reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Alka-jak dla mnie, to mozesz sie smoalo wpychac w kolejke. Juz tyle czekam, ze tydzien w jedna czy druga strine nie robi mi roznicy. A i tak jestem przeterminowana :-D

U nasz wszystko ok. Karmienie cycem udało się rewelacyjnie. Bez dopajania. Wczoraj waga spadła do 3690, a dzisiaj już 3770 więc jutro wychodzimy do domu. :tak:

Położna opierniczyła nas za niedrapki, bo uczestniczyła w jakimś szkoleniu niedawno z udziałem jakichś tam fizjoterapeutów i innych takich i okazuje się, że to ogranicza bodźce dziecku i gorzej wpływa na rozwój, i lepiej jak się dziecko podrapie. Oczywiście można zawsze dziecku obciąć paznokcie, ale w szpitalu położne tego nie robią, bo nie chcą brać odpowiedzialności za to, że trzeba obcinaczką operować przy takich małych paluszkach i wszystko zależy od rodziców czy taki zabieg wykonają w szpitalu czy już w domu.

no to super, ze tak szybko:)

dzieki za info o niedrapkach - ja zrezygnowalam z zakladania, gdt po pierwszym razie mały zdjąl je po jakichs 3 minutach :baffled: no ale o tej teorii nie wiedziałam, a brzmi sensownie.

no to super, ze tak szybko:)

dzieki za info o niedrapkach - ja zrezygnowalam z zakladania, gdt po pierwszym razie mały zdjąl je po jakichs 3 minutach :baffled: no ale o tej teorii nie wiedziałam, a brzmi sensownie.
krupka a maluch się nie podrapał ?

tysia,fiona pewnie urodziła i czasu jej brakuje na smsy :)

Ja też niedrapek nie używam. Próbowałam przy Szymku ale zdejmował sobie w ekspresowym tempie. Teraz od razu obcięłam pazurki ale i tak Jasiowi zdarza się podrapać.

Alka! Ty egoistko!!:p zobaczysz:p za takie gadanie urodzisz ostatnia:p:p

Gosia...z sąsiadami jest jak jest...nie stresuj się:) ciesz się, że gorzej nie trafiłaś:D:D mi mój sąsiad zmasakrował samochód:p

a ja zabieram się szybko za sprzątanie, potem po wpis na uczelnię i do mojej mamy na noc:):):)

reklama
Hej laski :) Jestem po mega trudnej nocy... Od 3 nie śpię przez skurcze. Myślałam, że się rozkręci, ale nadal mam 1 skurcz mocno bolący co 40-50 minut. Do tego każdemu skurczowi towarzyszy nacisk główki na szyjkę i nie mogę zrobić kroku w żadną stronę.

Gosia - uroki mieszkania z kimś przez ścianę... No niestety tak to jest. Ja bym była wredna i jak ona coś głośniej krzyknie, to zadzwoniłabym do niej i powiedziała, że przeszkadza mi medytować/spać/oglądać film czy coś w tym stylu. Niech nie myśli, że jest taka hop do przodu ;-)

Anielka - mi się odechciało rodzić jak wczoraj na TLC oglądałam porodówkę...

Krupka - ja niedrapek używałam u Zu tylko jak wychodziłyśmy na spacer, żeby w rączki jej było ciepło. A w domu obowiązkowe obcinanie pazurków.

Alka, Anastazja, dawajcie dzisiaj sobie urodzimy, a co!

Do góry