reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ewelina...ale przygodę miałaś!! ale dobrze, że leki pomogły!! teraz leż już spokojnie do stycznia i czekaj na dziecię!! i odpoczywać mi proszę, bo przez kolano wezmę!

Bakalia...faceci w ogóle są dziwni...mój był wielce obruszony jak kazałam mu wynieść komplet mebli z mieszkania (były tragiczne...białe z czerwoną lamówką...faktycznie niezniszczone, ale no proszę...dla studentów to one się nadają, ale ja chcę mieć normalny dom, a nie mieszkanie studenckie)..no i przy wynoszeniu było jaka to ja maruda jestem:p ale przynajmniej postawiłam na swoim:D:D on i tak w wielu sprawach miał prawo głosu, chociaż mu się nie należało, więc niech teraz "cierpi"...no, ale w każdym bądź razie stanęło na moim i tego obrzydlistwa w domu już nie mam:D teraz czekam, aż odmaluje ściany, odbierzemy łóżeczko dla Hanki i wszystko poustawiam:D:D

Justyś:) a koleżanka w jakim wieku jest?? dzidzi nie planowała??

kurde...ale dobra ta brokułowa mi wyszła:D zjadłabym z łakomstwa już:p ale poczekam na P. niech on już wraca, bo nie wytrzymam:p

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny :)

Nasz urlop powoli zbliża się ku końcowi. Trochę się boję podróży powrotnej, zwłaszcza, że Remik daje mi ostatnio popalić. Całą noc ból kręgosłupa, dodatkowo kłucie w podbrzuszu. Z tym, że bez twardnienia, więc pewnie po prostu naciska na jakiś nerw i stąd to wszystko. Ale oczywiście, jeśli będzie się powtarzać pojadę do szpitala (tu nie mam 15 minut pieszo, tylko 15 minut samochodem).

Poza tym u nas dobrze :) Was trochę ciężko nadrobić, ale się staram ;)

Co do siary - pojawiła się u mnie ok. 22 tygodnia ciąży. Od razu bardzo widoczna i nie do pomylenia z niczym.Ostatnio jest jej jakby więcej i chyba pora kupić wkładki laktacyjne... Pocieszam się tym, że może nie będę miała problemów z karmieniem małego, skoro pokarm tak się ze mnie wyrywa ;)

Anastazzja Kumpela w moim wieku (23 lata) ona w szoku dlatego, że od dawna powtarzała, że na pewno w ciąże nie zajdzie, a tu surpirse:-) Nie planowała ( podobnie jak ja) i jak ja odstawiła pigułki i zaszła.
Ja też zrobiłam obiadek i czekam na mojego królewicza, ale chyba sama zacznę jeść bo już nie mogę ;-)

Justyś to w moim wieku też;P ja też nie planowałam dziecka:) ale nie dlatego, że nie chciałam, a że miałam nie móc mieć własnego potomka:) więc moja Hanka to mój mały cud:):) z którego BAAARDZO się cieszymy:) chociaż TŻ na początku nie był zbytnio zadowolony, bo w szoku był, ale teraz gada do Hanki i przywołuje ją do porządku:p

Anastazzja U mnie w planach dzieciątka też nie było. I podobnie lekarz mi powiedział, że mogę mieć problemy z zajściem w ciąże. Odstawiłam pigułki, bo mi od nich wątroba wysiadała i cud...:-) Po odstawieniu zaszłam;-) A słyszałam wiele razy, że jak długo się bierze tabletki, że można nawet 3 miesiące być bezpłodnym. Ale cóż nie żałuję, że to się stało akurat teraz:-)

ja za to słyszałam że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych bardzo łatwo jest zajść w ciąże :)
cieszę się bardzo Anazstazja, Justyna że postawili u Was błędną diagnozę bo dzieciątko to cud! i każda kobieta powinna mieć szansę z takiego cudu skorzystać :-)
u mnie dzieciątko w 100% planowane ;-)

Ja się zbytnio diagnozą nie martwiłam, sama nie byłam pewna czy kiedyś bym chciała mieć dzieci, czy nie;-) Ale jak się pojawił nasz "cud" to zachciałam barrrdzo:-)

po prostu wcześniej nie miałaś rozwiniętego instynktu macierzyńskiego tak mi się wydaje :) dlatego diagnoza nie była dla Ciebie straszna ;-) takie mam wrażenie że jest bardzo mały odłam kobiet które nie chcą mieć dzieci.. i całe szczęście :)

Fazerkamm dokładnie. Dużo kobiet może i nie chce mieć dzieci, ale jak się okazuje, że są w ciąży to instynkt zaczyna działać;-)
Ja bym chciała mieć gromadkę dzieci, max trójkę:-)

reklama
Do góry