nasz wszystko ok. Karmienie cycem udało się rewelacyjnie. Bez dopajania. Wczoraj waga spadła do 3690, a dzisiaj już 3770 więc jutro wychodzimy do domu. :tak:

Położna opierniczyła nas za niedrapki, bo uczestniczyła w jakimś szkoleniu niedawno z udziałem jakichś tam fizjoterapeutów i innych takich i okazuje się, że to ogranicza bodźce dziecku i gorzej wpływa na rozwój, i lepiej jak się dziecko podrapie. Oczywiście można zawsze dziecku obciąć paznokcie, ale w szpitalu położne tego nie robią, bo nie chcą brać odpowiedzialności za to, że trzeba obcinaczką operować przy takich małych paluszkach i wszystko zależy od rodziców czy taki zabieg wykonają w szpitalu czy już w domu.

no to super, ze tak szybko:)

dzieki za info o niedrapkach - ja zrezygnowalam z zakladania, gdt po pierwszym razie mały zdjąl je po jakichs 3 minutach :baffled: no ale o tej teorii nie wiedziałam, a brzmi sensownie.

no to super, ze tak szybko:)

dzieki za info o niedrapkach - ja zrezygnowalam z zakladania, gdt po pierwszym razie mały zdjąl je po jakichs 3 minutach :baffled: no ale o tej teorii nie wiedziałam, a brzmi sensownie.
krupka a maluch się nie podrapał ?

tysia,fiona pewnie urodziła i czasu jej brakuje na smsy :)

Ja też niedrapek nie używam. Próbowałam przy Szymku ale zdejmował sobie w ekspresowym tempie. Teraz od razu obcięłam pazurki ale i tak Jasiowi zdarza się podrapać.

Alka! Ty egoistko!!:p zobaczysz:p za takie gadanie urodzisz ostatnia:p:p

Gosia...z sąsiadami jest jak jest...nie stresuj się:) ciesz się, że gorzej nie trafiłaś:D:D mi mój sąsiad zmasakrował samochód:p

a ja zabieram się szybko za sprzątanie, potem po wpis na uczelnię i do mojej mamy na noc:):):)

reklama
Hej laski :) Jestem po mega trudnej nocy... Od 3 nie śpię przez skurcze. Myślałam, że się rozkręci, ale nadal mam 1 skurcz mocno bolący co 40-50 minut. Do tego każdemu skurczowi towarzyszy nacisk główki na szyjkę i nie mogę zrobić kroku w żadną stronę.

Gosia - uroki mieszkania z kimś przez ścianę... No niestety tak to jest. Ja bym była wredna i jak ona coś głośniej krzyknie, to zadzwoniłabym do niej i powiedziała, że przeszkadza mi medytować/spać/oglądać film czy coś w tym stylu. Niech nie myśli, że jest taka hop do przodu ;-)

Anielka - mi się odechciało rodzić jak wczoraj na TLC oglądałam porodówkę...

Krupka - ja niedrapek używałam u Zu tylko jak wychodziłyśmy na spacer, żeby w rączki jej było ciepło. A w domu obowiązkowe obcinanie pazurków.

Alka, Anastazja, dawajcie dzisiaj sobie urodzimy, a co!

Do góry