reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

reklama
Witam dziewczynki. Właśnie mam chwilkę czasu. Rano zakupowy szał hehe mąż mi kupił kurtkę, czapkę i długie mega ciepłe kozaczki ;) Teraz siedzi i się cieszy, że bedzie Dawidkowi i mamusi ciepło... Miałam nic nie kupować ale Ł mi marudził, że będę marzła więc się skusiłam na zakupki.
Potem zaczęłam robić amciu na romantyczną kolację, z okazji moich dzisiejszych urodzin 22.
O właśnie mi się mufinki upiekły;)
Buziaki i Miłej Soboty...
A co do dziecka to w 100% planowana ciąża, i od samego początku wiedziałam, że jestem w ciąży. Tydz przed okresem zrobiłam test i pokazały się dwie kreseczki. Dzień przed okresem powtórzyłam i pozytyw. A w dzień okresu co miał nastąpić poczłam do ginekologa.. Hehe.zdziwił się, że ja już u niego, kazał mi przyjść za kilka dni na usg i potwierdził ciąże.. He serce matki wie kiedy coś zaczyna się dziać..tak w moim przypadku, od samego początku wiedziałam, że jestem w ciąży i bardzo bardzo się cieszę. Oj cieszymy z mężem;)

Jostyna wszystkiego najlepszego :))
Mój mały skarb też jest niespodzianką, ale niezwykle wyczekaną :) Nam lekarz równo rok temu (miesiąc po ślubie) powiedział, że na pewno nie będę w ciąży i możemy zapisać się do ośrodka adopcyjnego jeśli nam zależy. Później dwóch innych "specjalistów" potwierdziło diagnozę. My z uwagi na moje studia (też mam 23 lata :) ) chcieliśmy rozpocząć leczenie pod in vitro i zapisać się do ośrodka w czerwcu przyszłego roku (po obronie). Jak w maju poszłam kolejny raz do gina ze spóźniającą się miesiączką to nikt nie był zdziwiony i dostałam tabletki na wywołanie okresu (które także stosuje się na podtrzymanie ciąży) i gdy po 3 dniach od ich odstawienia ciocia z ameryki nie przyjechała zrobiłam test... i tak się zaczęło nasze prawdziwe szczęście :))

Wszystkiego najlepszego Joastyna:) też skończyłam 22 trzy dni temu:D u nas mały był planowany długo (brak finansów, wynajmowane miszkanie itp. trochę to oddalały), potem starany przez kilka miesięcy (ale najpierw ze 3 razy cykle bezowulacyjne a potem trwały po 2 tygodnie) aż w końcu stwierdziliśmy, że trudno.. Vika do przedszkola, ja do pracy a potem spróbujemy znowu:] i miesiąc po tym postanowieniu kupiłam test bo jakoś tak się dziwnie czułam i zrobiłam go odrazu w sklepie i wyszły 2 kreski:D

Jostyna wszystkiego najlepszego! Co do dzidziusia, ja tak samo wiedziałam wcześniej że jestem w ciąży i poszłam do lekarza 4tydzień ciąży to był (mówił że wszystko wskazuje że to ciąża bardzo wczesna) ale kazał mi przyjśc za kilka tyg. w celu zrobienia badań itd. Dzidzia była planowana, z tym że nie do końca w tym roku to miało być.. ale cieszymy się i liczymy dni - chociaż nas to trochę przeraża! :D
Anastazja mój P. wielu rzeczy nie rozumie np. dziś mówie że trzeba blaty trochę przyciąć bo za długie i głupio wystają.. a on "a po co?" ..

poskarżę się dziś na straszne bóle karku.. masakra jakaś! ok zmykam oglądać "przepis na życie" w internecie ;D

witam :D:D u nas maly byl planowany tylko nie wiedzialam ze tak odrazu, szybko to sie uda :) :p ja dowiedzialam sie w 6 tyg ale pare osob mnie juz wczesniej pytalo bo wygladalam blado jak sciana i ciagle brzuch mnie bolal.
ja dzis sie objadlam bo bylismy na bierzmowaniu a pozniej w chinskiej na jedzonku i poprostu pekam. :D

czy wasze male szkraby tez wam nie daja spac?? bo ja jak przysypiam to nagle takiego kopa dostaje i podskakuje na lozku jakby ktos mniei pradem razil wiec klade sien a 2 bok i znow a na plecach jak leze jest spokojny :) maly urwis hihi sie tak wypycha ze boli

Jostyna wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)
ja też przed okresem już coś czułam że chyba nam się udało :) jak okres nie przyszedł to już wiedziałam na 100% (bo miesiączkowałam regularnie) tydzień po zrobiłam test oczywiście dwie kreseczki pojawiły się od razu nie trzeba było czekać ani sekundy :D i po kolejnym tygodniu poszłam na usg dla potwierdzenia :D
Vileyka dla Ciebie też wszystkiego dobrego :)
Anastazja też jestem w szoku że tak dużo z Was lekarze źle zdiagnozowali... miałyście robione specjalistyczne badania?
malutkans ja nie mogę spać na prawym boku bo mały mnie po żebrach kopie :) na plecach to mnie brzusio ciągnie jak mam wyprostowane nogi.. a z podkurczonymi niewygodnie.. zostaje mi spanie na lewym boku :) ale długo też tak nie wyleżę bo boli mnie biodro :) ale za to małemu wygodnie.. i tak się męczę co noc by Szkrabowi było dobrze :)

reklama
Jostyna, wszystkiego naj naj naj:). Ja do 6 tygodnia nie wiedziałam że w ciąży jestem:-),miałam straszne bóle podbrzusza. Poszłam do ginekologa bo myślałam, że może zapalenie przydatków czy coś podobnego. Lekarz USG zrobił, 100zł wziął.I nie stwierdziła nic.Tydzień później znalazłam się na IP ze strasznymi bólami brzucha, myśleliśmy że może wyrostek.A tu taka niespodzianka:tak:.Nasza niunia planowana nie była, ale cieszymy się że będzie z nami:).A żeby było śmieszniej- niunia jest dzidzią na tabletkach:)).Jak to mi lekarz później powiedział; matka natura silniejsza niż farmakologia. I coś w tym jest.Swoje latka już mam, dużo dużo więcej niż Nasza dzisiejsza Jubilatka.

Do góry