reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Anastazja - pewnie tak będziemy robić. I w celu szybkiego ogrzania farelkę zakupimy. Potem na moment mikrowentylacja w oknie i tyle. Odkąd mieszkamy razem z moim S. żadnej zimy nie grzaliśmy w pokoju naszym. Nawet przy otwartym oknie czasami śpimy. W zimie. Ja wiecznie gorąca jestem :)

Okna pomyte, te do któych przymierzałam się już 2 miesiące temu. Sporo ich w tym domu więc narazie dam sobie spokój. Ważne, że te umyte bo spokoju mi nie dawały. I pewnie dziś z tej okazji będzie padać.... a tymczasem idę pograbić liście i pozamiatać obejście bo klękajcie narody, jak ten dom wygląda naokoło :)

reklama
witam sie i ja
Melisa-to w takim razie wszystkiego najlepszego!!!

Widze,ze u Was remonty na calego;) U nas na razie nie bedzie remontu. Zal mi troche mojej sypialni, ale i tak kiedys bede ja musiala przerobic na pokoik dla malego. Poki co bedzie mial tylko tam kawalek miejsca ;)
U mnie swieci super sloneczko! Zycze Wam tez takiej pogody no i milego dnia :-)

Myszka- ​a chodzilas na Ujastek?

Tak, na Ujastek.

bakaalia, to już bliżej niż dalej a jak fajnie będzie po remoncie! Trzymaj się! My remont to dopiero jak Mokołajek podrośnie bo jak widzę jak wyglądają ściany przy Matim to strach. A mieszkamy niecałe 3 lata. Na początku dom odpicowany był na cacy, wszystko nowe, cieszyło, zwłaszcza jak goście mieli być. Teraz...hm trzeba było spuścić z tonu:-)

Melisa to udanej imprezy imieninowej i wszystkiego najlepszego!

A my dzisiaj na imprezkę do znajomych. Mati akurat może zostać u dziadków więc nie musimy wcześnie wracać:-)

Gośka:D to faktycznie gorąca jesteś:) ja zawsze u siebie miałam zimno, ale to dlatego, że miałam piece z grzałkami elektrycznymi;P a nie chciałam rodziców na rachunki naciągać;P bo wtedy jeszcze za mnie płacili:p :rofl2: a Ty kobito widzę, że za okna się zabrałaś:D ja myję tylko raz do roku:D na wiosnę:p w ogóle jakieś mega porządki:D ja dziś posegregowałam pranie, nastawiłam obiadek i właśnie do nauki się zabieram:D a dokładnie do pisania projektu zaliczeniowego na koniec semestru, bo chcę to już z głowy mieć:p

Myszka;)
to prawda co do ścian i dzieci:) ale my mieszkamy w mieszkaniu gdzie wcześniej mieszkali studenci, więc niestety nie dbali o nie zbytnio:) dlatego chcę chociaż sypialnię odmalować, żeby mi się przyjemniej spało:D i Hani też:p później pomalujemy jej pokoik;) a na końcu salon i kuchnię:p

myszka coś wiem o tym że przy dzieciach ściany szybko zmieniają wygląd, kilka miesięcy temu znajomi odnawiali salon.. a teraz wygląda jakby co najmniej całe przedszkole było w domu.. mały pozalewał ściany sokami i mlekiem, porysował.. doszłam do wniosku że jak nasz mały podrośnie to chyba ściany folia poobklejam ;D

Gośka farelkę mamy w domu, bo kiedys była używana jak się u góry łazienki używalo a grzejnika nie było w niej, ogólnie jak raz zostanie ciepło puszczone na dom to nie trzeba grzać, ale te poranki są najgorsze.. wiadomo w piecu się wypali wszystko i rano zimnota.. mam nadzieje, jakimś cudem cieplej się zrobi.. ;)

Anastazja można powiedzieć że cała nowa ;) (pomijając segment który mam od moich rodziców, jeszcze z naszego starego mieszkania - nic nie zniszczony więc nie opłacało nam się nowego kupować) a nawet udało nam się lodówkę i pralkę (roczne) kupić za 500zł na początku więc teraz będziemy "na swoim" nie będę musiała używać rzeczy teściowej z czego jestem niezwykle dumna! i w końcu będę mogła wymyślać w kuchni co ugotować i testować wszystko.. ;D

Ostatnia edycja:
haha...Bakalia;) ja bym się tym nie przejmowała:) zawsze szybko można odmalować jak już będą w tragicznym stanie;) na dobrą sprawę to jeden dzień pracy, więc nie jest źle;);)

witam :)

Melisa udanej imprezy imieninowej :-D

u mnie też same imprezki się szykują :) jutro urodziny mężusia za trzy dni rocznica ślubu a za dwa tyg. moje urodzinki :D

co do remontowania mieszkanka alleluja u mnie nic nie trzeba robić :) ponieważ w styczniu wprowadziliśmy się tutaj a mieszkanko nowiusieńkie :D także całe szczęście nic nie trzeba robić, bo ja ostatnio w ogóle siły nie mam :/ poszłam dzisiaj na targ i do sklepu wróciłam zmęczona strasznie :/ i do tego co chwile mnie ostatnio coś boli :angry: mężuś każe mi cały czas leżeć.. a mi nawet leżeć się nie chce :|

udanej soboty życzę :)

haha...Bakalia;) ja bym się tym nie przejmowała:) zawsze szybko można odmalować jak już będą w tragicznym stanie;) na dobrą sprawę to jeden dzień pracy, więc nie jest źle;);)

jak zaczęliśmy myśleć o malowaniu pokoju to P. stwierdził że nie opłaca się koloru robić tylko od razu białe ściany bo po pierwsze ja będę je brudzić wiecznym przestawianiem mebli (mam to chyba w genach, bo przynajmniej raz w miesiącu potrafię przemeblować pokój) a po drugie mały będzie pokazywał na co go stać.. i tak to z moim facetem jest ;D

Hey dziewczynki :-) A ja się pochwalę, moja przyjaciółka też będzie miała dzieciątko ( 8 tydzień). Ona w szoku, a ja się wzruszyłam. Co najlepsze ja będę miała zimą dziecko i ja jestem zimówka, a ona wiosną i dzieciątko też. Jak się śmiesznie plecie:-) Już sobie wyobrażam wspólne spacery z wózkami, przedszkole to samo itd:-)

reklama
Witam po krótkiej przerwie ale bylam w szpitalu. W nocy z wtorku na środe złapały mnie mega kłucia w dole brzucha, do tego ból w krzyżu i twardnienie brzucha. O 1 godz napisałam sms do dr prowadzącego a ten kazał mi jechać na IP i dać znać co wyszło. okazało się, że szyjka mi się o cm skróciła a te kłucia to były skurcze
icon_eek.gif
Dostałam leki które szybko zaczęły działać, dostalam też na rozwój płucek
Teraz już jest ok szyjka dłuższa, nic nie kłuję i nie boli
icon_biggrin.gif

Do góry